Baseinų bumas Kaune: po kelių metų vienas atsiras ir Panemunėje | Diena.lt

BASEINŲ BUMAS KAUNE: PO KELIŲ METŲ VIENAS ATSIRAS IR PANEMUNĖJE

Neseniai miesto savivaldybė paskelbė, jog Nemuno saloje, netoli Kauno „Žalgirio“ arenos, pradėtos naujo baseino statybos. Dabar prabilta ir apie planus vandens sporto kompleksą įrengti ir Panemunėje.

Šią savaitę Kauno taryba pritarė, kad visuomenės poreikiams reikia perimti sklypą, esantį ties Vaidoto g. 11-uoju pastatu. Šiuo metu čia veikia KTU licėjus, tad šalia jo iškiltų ir naujas baseinas.

„Ties Vaidoto g. 11 sklypo yra įsiterpęs laisvas valstybinės žemės plotas. Sklypo ribos nėra suformuotos. Dabar bus inicijuojamos procedūros sklypo suformavimui ir bus kreipiamasi į Nacionalinę žemės tarnybą, kad būtų sklypas perduotas savivaldybei“, – nurodoma portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare.

Miesto savivaldybės specialistai aiškino, kad Panemunėje, Vaišvydavoje ir aplinkinėse teritorijose trūksta sporto ir laisvalaikio paslaugų, todėl ir siūloma prie KTU Inžinerijos licėjaus Vaidoto g. statyti baseiną, kuriame bus aštuoni 25 m. ilgio takai, taip pat pirtys ir SPA zona.

„Šiai minutei savivaldybė nėra apsisprendusi dėl baseino valdymo. Neatmetama galimybė, kad bus skelbiamas operavimo konkursas, bet taip pat gali būti svarstoma ir perduoti valdyti Kauno plaukimo mokyklai“, – teigė savivaldybės atstovai.

Planuojama, kad per 2021-uosius metus pavyks sutvarkyti visus žemės sklypų formavimo klausimus ir pradėti baseino projektavimo darbus. Konkretūs baseino statybos darbai galėtų prasidėti 2022 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Žilvinas Ručys

Na jei uzsirašytum vardą pavardę, tai atrašyčiau ir aiškiai paaiškinčiau. Bet kadangi esi bailys besigėdijantis savo vardo pavardės, taip pat ir durnelis nes tau reiktu aiškinti labai daug ką, iki strategijos skirtos gamtos kataklizmų ar karų galimai žalai ir kaip turi būti dėstoma mieste statiniai, kaip reik reikalauti atsakomybės už broką, kas yra grožis kurį norėtu pamatyti visi turistai o ne tai ką rodo krysa meras su sunšudžiais ir ladlaižiais, kur dingsta senos tinkamos naudoti šaligatvių plytelės, na ir t.t. Iki to kad krysa meras tvarkosi už valstybės pinigus, savo šutvės interesus.

Anonimas

zilvinas rurys koncervu trolis

Anonimas

Žilvinai, o KODĖL miesto taip netvarkė [ gerąja prasme ] ankstesnieji, nors laiko turėjo į valias ? Ar kad pats "susirišęs" su jais . kaip visus "susiėjimus" dabar bandai pritempti ? Juk , jei nesi ligonis, turėtum suprasti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS