Atskirti nuo miesto: nors gyvena Kaune, bet grįžtant į namus turi pateikti dokumentus | Diena.lt

ATSKIRTI NUO MIESTO: NORS GYVENA KAUNE, BET GRĮŽTANT Į NAMUS TURI PATEIKTI DOKUMENTUS

Šį savaitgalį policijos pareigūnai budėjo ties įvažiavimais į Kauną ir tikrino, ar asmenys turi teisę patekti į šią savivaldybę. Tačiau kai kurie kauniečiai gūžčioja pečiais, mat gyvena mieste, juda Kauno gatvėmis, tačiau norint pasiekti namus, vis tiek turi stovėti prie patikros punktų ir įrodinėti, kad jie gyvena būtent Kaune.

Supykdė patikra

Vytėnų gyventojai atkreipė dėmesį, jog šis mikrorajonas priskiriamas Kauno miestui, tačiau net ir važiuojant miesto gatvėmis, daliai gyventojų teko strigti ilgose eilėse prie patikros punktų. Tokia tvarka žmones stebina.

Portalas kauno.diena.lt rašė, jog nuo Šilainių link „Megos“ vedantis viadukas buvo pasirinktas kaip policijos patikros punkto vieta. Dėl to Vytėnų gyventojai tapo tarsi atskirti nuo miesto. Žmonės piktinosi, kad važiuodami Kauno gatvėmis ir nekirsdami savivaldybės ribų, vis tiek turi pateikti dokumentus, įrodančius, kad jie gyvena mieste, čia turi nekilnojamojo turto ar pagal Vyriausybės nutarimą turi teisę keliauti po šią savivaldybę.

Vietos gyventojai aiškino, kad logiškiau būtų patikrą įrengti kitose vietose. Vieną – ties IX fortu ir įvažiavimu nuo Klaipėdos pusės, o kitą – ties Vytėnų ir Domeikavos riba, mat pastarasis miestelis jau priskiriamas Kauno rajonui.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Yra ir daugiau vietų

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė yra sakiusi, kad miesto ribose yra įrengta ir daugiau patikros punktų, tad Vytėnų situacija nėra išimtis.

Toje vietoje toks sprendimas buvo optimaliausias.

„Kontrolės postų vietos buvo derinamos ir su Kauno savivaldybe. Toje vietoje toks sprendimas buvo optimaliausias. Panašių, nelabai patogių vietų gyventojams Kaune yra ne viena, tačiau kitaip nėra kaip užtikrinti Vyriausybės potvarkio vykdymo dėl gyventojų judėjimo ribojimo tarp savivaldybių“, – aiškino Kauno policijos atstovė.

Portalas kauno.diena.lt paprašė patikslinti, kuriose Kauno savivaldybei priskiriamose teritorijose miesto gyventojai turi pateikti dokumentus, įrodančius, kad jie turi teisę važiuoti toliau. O. Vaitkevičienė nurodė, kad policijos patikros punktai įrengti ne tik Vytėnuose, bet taip pat ir Romainiuose, Aleksote bei Vaišvydavoje. Tad nors šie rajonai ir priklauso Kauno miestui, namo važiuojantys gyventojai bus ir per šventes priversti pateikti reikiamus dokumentus policijos pareigūnams.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kontroliuos rajonus

Šį savaitgalį buvo tikrinami tik tie asmenys, kurie bandė patekti į Kauno miestą, tačiau į rajono savivaldybę žmonės galėjo laisvai keliauti. Policija žada, kad kito budėjimo metu, kuris prasidės dieną prieš Kūčias, daugiau dėmesio bus skiriama ir tiems, kurie išvažiuoja iš didmiesčių, tad gali būti, jog spūstys ties įvažiavimais susidarys iš abiejų pusių.

„Ketiname kontroliuoti ir išvykstančius iš miestų. Taip bus galima geriau užtikrinti Vyriausybės nutarimą dėl gyventojų mobilumo mažinimo“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu kalbėjo generalinis policijos komisaras Renatas Požėla.

Jis nurodė, kad bus siekiama išvengti ypač didelių spūsčių, kurios pasitiko gyventojus šio savaitgalio tikrinimo metu. Siekiant kontroliuoti automobilių eiles, planuojama pasitelkti ir vadinamuosius dronus.

Taip pat R. Požėla tikino, kad Vyriausybė turėtų pakeisti nutarimą ir papildyti punktu, kad vienu automobiliu gali vykti tik vieno šeimos ūkio nariai. Tad jei Vyriausybė atkreips dėmesį į šią pastabą, tikėtina, kad prasmukti į Kalėdų šventę su būriu artimųjų bus dar sudėtingiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Fg

Farai dar laisvės alieja padalinkit i dvi dalis puse aliejos miesto o kita rajono

ir ką

rankos nuluš, kad dokumentus pateiks? Jau nebesižino dėl ko aimanuoti.

butina

Labai malonu kad statomi postai kontuoliuojami isvaziavimai ir ivaziavimai gal tada gyventojai supras kad sio metu Valstybeje yra ivestas KARANTINAS ir butina jo laikytis kuo maziau keliauti ir vazineti juk viskas daroma del musu paciu saugumo kad sumazintu pademijos plitima ir uzsikretimu skaiciu Mano nuomone suvarzymai gali buti dar grieztesni DIDZIULE PADEKA TARNYBOM kurios kontroliuoja bereikalinga judejima ir be jokio pagrindo sugalvotus pasivazinejimus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS