Kaune pagerbtas poeto B. Brazdžionio atminimas | Diena.lt

KAUNE PAGERBTAS POETO B. BRAZDŽIONIO ATMINIMAS

Ketvirtadienio vakarą žmonės su gėlėmis rinkosi pagerbti lietuvių poetą, prozininką bei dramaturgą Bernardą Brazdžionį.

Minint 17-ąsias jo mirties metines prie jo istorinio namo, kur jam pastatytas biustas, susirinko Kauno pilietinės bendruomenės centro „Dainava“ nariai, Dainavos seniūnijos seniūnė Elena Skirmantienė.

Prie tautos šaukliu ir budintoju vadinamo poeto namelio buvo skaitoma jo kūryba, prisiminti nuopelnai, pasidalyta asmeniniais prisiminimais apie jo gyvenimą.

„Daug metų šitą namelį globojame, prižiūrime, nes tai turbūt vienintelis Dainavoje esantis kultūros židinys. Kieme yra žemėjantis amfiteatras, kuriame vykdavo poezijos vakarai, mieli pasisėdėjimai, o kol poetas buvo sveikas – pats dalyvaudavo ir viską rengdavo“, – pasakojo Kauno pilietinės bendruomenės centro „Dainava“ vadovė Jolanta Kaminskienė.

Į minėjimą taip pat atvyko B. Brazdžionio poemos „Meškiukas Rudnosiukas“ personažai – nuotaikingoji Rudnosių šeimyna, kuri 2018 m. tapo Dainavos seniūnijos simboliu.

K. Ražicko nuotr.

Uždegę žvakutes ir palikę puokštes gėlių prie paminklo poetui, svečiai Petrašiūnų kapinėse aplankė B. Brazdžionio poilsio vietą. Buvo skaitoma poeto kūryba, sudainuota daina B. Brazdžionio eilėmis „O atsimenu namelį“.

„Ne veltui B. Brazdžionis – Kauno miesto garbės pilietis – vienas iš mūsų laisvės šauklių. Pirmas, turbūt, pabudinęs, pažadinęs tautą ir pasakęs „Pabudome ir kelkimės“. Grįžęs į Tėvynę drąsiai kėlęs tautą, žadinęs ją ir kalbėjęs apie to meto priespaudą, mūsų laisvę ir nepriklausomybę“, – teigė J. Kaminskienė.

Šiuo metu poeto namelis yra menkai prižiūrėtas: langai uždengti, vartai užrakinti, Lietuvos vėliava nublukusi. „Kartais tos drąsos pritrūksta, norint įgyvendinti poeto valią – tą namelį padaryti prieinamą visuomenei ir kartu pabūti su poeto dvasia“, – sakė J. Kaminskienė. Tačiau ji nepraranda optimizmo ir tiki, jog per ateinančius kelerius metus situacija pagerės.

GALERIJA

  • Kaune pagerbtas poeto B. Brazdžionio atminimas
  • Kaune pagerbtas poeto B. Brazdžionio atminimas
K. Ražicko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALKOHOLIKAS

Kažkokie IŠGAMOS vis rašinėja apie google

ALGIS

Gyvenu netoliese , bet apie poezijos vakarus pirmą kartą girdžiu .

Onute

Jei yra zmones kurie gerbia poeta,tai norisi ,kad nors metuose du sykius ,pavasari ir rudeni sutvarkytu vieta kur stovi jo biustas taikos prospekte,nes jis buna apleistas,ploksteje jo eiliu zodziu beveik nematyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS