„Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti | Diena.lt

„ĄŽUOLYNO MEŠKUČIŲ CIRKUI“ LIEPTA IŠSIKRAUSTYTI

„Ąžuolyno meškučių cirkas“ turės išsikraustyti iš patalpų Žemuosiuose Šančiuose, trečiadienį pareiškė Kauno miesto savivaldybė. „Tai panašu į genocidą", – tvirtina cirko savininkas M. Zobovas.

„Ąžuolyno meškučių cirkas“ turės išsikraustyti iš patalpų Žemuosiuose Šančiuose, trečiadienį pareiškė Kauno miesto savivaldybė.

Kauno vicemero Simono Kairio teigimu, jokios veiklos Kaune nevykdanti įstaiga turės atlaisvinti žemės sklypą ir jame esančius pastatus.

„Situacija, kai savivaldybė yra cirko dalininkė, švelniai tariant, nėra normali. Juolab kad „Ąžuolyno meškučių cirkui“ pagal panaudos teisę suteiktas sklypas, pastatai yra apleisti ir bado akis visiems aplinkiniams. Akivaizdu, kad ten jokia veikla nevyksta arba ji yra imituojama“, – teigė S. Kairys.

Praėjusią savaitę cirko atstovai buvo informuoti, jog jie turi išsikraustyti iki žiemos pradžios.

„Ąžuolyno meškučių teatro" direktorius Mykolas Zobovas neslėpė pasipiktinimo dėl tokio valdžios sprendimo. „Tai panašu į genocidą, – pareiškė M. Zobovas. – Pirmiausia, tai mus pasikvietė nemandagiai, nekultūringai, rėkė". 

M. Zobovo teigimu, dokumentai byloja, kad jis nulinės vertės patalpas, kai buvo tik sienos, be langų, be stogo, atstatė ir pritaikė žvėrelių teatrui. „Padariau vienintelį Europoje žvėrelių teatrą“, – aiškino dresuotojas.

„Mane apkaltino tuo, kad vasarą žolytės nenušienavome. Mes vasarą buvome gastrolėse. O per betoninę tvorą nieko nesimato. Taip, krūva metalo guli. Na, nebuvo laiko išvežti, bet šito niekas nemato, tai galima pamatyti tik nuo daugiabučių stogų“, – pyktinosi cirko direktorius.

Tačiau panašu, kad miesto vadovams atrodo kitaip. „Reikia pagaliau užbaigti tą netvarką, kuri buvo toleruojama pastaruosius metus. Be to, kad cirko teritorija yra virtusi šiukšlynu, kaimynystėje gyvenantiems kauniečiams pasiekti savo namus trukdo nelegali tvora. Šioje vietoje reikia įvesti tvarką“, – pabrėžė mero pavaduotojas.

M. Zobovas dėstė savo nuopelnus, kad kartų kartos užaugo su jo įkurtu žvėrelių cirku. Vaikų namų auklėtiniai cirke visada lankydavosi nemokamai. Esą daugybė vaikų išmoko cirko meno ir sėkmingai dirba Europos teatruose.

„Krevečių karalius. Ką jis išmano apie teatrą?“ – kandžių replikų miesto vadovo Visvaldo Matijošaičio atžvilgiu negailėjo M. Zobovas.

Įsiaudrinęs direktorius sakė iš susijaudinimo negalintis pasakyti tikslaus teatro žvėrelių skaičiaus. Tiksliai žino, kad teatre yra penkios meškos, šuniukai, kačiukai, balandžiai, pitonai.

Ne tik šią gyvąją kompaniją, o dar daugybę teatro rekvizitų M. Zobovas ir jo sutuoktinė Agnė Zobovienė pamažu veža į jų nusipirktą dvarą Rokiškio rajone, Obelių seniūnijoje.

Cirko savininkai – A. ir M. Zobovai, dar visai neseniai linksniuoti dėl triukšmingų skyrybų. Tiesa, pora vėliau susitaikė. Tačiau jų viešų skyrybų metu daugybę metų Zobovų vizitine kortele buvusi šimpanzė Regina išgabenta į Olandiją. Gyvūnų globėjai pasiekė, kad būtų įrodyta, jog šimpanzei sąlygos Zobovų name nebuvo tinkamos ir jai reikalinga speciali priežiūra Olandijos šimpanzių rezervate.

Plačiau apie tai skaitykite rugpjūčio 27 d. Kauno dienos" numeryje.

GALERIJA

  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
  • „Ąžuolyno meškučių cirkui“ liepta išsikraustyti
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

raima

baisus tas cirkas kaip ir zobovu gyvenimas darykit cirka dvare kam patiks atvaziuos

Pakaks

Zobovams juokinti kauniečius. Tvarka privalo būti, o ne šiukšlynas ir mėšlynas smirdantis. Tegul patys pasižiūri į save ir paskui visaip vadina merą. Jau geriau tūkstantis galvojančių "krabų karalių (atsiprašau, tai ne mano mintys), nei, kad viena save aukštinanti Zobovų šeimyna.

cirkas

yra privati organizacija ir turetu issilaikyti pats. As asmeniskai nenoriu, kad jie gautu dali mano i biudzeta sumokamu mokesciu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS