Atsistatydina M.K. Čiurlionio dailės muziejaus vadovė | Diena.lt

ATSISTATYDINA M.K. ČIURLIONIO DAILĖS MUZIEJAUS VADOVĖ

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus vadovė Ina Pukelytė savo noru traukiasi iš direktoriaus pareigų. Ji dirbs dar savaitę. Vėliau Kultūros ministerija skelbs naują konkursą šioms pareigoms užimti.

"Kauno dieną" pasiekė informacija, kad praėjusią savaitę M.K.Čiurlionio muziejaus direktorė I.Pukelytė pateikė atsistatydinimo prašymą. Kultūros ministerijos atstovai patvirtino, kad I.Pukelytė dirbs dar savaitę.

"Kultūros ministerija yra sulaukusi I.Pukelytės atsistatydinimo prašymo. Paskutinė I.Pukelytės darbo diena gruodžio 17 d. (imtinai). Laikinai eisiantis pareigas asmuo bus įvardytas po gruodžio 17 d.", – komentavo Kultūros ministerija.

Jos atstovai nurodė, kad po gruodžio 17 d. artimiausiu metu bus skelbiamas naujas konkursas ir ieškoma naujo minėtos kultūros įstaigos vadovo.

"I.Pukelytė nenurodė priežasties, lėmusios jos atsistatydinimą", – pridūrė Kultūros ministerijos specialistai.

Pati I.Pukelytė savo apsisprendimo palikti muziejaus vadovo pareigas kol kas nekomentuoja.

I.Pukelytė nenurodė priežasties, lėmusios jos atsistatydinimą.

"Kauno diena" primena, kad Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus vadovo pareigas I.Pukelytė užėmė šių metų kovą, laimėjusi ministerijos skelbtą konkursą. BNS buvo skelbę, kad galutinėje atrankoje Kultūros ministerijoje varžėsi su dar dviem kandidatais. Iš viso paraiškas konkurse buvo pateikę penki asmenys.

Prieš pradedant vadovauti muziejui, I.Pukelytė praėjusioje kadencijoje kartu su Visvaldo Matijošaičio visuomeniniu komitetu "Vieningas Kaunas" buvo išrinkta į Kauno miesto tarybą ir vadovavo Švietimo ir kultūros komitetui. Taip pat I.Pukelytė buvo ir Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto dekanė.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Nelaimė teko pažinoti Pukelytę asmeniškai

Pukelytės pasisakymai apie norą ir gebėjimą dirbti komandoje skamba kaip tikras anekdotas: sunku būtų surasti konfliktiškesnį, arogantiškesnį, labiau elementaraus mandagumo nei žmogiškumo normų nepaisantį asmenį, negu ji. Per tuos 9 savo "karjeros" mėnesius MKČ muziejuje ką nuveikė, tai tik kiršino muziejaus bendruomenę, rezgė intrigas, medžiojo ir persekiojo ilgamečius darbuotojus tiek pati, tiek savo pasamdytais žvalgybiniais šunimis (kurie buvo įdarbinti pagal naujus etatus visiškai bereikšmėms pareigoms) bei šaudė tuščiomis viešųjų ryšių kulkomis - skambiais šūkiais apie didelius nuveiksimus darbus, nors neturėjo tam nei žinių, nei gebėjimų, nei bendruomeniškumo jausmo, tik gerą politinį UŽNUGARĮ. Ne naujų vėjų ji įnešė, kaip kažkas iš komentatorių puolė užtarti, o tik prasinešė kaip uraganas, viską aplink save suardydama, sugriaudama, sunaikindama - įskaitant ir gerb. A.A. O. Daugelio sveikatą bei gyvastį. Manykim, už "didžius" darbus furijoms pati lemtis atlygins.

Pirmiausia

Tam muziejuje reikalinga etatu pertvarka,visuose padaliniuose...pirmiausia isleisti zmones i uztarnauta pensija,nes ten tokiu yra kuriems virs 70 ir daugiau,ypac aptarnaujancio personalo,bet kokioje normalioje istaigoje jie jau senai butu islydeti i uztarnauta poilsi,bet muzieju/padaliniu vadovai juos toleruoja,nors kiekvienam aisku,kad jie jau negali dirbti tose pareigose,kaip jie sveikatos patikrinima praeina neisivaizduoju,kam su sveikata jau blogai,kam senatvine demensija ir t.t. Pirma reikejo ne etatus naikinti,o keisti kadrus pvz. parodu galerijoje.

Jo jo

Įdomu ką su pukelytės freilinom, kurios tik kartais ateina visų pašokdinti, nauja valdžia darys. Pačios gražuolės tai taip paprastai neišeis, turbūt bandys į direktores pretenduoti. Tokių gi protingų muziejus dar nėra matęs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS