Buvęs Kauno vicemeras – G. Nausėdos komandoje | Diena.lt

BUVĘS KAUNO VICEMERAS – G. NAUSĖDOS KOMANDOJE

Planavęs dirbti Vygaudo Ušacko komandoje, buvęs Kauno vicemeras perėjo į kitą – kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos stovyklą.

Turėjo laiko pagalvoti

Žinia, kad Visvaldo Matijošaičio komandą palieka vienas ištikimiausių jo bendražygių P.Mačiulis, buvo daug kam netikėta. Nusprendęs prisidėti prie V.Ušacko rinkimų kompanijos, politikas praėjusių metų rugsėjį pranešė pasitraukiąs ne tik iš miesto savivaldybės tarybos, bet ir iš "Vieningo Kauno" organizacijos.

Lapkričio pradžioje vykęs balsavimas Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atviruose pirminiuose prezidentiniuose rinkimuose, V.Ušackui susiklostė nesėkmingai – jam teko pripažinti triuškinančią ekonomistės, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės pergalę. V.Ušackas pareiškė, prezidento rinkimuose nekandidatuosiąs kaip nepriklausomas kandidatas.

"Kai lapkričio pradžioje baigėsi V.Ušacko rinkiminė kampanija turėjau mėnesį poilsio. Nors buvau apsisprendęs dirbti versle ir gavęs konkrečius pasiūlymus, neskubėjau priimti sprendimo. Norėjosi viską labai rimtai apsvarstyti ir kiek galima daugiau laiko skirti šeimai", – pasakojo buvęs Kauno vicemeras.

Netikėtas skambutis

Skambutis gruodžio viduryje, prieš pat didžiąsias metų šventes, akimirksniu nubraukė visus ankstesnius planus. Telefone išgirdęs G.Nausėdos balsą ir pasiūlymą įsilieti į jo komandą, P.Mačiulis ilgai negalvojo.

Jeigu nebūčiau prisijungęs prie G.Nausėdos rinkimų štabo vis tiek prezidento rinkimuose būčiau balsavęs už šį ekonomistą.

"Jeigu nebūčiau prisijungęs prie G.Nausėdos rinkimų štabo vis tiek prezidento rinkimuose būčiau balsavęs už šį ekonomistą. Kodėl? Nes jis yra nepriklausomas nuo politinių partijų, autoritetingas ir savo srities profesionalas. Mano nuomone, jis vienintelis iš esamų kandidatų gali suvienyti lietuvius. Labai blogai, kai politinės partijos siekdamos bet kokia kaina laimėti rinkimus, bando suskaldyti ir supriešinti visuomenę. Jeigu ir prezidentas įsijungs į tokius politinius žaidimus, tai Lietuvoje tikrų pokyčių nematysime dar ilgai, o visuomenės nusivylimas ir emigracija tik didės, – Savo palaikymą kandidatui į prezidentus deklaravo P.Mačiulis. – Mano akimis žiūrint, G.Nausėda yra garantas, kad šalies kursas nenukryps į bereikalingas politines batalijas. Ir jam tikrai užteks išminties ir gebėjimų sujungti lietuvius bendrai vizijai įgyvendinti."

Spalvinga komanda

Paklaustas, ar dėl naujojo darbo nežada keisti gyvenamosios vietos, P.Mačiulis tikino tokių minčių neturįs – kartu su žmona Birute ir dešimties mėnesių sūneliu Jonu jis liks Kaune. Juolab iki pat gegužės G.Nausėdos rinkimų štabo atstovo darbo kabinetas bus visa Lietuva.

"Visoje Lietuvoje formuojasi G.Nausėda palaikančios aktyvių žmonių komandos, todėl man teks nemažai laiko praleisti važinėjant po miestus ir miestelius. Laukia labai įdomus pavasaris", – ką veiks pasibaigus prezidentinei rinkiminei kampanijai, G.Nausėdos komandos narys negalėjo atsakyti.

Beje, joje susirinkusios kaip niekad spalvingos ir skirtingos asmenybės. Pradedant dainininke, baigiant – toksikologu. Rinkimuose kandidatą lydės teisininkas Tomas Davulis, psichiatras Linas Slušnys, psichologas Andrius Kaluginas, žurnalistas Vytaras Radzevičius, verslininkas Ilja Laursas, ekonomistas Teodoras Medaiskis, toksikologas Robertas Badaras, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Apklausa

Zvitrios senuciukes balsuos uz NAUSEDA, diedukai-barakudai uz Ingrida.Taip yra diedu barakudu

...

Yra tokių kurie TIK paskui pinigą laksto; pardavė Krabą, parduos ir NOW'sėdą kai tas sės.

Kirkilas

Kiek žinau, jo senelis sovietmečiu buvo Kauno K. Poželos rajono komunistų partijos pirmasis sekretorius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS