Garliavoje – duoklė Lietuvos krepšinio 100-mečiui | Diena.lt

GARLIAVOJE – DUOKLĖ LIETUVOS KREPŠINIO 100-MEČIUI

Verdant aistroms Europos krepšinio čempionate, šio žaidimo mėgėjai pakaunėje nebuvo vien prilipę prie televizorių ekranų. Kamuoliai dunksėjo miestelių ir kaimų lauko aikštelėse, o rugsėjo 10-ąją Garliavoje nuaidėjo ir paskutiniai Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionato, dedikuoto Lietuvos krepšinio 100-mečiui, akordai.

Nugalėtojų pakyla

Krepšinio šventėje paaiškėjo ne tik nugalėtojai keturiose amžiaus grupėse, bet ir kam iškrito laimingoji korta kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine keliauti į pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Šį išskirtinį prizą pelnė vyrų ketveriukė – Ernestas Maleckas, Gintaras Stankevičius, Nojus Beišteris ir Martynas Česnauskas – susibūrę į „Ramybėlės“ komandą.

Antroje, gimusių 2006–2008 m., amžiaus grupėje nenugalima buvo komanda „Perkas“: Paulius Lukaševičius, Ugnius Lanka ir Mantas Kidikas. Tarp komandų, kurių nariai gimę 2009–2010 m., sėkmė lydėjo „4 Boys“ (Rokas Miknevičius, Povilas Muliuolis, Titas Žilionis ir Dominykas Večerskas). Ketvirtoje, gimusių 2011–2012 m., amžiaus grupėje nepralenkiama buvo KAFE: Kasparas Šiaulaitis, Emilis Čioraitis, Faustas Šiupienis ir Adomas Jankūnas.

Populiarumas – neabejotinas

Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionate dalyvavo 110 komandų: apie 430 krepšininkų ir krepšininkių, keturis mėnesius vyko atrankiniai etapai Šlienavoje, Raudondvaryje, Neveronyse, Ringauduose ir Garliavoje.

Renginį, skirtą Lietuvos krepšinio 100-mečiui, organizavo krepšinio mokykla „Tornado“ kartu su Kauno rajono savivaldybe ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF). Jos visos pasirūpino medaliais, diplomais ir prizais. Kauno rajono savivaldybė, pasak Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojo sportui Arūno Talalo, ne tik finansavo projekto veiklas iš Fizinio aktyvumo ir sporto projektų programos, bet ir talkino organizatoriams sprendžiant techninius klausimus. „Mes vieni be partnerių net nebūtume organizavę tokio čempionato, tokia misija būtų buvusi neįmanoma“, – patikino „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas Dainius Čiuprinskas.

Pastangos: visi čempionato dalyviai stengėsi patekti ant nugalėtojų pakylos. / E. Mališausko nuotr.

Vienas svarbesnių čempionato tikslų buvo populiarinti 3x3 krepšinį, nes jis tapo olimpine sporto šaka. „Be to, siekėme skatinti bendruomeniškumą, stengėmės pritraukti kuo daugiau dalyvių ir žiūrovų iš tų vietovių, kuriose vyko čempionato etapai“, – teigė D.Čiuprinskas.

Siekiant padidinti renginių patrauklumą, vaikams buvo organizuojamos papildomos rungtys, pramogos, žaidimai ir kitos atrakcijos. „Stengėmės, kad renginys taptų maža sporto švente. Džiaugėmės, kai atvykdavo šeimos nariai, dalyvaudavo metimo į krepšį ar kitoje rungtyje, o vaikai – žaidimuose. Ringauduose patiems mažiausiems vyko netgi putų šou. Čempionato patrauklumą didino žinomi krepšininkai: Šlienavoje – Rimas Kurtinaitis, T.Klimavičius, Garliavoje Paulius Jankūnas stebėjo, kaip žaidžia jo sūnus“, – vardijo „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas.

Staigmenų nepateikė

D.Čiuprinskas pasidžiaugė: organizacine prasme čempionatas staigmenų nepateikė, visi turai vyko, kaip buvo planuota. „Nustebino tai, kad čempionatu susidomėjo netgi kitų savivaldybių – Prienų, Alytaus, Šiaulių, Kauno miesto – gyventojai. Buvo džiugu, kad net vasarą, rugpjūtį, kai dauguma atostogauja, komandos susirinkdavo net mažose seniūnijose ir taip vykdavo netgi miestelio šventė. Pamatėme ne vieną įdomų žaidėją, kuris ateityje galėtų 3x3 žaisti aukštesnio lygio rungtynėse, tačiau išskirtinių talentų nebuvo. Tai natūralu, nes mes labiau orientavomės į neprofesionalųjį sportą, nuostatuose buvome įrašę, kad čempionate negali dalyvauti profesionalai“, – pasakojo pašnekovas.

Manome, tai – vykęs projektas, tad verta jį tęsti.

Pasak D.Čiuprinsko, lūkesčiai pasiteisino su kaupu, ypač dėl dalyvių skaičiaus. „Kai kuriose amžiaus grupėse turėjome netgi stabdyti registraciją, nes aikštelėse buvo tik du krepšiai. Džiaugiamės, kad renginiui palankus buvo ir oras, nes Lietuvoje tai labai svarbu. Išsikeltus tikslus pasiekėme: bendruomenėms suteikėme galimybę pasivaržyti tarpusavyje, populiarinti krepšinį“, – džiaugėsi „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas.

Jis pabrėžė, kad infrastruktūra Kauno rajone krepšiniui populiarinti yra gera: visur, net ir atokiose vietovėse, krepšinio aikštelės atnaujintos, tai leido išvengti didesnių traumų. Pašnekovas neabejojo: tinkama infrastruktūra skatina gyventojus, ypač jaunimą, sportuoti, leisti laisvalaikį aktyviai ir prasmingai.

Paklaustas, ar daug teigiamų emocijų krepšinio aistruoliams ir jų šeimos nariams dovanojęs renginys turės tęstinumą, D.Čiuprinskas neslėpė: „čempionatas neseniai pasibaigė, dar organizuosime jo aptarimą, nežinome, ar pasiteisino Kauno rajono savivaldybės lūkesčiai. Manome, tai – vykęs projektas, tad jį verta tęsti. Žinoma, jei turėsime šalia partnerius – tvirtus pečius, į kuriuos galime atsiremti.“


Komentaras

Paulius Visockas. Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas

Paulius Visockas. / KRS nuotr.

Minint Lietuvos krepšinio 100-metį kiekvienai savivaldybei buvo duota užduotis įprasminti šią svarbią datą. Mums kilo idėja suorganizuoti Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionatą. Tokio formato renginys – puikus būdas populiarinti krepšinį ir skatinti visus aktyviai leisti laisvalaikį.

Čempionatą rengėme kartu su „Tornado“ krepšinio mokykla. Turnyre galėjo dalyvauti įvairaus amžiaus sportininkai: nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Džiaugiamės, kad susidomėjimas renginiu buvo labai didelis, manau, dalyvius motyvavo ir pagrindinis čempionato prizas – kelionė su Lietuvos rinktine į Pasaulio krepšinio čempionato atrankos turnyrą.

Renginys pavyko puikiai, todėl jį organizuosime ir kitąmet. Galbūt čempionatas išaugs į gražų tradicinį Kauno rajono savivaldybės sporto renginį.

GALERIJA

  • Pastangos: visi čempionato dalyviai stengėsi patekti ant nugalėtojų pakylos.
  • Paulius Visockas
  • Dainius Čiuprinskas
  • Šauniausi: krepšinio šventėje paaiškėjo nugalėtojai keturiose amžiaus grupėse.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Edvinas

Straipsnyje padaryta vardo klaida.

As

Krepsinis tai lietuvos sportas,bet kol kas serga,reikia gydyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS