Buvusi teisėja N. Venckienė šiandien iš JAV bus parskraidinta į Lietuvą? | Diena.lt

BUVUSI TEISĖJA N. VENCKIENĖ ŠIANDIEN IŠ JAV BUS PARSKRAIDINTA Į LIETUVĄ?

Buvusi teisėja Neringa Venckienė šiandien iš JAV bus parskraidinta į Lietuvą.

Apie tai savo feisbuko paskyroje paskelbė "Drąsos kelio" partija.

"Informuojame, ką tik naujausios žinios iš JAV. Į Lietuvą šiandien iš Amerikos išvežama Neringa Venckienė", - rašoma partijos feisbuko paskyroje.

N.Venckienė JAV kalėjime Čikagoje buvo laikoma nuo 2018 metų vasario mėnesio.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis antradienio vakarą patvirtino, kad buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės ekstradicija į Lietuvą vyksta šiuo metu, tačiau atsisakė komentuoti, kada tiksliai ji bus pargabenta.

„Ekstradicijos procesas vyksta, bet negaliu pasakyti, kada ji bus parvežta – šią ar kitą savaitę, ar dar kažkada. Konfidencialumas yra dalis taktikos“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros vadovas.

Ekstradicijos procesas vyksta, bet negaliu pasakyti, kada ji bus parvežta – šią ar kitą savaitę, ar dar kažkada. Konfidencialumas yra dalis taktikos.

Lietuvos prokurorai siekė N. Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Pati N. Venckienė tvirtina, kad šie kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

Jos sūnus Karolis Venckus feisbuke pasidalino motinos elektroniniu laišku, kur teigiama, kad „jie mane paima šiandien, dabar“. 

„Pasakė, kad pasiimčiau viską, ką turiu“, – teigiama laiške.

K. Venckus BNS teigė, kad jo motina dar yra Čikagos kalėjime. Jis sakė su N. Venckiene paskutinį kartą telefonu kalbėjęs pirmadienį.

„Nuotaikos normalios, ji pasiruošusi visam tam, kas laukia Lietuvoje“, – kalbėjo K. Venckus.

Buvusios teisėjos ir parlamentarės advokatas Michaelas Monico (Maiklas Moniko) antradienio vakarą teigė neturintis tikslių duomenų apie N. Venckienės ekstradiciją, tačiau pavadino šį procesą gėda.

„Man apmaudu tai girdėti, jeigu tai tiesa. Tai gėda, jeigu tai tiesa. Ji neturi būti pargabenama, (...) jos sūnus yra čia, ji nepadarė nieko neteisėto ir ji pargabenama dėl visiškai politinių priežasčių“, – BNS teigė N. Venckienės gynėjas.

N. Venckienės įkurta partija „Drąsos kelias“ pranešė, kad ji „jau ruošiama kelionei į Lietuvą“.

„Pačiomis artimiausiomis valandomis N. Venckienė jau turėtų būti nuvežta į oro uostą ir išskraidinta iš jungtinių Amerikos Valstijų į Lietuvą“, – teigiama pranešime.

Partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas Jonas Varkala BNS sakė, kad informaciją apie N. Venckienės ekstradiciją gavo iš jos artimųjų.

N. Venckienė iš Lietuvos dingo 2013 metais, maždaug tuo metu, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Buvusi teisėja ir parlamentarė Čikagoje suimta 2018 metų vasarį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (84)

valdžiagyviams-iškrypėliams

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

Zales

Kgbistinei milicijai caraujaunčiai Lietuvoje pritrūko skandalų,savo šunybėms uždengti.

Anonimas

na vel prasides cirkas zurnaliugom ir seimui bus ka veikti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS