Eismą stabdė barsukų žaidimai | Diena.lt

EISMĄ STABDĖ BARSUKŲ ŽAIDIMAI

Prie pat Klaipėdos esančiame kelyje nufilmuoti keturi jauni barsukai, kurie buvo tiek užsiėmę žaidimais, kad nepaisė automobilių ir pašalinių garsų.

Klaipėdietė pasakojo, kad barsukai į kelią pabiro važiuojant Žemgrindžių kaimo teritorijoje. Tai kaimas, esantis tarp Baukštininkų ir Plikių.

„Tokį vaizdelį teko pamatyti sekmadienio vakarą, paskutinę birželio dieną. Buvo labai karšta, artėjo audra su žaibais. Mums teko sustoti, nes barsukai žaidė į nieką nekreipdami dėmesio. Stovėjo ir iš paskos važiavęs automobilis“, – pasakojo mergina.

Vaizdo įraše matyti, kaip keturi barsukai strikinėja ant kelio.

 

 

A. Tomaj vaizdo įrašas

„Iš priekio atvažiavo automobilis, jam taip pat teko sustoti. Barsukų jaunikliai jautėsi labai drąsiai, jie vis nesitraukė. Nekreipė dėmesio net tada, kai pasigirdo automobilio signalas“, – sakė mergina.

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis paaiškino, kad barsukas yra stambiausias kiauninių šeimos plėšrusis žinduolis, plačiai paplitęs Lietuvoje.

„Jei žmonės naktimis peržiūrėtų sodybų aplinką stebinčių vaizdo kamerų įrašus, galėtų dažnokai išvysti prie sodybų pasirodančius barsukus. Dažnai žmonės stebisi, kas jiems išrausia pieveles. Nors barsukas yra ir žolėdis, jis žemėje ieško lervų, kirminų, turi stiprius nagus“, – tikino aplinkosaugininkas.

 

 

A. Tomaj vaizdo įrašas

Jei miške tektų pastebėti barsuko olą, specialistai pataria nesiartinti.

Barsukai gyvena grupėmis ir sudaro monogamines šeimas.

Specifinis bruožas – baltai ir juodai dryžuotas snukis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nieko tokio

Matyt tos ,,sukos" barą atidaryt ruošėsi :D) Taip ir vadinsis ,,Bar'suk"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS