Eilės prie uniformų: tėvai svarsto, ar jų tikrai prireiks | Diena.lt

EILĖS PRIE UNIFORMŲ: TĖVAI SVARSTO, AR JŲ TIKRAI PRIREIKS

Paskutinėmis vasaros dienomis nusidriekė eilės prie mokyklinių uniformų parduotuvių. Šiemet tėveliai delsė iki pat paskutinės minutės, nes nebuvo aišku, ar dėl koronaviruso mokymas vyks įprastu ar nuotoliniu būdu, tad nežinia, ar uniforma bus reikalinga.

Laukė apie valandą

Socialiniame tinkle "Facebook" kaunietis Dainoras Lukas pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuota ilga eilė prie mokyklinių uniformų parduotuvės. Tėvelis tikino, kad jau seniai tokioje eilėje stovėjo, bet savo sūnui pavyko rasti tinkamą uniformą.

"Žmonių tikrai gausu, mes laukėme apie valandą, kol patekom į parduotuvę, po to dar užtrukom, kol atradom tinkamų drabužių. Jau seniai tokioje eilėje buvau stovėjęs. Mokykla vis ragindavo uniformas įsigyti anksčiau, bet vis tiek visi laukė paskutinių žinių ir tik tada susiruošė pirkti", – pasakojo kaunietis.

Kiti tėveliai juokavo, kad po mėnesio, jei mokykla nebus uždaryta, tokios pat eilės nusidrieks prie sportinės aprangos ar kitų daiktų, kurių tėvai nesiryžo pirkti savo mokinukams.

Nežinia, ar panaudos

Uniformų vaikams ieškantys tėveliai svarstė, ar tikrai šiemet prireiks šių drabužių. Kol kas nerimą kelia padidėjęs užsikrėtimų koronavirusu skaičius, tad išlieka tikimybė, kad pasikartos pavasario scenarijus ir mokyklos bus uždarytos, o mokymo procesas vyks nuotoliniu būdu.

Tokiu atveju už uniformas sumokėti pinigai bus tiesiog išleisti veltui. Tėvai tikino, kad uniforma – ne kanceliarinės prekės, kurias bus galima panaudoti bet kuriuo metu. Kitąmet vaikas uniformą jau bus išaugęs, tad reikės naujos.

Mokykla vis ragindavo uniformas įsigyti anksčiau, bet vis tiek visi laukė paskutinių žinių ir tik tada susiruošė pirkti.

"Savo penktokui radome švarką, kelnes, marškinukus. Už viską sumokėjom apie 130 eurų. Jei uniforma visiems metams, tai gal suma ir nėra didelė, tik kad visi tėvai perka ir šneka, ar bus kur tas uniformas panaudoti. Iš mokyklos gavome laišką, kad uniformą galima grąžinti per 120 dienų, tad, jei gerai suprantu, užsidarius mokyklai, bus galima atgauti pinigus. Dauguma tėvų, matyt, tikisi, kad jei nepanaudos uniformos, ją galės grąžinti", – "Kauno dienai" sakė penktoko tėtis D.Lukas.

Intensyvios dienos

Mokyklinėmis uniformomis prekiaujančios parduotuvės "8 To Go" atstovai patvirtino, kad šiomis dienomis tikrai sulaukia daug pirkėjų.

Jų teigimu, tėvai laukė žinių iš mokyklų ir sužinoję, kad Rugsėjo 1-oji bus, atskubėjo įsigyti uniformų. Net ir internetinėje parduotuvėje tėveliai perspėjami, kad dėl pirkėjų gausos, uniformų pristatymas į namus gali užtrukti 5–7 dienas.

"Kiekvienais metais rugpjūtis būna intensyvesnis, bet šiemet ypač. Visi laukė informacijos, ar tikrai reikės ateiti į mokyklą, o sulaukę suskubo. Be to, pirkėjai turi laikytis metro atstumo, tad eilės dar prasitęsė. Klientų prašome nesigrūsti į parduotuvę, bet laukti prie įėjimo", – pažymėjo uniformų pardavėjai.

Uniformomis prekiaujančios parduotuvės atstovai patvirtino, kad yra taikoma 120 dienų uniformos grąžinimo garantija. Tačiau ji galioja tik tuo atveju, jei uniforma nebuvo nešiota ir dar paliktos visos etiketės. Kitaip tariant, jei drabužis grąžinamas visiškai naujas. Tokia praktika, pasak pardavėjų, visada būdavo taikoma, nes tėvai savo vaikams dažnai nupirkdavo uniformą dar vasarą, tačiau per kelis mėnesius jie gerokai paaugdavo ir uniforma tapdavo per maža. Tokiais atvejais nenaudotą uniformą galima grąžinti ir atgauti sumokėtus pinigus.

Tačiau jei vaikas su uniforma kurį laiką eis į mokyklą, o vėliau bus paskelbta, kad pereinama prie nuotolinio mokymo, uniformų tėvai grąžinti nebegalės, nes vaikai jas jau bus panešioję.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

>AŠ,matyt tikrai nieko nežinot apie gyvenimą D.Britanijoje...ten tėvams nereikia lakstyti po parduotuves prieš mokslo metų pradžią,o vaikams sunkių kuprinių neteks tempti.MOKYKLA VISKUO APRŪPINA, mokiniams belieka tik i ją nueiti.O pas mus,deja,amžinas išnaudojimas ir varginimas žmonių.

Anonimas

masine psichoze uniformu ir trikoju

Anonime ,vaikai užauge kitur.Tėvai nemokino Lietuvių kalbos,.Nemokino mylėti gimtinės ,tai ir nenori grįžti.Jie jau nesusišneką seneli su tavimi Lietuvių kalba.O tokių kuriems tik pinigai dabar daug.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS