Baigiasi miesto fontanų sezonas | Diena.lt

BAIGIASI MIESTO FONTANŲ SEZONAS

Miesto viešosios erdvės jau ruošiamos šaltajam metų sezonui. Ne išimtis – ir miestą puošiantys fontanai. Vieni jau išardyti, kiti bus išjungti artimiausiu laiku.

Kauniečiai pastebėjo, kad parkuose vasarą džiuginę fontanai jau išjungti. Specialistai išleido vandenį, įrenginius paruošė žiemai. Tačiau dar keliose vietose galima pasidžiaugti į viršų kylančiais vandens purslais. Tiesa, specialistai pažymi, kad ir čia greitai nebesigirdės vandens čiurlenimo.

„Šiuo metu mieste vis dar veikia trys fontanai: Vienybės aikštės, Laisvės alėjos ir Miesto sodelio, šalia Kauno valstybinio muzikinio teatro. Planuojama, kad šis bus išjungtas dar šią savaitę. Kiti du – iki šio mėnesio pabaigos“, – „Kauno dienai“ sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu mieste vis dar veikia trys fontanai.

Primename, kad vasaros sezonu fontanai veikia skirtingose Kauno vietose. Šiltuoju metų laiku vandens purslai džiugina Kalniečių, Draugystės, Dainavos parkų lankytojus. Kauniečiai ir miesto svečiai gali mėgautis net keliais fontanais Laisvės alėjoje, Vienybės aikštėje ir Karo muziejaus sodelyje. Praeivius traukia ir atnaujinti Kauko laiptai, kur tiek viršuje, tiek apačioje sezono metu prie trykštančių purslų galima darytis asmenukes. Dar vienas fontanas puošia Čečėnijos Nepriklausomybės aikštę. Prisėsti šildant saulutei galima ir prie Kauniečių aptarnavimo centro S.Žukausko gatvėje.

Išjungtas: Draugystės parke vandens purslai į dangų jau netrykšta. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Tad dauguma išvardytų fontanų jau išjungti. Likusieji, kaip minėta, džiugins vos kelias savaites.

GALERIJA

  • Išjungtas: Draugystės parke vandens purslai į dangų jau netrykšta.
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS