Energetikai varo į neviltį kaunietę: jie nepaiso teismo sprendimo! | Diena.lt

ENERGETIKAI VARO Į NEVILTĮ KAUNIETĘ: JIE NEPAISO TEISMO SPRENDIMO!

Kaunietė Stasė Mickutė verkdama pasakojo, kad "Kauno energija" beveik dešimtmetį neteisingai skaičiuoja mokesčius ir skolas už šildymą. Moteris savo poziciją apgynė teisme. "Kauno energijos" atstovai patikino, kad teismo nutartis skundžiama nebus, tad mokesčiai kaunietei bus perskaičiuoti.

Konfliktas dėl skolos

"Kauno dienai" S.Mickutė guodėsi, kad "Kauno energija" nesilaiko teismo sprendimo ir toliau skaičiuoja skolą, nors ji jau seniai apmokėta. Moteris tikino, kad vasario pradžioje įsigaliojo teismo sprengimas, nurodantis, kad kaunietė nėra skolinga, tačiau sąskaitą ji vis tiek gavo su įrašyta skola.

Moteris tikino, kad visa istorija prasidėjo dar 2009 m. Ji kreipėsi Kontrolės ir audito tarnybą, buvo atliktas patikrinimas, kurio metu, anot S.Mickutės, buvo nustatyta, kad skola neturi būti skaičiuojama.

"2011 m. vyko teismas už 2008 m. buvusią 208 litų skolą. Tačiau ją buvau sumokėjusi, todėl skundas teisme buvo atmestas, bet "Kauno energija" toliau man skaičiavo skolą. Ne kartą rašiau prašymus, kad būtų perskaičiuotos sąskaitos už šildymą. Rašiau jiems ir 2014 m., ir 2016 m., tačiau jie nekreipė į mane dėmesio ir toliau skaičiavo man skolą", – dėstė S.Mickutė.

Moteris tikino, kad šilumos tiekėjas dar kartą ją padavė į teismą. 2015 m. Kauno apylinkės teisme teisėjas tenkino "Kauno energijos" skundą ir pripažino, kad S.Mickutė iš tiesų skolinga, tačiau šis sprendimas buvo apskųstas. Vėliau konstatuota, kad skolos kaunietės sąskaitoje neturi būti. Tuomet ginčai persikėlė į Kauno apygardos teismą, bet šis paliko galioti Kauno apylinkės teismo sprendimą ir išteisino kaunietę. Kaip teigė S.Mickutė, paskutinė teismo nutartis įsigaliojo šių metų vasario 4 d., tačiau vasarį pateiktoje sąskaitoje, vis tiek buvo įrašyta skola, kuri dabar jau siekė 1,5 tūkst. eurų.

Aš tiek skaičiavau ir vargau, tiek dokumentų pateikiau, kad sumokėta. Mane jau iki depresijos privedė, nebežinau, ką daryti.

"Jie tą pačią dieną gavo teismo nutartį, tačiau sąskaitoje už sausį, kurią gavau jau vasario pabaigoje, vis tiek nurodyta, kad esu skolinga. Jie nieko neperskaičiavo, nepaiso teismo sprendimo. Man atrodo, kad jie taip elgiasi, nes nori iš manęs butą atimti. Aš tiek skaičiavau ir vargau, tiek dokumentų pateikiau, kad sumokėta. Mane jau iki depresijos privedė, nebežinau, ką daryti", – tramdydama ašaras "Kauno dienos" redakcijoje kalbėjo S.Mickutė.

Negauna kompensacijos

Kaunietė tikino, kad dėl to, jog "Kauno energija" sąskaitose nurodė skolą, nebuvo skaičiuojama kompensacija už šildymą. S.Mickutės teigimu, dėl mažų pajamų jai priklausė gauti kompensaciją, bet sąskaitoje vis tiek buvo nurodyta visa, o ne sumažinta suma už šildymą.

"Dėl to, kad jie neskaičiavo kompensacijos, nors ji man priklausė, man skola dar padidėjo, priskaičiavo ir delspinigių. Man keista, kaip savivaldybė leidžia akcinei bendrovei pačiai skaičiuoti kompensacijas. Miesto savivaldybė skiria kompensaciją, bet "Kauno energija" skaičiuoja valstybės pinigus, kam kiek priklauso. "Kauno energija" man aiškino, kad kompensacija nepriklauso, nes neva esu skolinga", – sakė kaunietė.

S.Mickutė aiškino, kad miesto savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus specialistai moteriai buvo parodę formulę, pagal kurią apskaičiuojama priklausanti kompensacija. Kaunietė tikino, kad ja vadovavosi ir apmokėdama sąskaitas. S.Mickutė rodė "Kauno energijos" atsiųstą sąskaitą, kurioje nurodyta, jog už Raudondvario plente esančio buto šildymą reikia mokėti virš 70 eurų, tačiau kaunietė mokėjo kiek daugiau nei 20 eurų, mat tokia suma turėtų būti pritaikius kompensaciją.

Vykdys teismo nutartį

"Kauno energijos" atstovai aiškino, kad kaunietei sąskaita su skolomis buvo atsiųsta dėl to, kad teismo sprendimas buvo gautas vėliau, nei suformuota sąskaita. Įsigilinus į teismo nutartį, planuojama kaunietei perskaičiuoti mokesčius už šildymą.

"Sąskaita su nurodyta skola p. S.Mickutei buvo pateikta už 2019 m. sausio mėnesį, kai dar nebuvo gauta Kauno apygardos teismo 2019 m. vasario 4 d. nutartis. Gavusi nutartį, bendrovė atliko korekcijas ir į sąskaitą už 2019 m. vasario mėnesį skola nebus įtraukta. Teismo nutartis skundžiama nebus", – "Kauno dienai" aiškino "Kauno energijos" atstovai.

Atsakyme aiškinta, kad, gavus teismo nutartį, kompensavimo galimybė už praėjusį laikotarpį taip pat bus peržiūrėta.

Gairės: Kauno energija, sąskaita už šildymą, skola, skola už šildymą, kaunietė piktinasi, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

kauniete

ir kaip jie skaiciuoja kvadratura 39kv o moket reikia 108e o pas ka 70kvadratu 105e tai kaip suprasti o paskambini nieko nepaaiskina

kauniete

taip visai sutinku mokescius reikia moket bet tik ne is tokiu algu ziema kaip dideli mokesciai tai ir buna skola vasara issilygina

Energetikas

Dabar, kai Taryboje nebus A.Garbaravičiaus ir kt., sunku bus ne tik 12 mln susigrąžinti, bet ir į neviltį įvarytiems kauniečiams padėti. (O dabar visas vk užpulkit raudoną langelį)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS