Iš dezinfekcinio skysčio bando pralobti? | Diena.lt

IŠ DEZINFEKCINIO SKYSČIO BANDO PRALOBTI?

Rankų dezinfekcinis skystis šiuo metu yra tarsi tapęs prabangos preke. Prieš kelerius metus Metų kauniete išrinkta Dovilė Bubnienė piktinasi, kad vaistinėse jo kaina neadekvati.

D.Bubnienė socialinio tinklo "Facebook" puslapyje pasidalijo įrašu ir keliomis nuotraukomis apie dezinfekcinio skysčio kainą.

"Šiandien "Gintarinėje vaistinėje" pirkau pirmo būtinumo prekę. Apsidžiaugiau. Pagalvojau, kad pripirksiu mamai, tėčiui, vaikams, kitiems artimiesiems, galiausiai – sau. Juk trūksta. Šiuo metu tai duonos kasdienės vertės produktas. Talpa 300 ml. Pagamintas ką tik, šviežutėlis, užrašas skelbia, kad efektyvus prieš COVID-19 ir kitus koronavirusus. Smagu, kad verslas pagamino gana greitai. Bet šito 300 ml talpos buteliuko kaina artėja prie 7 eurų! Tai kaip man jo pripirkti visiems, kai naudot reikia kasdien ir ne po kartą?" – rašė Metų kaunietė.

Dovilė Bubnienė

Moteris įraše retoriškai klausė Vyriausybės vadovų, ką jie mano apie tokias kainas, ar normalu lobti iš to, kas šiuo metu yra labai svarbu, vos ne gyvybės ir mirties klausimas.

"Kauno dienai" D.Bubnienė pasakojo, kad nusipirko vos vieną buteliuką, kad jo būtų darbe.

"Kadangi esu psichologė, visų iš karto pacientų negaliu atšaukti, nes dabar visuomenėje sudėtinga situacija. Mano nuomone, kaina tikai neadekvati, nes yra ir pensininkų, kurie kiekvieną eurą skaičiuoja ir negali tokios priemonės įpirkti. Aš nežinau, gal jiems yra kokia nuolaida, bet jei ne, tai neįsivaizduoju, kaip jie gali apsirūpinti.

Iš tiesų keista, nes tai pirmo būtinumo prekė, bet apie prieinamas kainas tikrai verslas nepagalvojo. Kiti žmonės juokavo, kad reikia pirkti degtinę ir ja rankas plauti, tai pigiau bus, nei pirkti dezinfekcinį skystį", – stebėjosi D.Bubnienė.

Dar keli kauniečiai pastebėjo, kad vaistininkai vietoj dezinfekcinio skysčio siūlo įsigyti salicilo spirito, kuriame alkoholio koncentracija yra vos 2 proc. Žmonės įsitikinę, kad taip tiesiog jie maustomi, nes salicilo spiritas esą tikrai nepadės apsisaugoti nuo virusų.

Vaistinės pozicija

"Gintarinės vaistinės" vyr. projektų vadovas Džeraldas Kauneckas "Kauno dienai" teigė, kad dezinfekcinio skysčio kainos šiame vaistinių tinkle nesikeitė.

Kaina tikai neadekvati, nes yra ir pensininkų, kurie kiekvieną eurą skaičiuoja ir negali tokios priemonės įpirkti.

"Gintarinė vaistinė" yra socialiai atsakinga įmonė ir tikrai nekeitė kainodaros šiuo visiems sudėtingu, iššūkių kupinu laikotarpiu. Vaistinėse taikoma standartinė kainodara ir antkainiai tikrai nebuvo didinami, tačiau per šias savaites pasaulinėse rinkose žaliavos pabrango daugiau nei 100 proc., tad atitinkamai ir prekių tiekėjai kelia savo kainas, todėl ir pakito kaina", – aiškino pašnekovas.

Pasak Dž.Kaunecko, klientai greičiausiai ne taip suprato dėl salicilo spirito. Jis nurodė, kad jo sudėtyje yra didelis kiekis alkoholio, todėl jis gali būti naudojamas kaip dezinfekavimo priemonė.

"100 ml salicilo spirito sudėtyje yra 2 proc. salicilo rūgšties, kuri yra tirpinta 70 proc. etanolio spirite. Tokios koncentracijos veiksmingai naikina virusus ir bakterijas, tad šiuo atveju vaistininkė tikrai pasiūlė efektyvią ir veiksmingą priemonę", – pažymėjo "Gintarinės vaistinės" vyr. projektų vadovas.

GALERIJA

  • Iš dezinfekcinio skysčio bando pralobti?
  • Iš dezinfekcinio skysčio bando pralobti?
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Babunė

Dzūkiškas, stiprus, net galingas, veiksmingas septyniasdešimties laipsnių krūminis produktas, puslitris pabrango iki penkių eurų dėl jo tykojančių apsivirusinusių policininkų, trukdančių kovai su virusais. Ar jie neprivalo prisidėt, padėt, saugot šio universalaus vaisto platinimui ir prieinamumui šią sunkią tautai valandą? Mes ir be jų neįkainojamos pagalbos įveiksim visas kliūtis. Kur žiūri partijos ir vyriausybė?

Sat

Pas mus vaistinė prekiavo injekciniu spiritu. Tris indėlius pasiėmiau ir man užteks. O jei reikės, jei pritrūks nusipirksiu paprasto ace ir valgysiu baldus atskiedus. Arba actu su vandenų kų. Baldams valyt tinka. O muiliuka rankoms. Svarbu švara ir dezinfekantus nebūtina. Juk ant rankų ne ką ko ji, kad reikėtų su kažkuo trinti. Svarbu ilgesnis plovimas su muiliuka. Būkite sveiki visi mielieji!

Marija

Muitinės konfiskuodavo spiritą,kur jis dingo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS