Lietuvė protestavo, teisėjai nepersigalvojo | Diena.lt

LIETUVĖ PROTESTAVO, TEISĖJAI NEPERSIGALVOJO

  • 0

„Labai keista leisti nuostabią dieną ant kranto – oro sąlygos buvo puikios, tačiau teisėjai nusprendė į distanciją nesiųsti, o vakare laukė dar viena nemaloni staigmena“, – apie pasaulio buriavimo čempionatą pasakojo Viktorija Andrulytė.

Hagoje (Nyderlandai) vykstančiame olimpinių buriavimo klasių pasaulio čempionate V. Andrulytė startavo ILCA 6 jacta (anksčiau tai buvo „Laser Radial“). Buriuotojos, be kita ko, varžosi dėl kelialapių į 2024 m. Paryžiaus žaidynes.

Tačiau po keturių ILCA 6 jachtų kvalifikacinių plaukimų teisėjai kažkodėl nusprendė kitų dviejų nerengti ir iškart pradėti finalus.

V. Andrulytė, tuo metu buvusi bendros įskaitos 70 vietoje, neteko galimybės gerinti rezultatą, pakovoti dėl vietos vadinamajame auksiniame laivyne ir toliau siekti bilieto į Paryžiaus olimpiadą.

„Daug sportininkių ir trenerių buvo nepatenkinti šiuo sprendimu. Parašiau protestą, nes manau, kad be jokių paaiškinimų iš buriuotojų buvo atimta galimybė siekti tikslų“, – sakė Viktorija.

Lietuvės protestas teisėjų komisijai rėmėsi taisyklėse numatyta sąlyga, kad rerezervinė diena turi būti palikta poilsiui arba planuotiems plaukimams vykdyti. Ankstinti finalų teisėjai negali. Neišleidę buriuotojų ant vandens rugpjūčio 15-ąją, o jau kitądien paskelbę finalus, teisėjai ne tik atėmė iš sportininkių galimybes gerinti rezultatus, bet ir galbūt pažeidė oficialias taisykles.

Po keturių kvalifikacinių plaukimų teisėjai kažkodėl nusprendė iškart pradėti finalus.

Teisėjų komisija nusprendė V. Andrulytės protesto netenkinti.

„Esu be galo nusivylusi sprendimu. Norėjau kovoti iki galo“, – teigė Lietuvos buriuotoja.

Tad Viktorija toliau varžosi tik dėl 55–110 vietų, o į sidabrinį ILCA 7 klasės laivyną patekę Vėjas Strelčiūnas ir Radvilas Janulionis – dėl 70–138 pozicijų.

Kiti atrankos į olimpines žaidynes etapai numatyti 2024-aisiais: sausio 12–19 d. – Argentinoje, vasario 16–23 d. Graikijoje ir balandį – Prancūzijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS