Ieškantiems išskirtinio būsto – naujas projektas Kačerginėje | Diena.lt

IEŠKANTIEMS IŠSKIRTINIO BŪSTO – NAUJAS PROJEKTAS KAČERGINĖJE

  • 7

Netoli Kauno esanti Kačerginė jau laukia naujakurių. Ilgą laiką šioje kurortinėje vietovėje nekilnojamojo turto (NT) objektų pasiūlos beveik nebuvo, tad kiekvienas naujas projektas sulaukia didelio susidomėjimo. Ne išimtis – ir „Liepų parko namai“.

Patraukli vieta aktyviems

Turbūt nerastume nė vieno kauniečio, o ir lietuvio, nežinančio, kas yra Kačerginė. Kurortinė Kauno rajono vieta, apsupta pušynų, ant Nemuno kranto visuomet viliodavo savo išskirtine aura, tam tikra gyventojų kultūra ir, aišku, nepakartojamu kraštovaizdžiu.

„Aišku, vietovė ypač traukia tuos, kurie svajoja gyventi pušų apsuptyje, šalia upės. Mėgstantys aktyvų gyvenimą, čia taip pat ras visas sąlygas bėgioti, vaikščioti, važinėti dviračiu ar kitaip leisti laisvalaikį“, – pastebi NT agentūros OBER-HAUS Kauno biuro vadovas Svajūnas Šarauskas.

OBER-HAUS nuotr.

Išties mėgstantiems aktyviai leisti laisvalaikį Kačerginėje yra ką veikti. Galima judėti dviračiais: dviračių takas prasideda Kaune, Marvelėje, tęsiasi iki Kačerginės, o nuo jos – dar kelis kilometrus iki Zapyškio.

Ne vienas apsilankęs Kačerginėje jau išbandė žygį pėsčiomis natūraliai išmintais takeliais, kurie driekiasi šilais ir Nemuno pakrantėmis. Takeliai kalvomis vingiuoja pro gražiausias regyklas, natūralias laukymes, o aukščių skirtumas siekia net 56 m. Toliausiame žiedinio maršruto taške – valstybės saugomas Pyplių piliakalnis. Užkopus ant jo atsiveria neapsakomi apylinkių vaizdai.

Pasiūlos nebuvo

Kad ir kokia būtų patraukli Kačerginė, tapti vietos gyventoju galimybių labai mažai. Dėl įvairių ribojimų didesnė miestelio plėtra negalima, o rinkoje pasirodančius naujus objektus kaipmat išgraibsto pirkėjai.

„Galimybės įsigyti būstą ilgą laiką nebuvo. NT vystytojai išvis negalėjo pasiūlyti naujos statybos projektų. Tik pastaruoju metu pasirodė keli projektai. Iki šio laiko tebuvo pavienė statyba arba kažkas sau pasistatė namą“, – pastebi S. Šarauskas.

Užmiestyje panorę gyventi žmonės gana dažnai susiduria su įvairiais nepatogumais – prastu susisiekimu, neišvystyta infrastruktūra ir pan.

„Kačerginėje yra viskas: puikus susisiekimas viešuoju transportu, gatvių apšvietimas, parduotuvė, kelios kavinės, mokykla, vaikų darželis, parkas, viešosios erdvės, skirtos poilsiui. Dabartiniais laikais jau niekas nebeklausia, kiek kilometrų iki Kauno centro ar iki Ringaudų. Pačiam tenka kartais pasinaudoti viešuoju transportu – nuo Kačerginės iki „Žalgirio“ arenos galima nuvažiuoti vos per 20 minučių. Labai patogus ir santykinai greitas ir pigus susisiekimas. Ar 15 minučių sugaiši Kaune stovėdamas spūstyje, ar per tą laiką nuvažiuosi iki namų užmiestyje, – manau, tokie atstumai jau nebėra lemiamas veiksnys renkantis būstą“, – pastebi NT ekspertas.

Laukia naujakurių

Naujas NT projektas Kačerginėje „Liepų parko namai“ įgyvendinamas pagrindinėje miestelio gatvėje.

„Ramybė, toli nuo miesto šurmulio, gamta, pušynų oras“, – svarbiausius kriterijus vardija S. Šarauskas.

Be visų pačios Kačerginės teikiamų patogumų, šio projekto vystytojai pasirūpino, kad gyventojams nereikėtų nuolat rūpintis savo būstu. „Numatytas šildymas oras–vanduo. Yra galimybė šildytis ne tik elektra, bet ir netoliese esančios saulės elektrinės gaminama energija. Pats pirkėjas priims sprendimą, kokio katilo jam reikia. Išlaidos šildymui nebus didelės“, – priduria pašnekovas.

Šio NT objekto vystytojai pasirūpino ir kitais svarbiais dalykais: būstas statomas iš ekologiškų blokelių. „Mes, kaip pardavėjai, pabrėžiame, kad tai ekologiškas būstas, kuris kvėpuoja, pats palaiko santykinę oro drėgmę. Susikuria tam tikra aura, kurios žodžiais nepapasakosi. Čia ne tas pats, kaip gyventi iš tradicinių medžiagų pastatytame name“, – pabrėžia S. Šarauskas.

Iš viso Kačerginėje, J. Janonio gatvėje, statomi keturi būstai: po du – viename name.

Be to, naujakuriai galės didžiuotis gyvendami gražiame būste – objektą sukūrę architektai pasistengė, kad jų darbas pasižymėtų ir išskirtinėmis linijomis, ir medžiagomis, ir kartu atitiktų nusistovėjusį miestelio pastatų koloritą ir stilistiką.

Erdvūs būstai – išskirtiniam pirkėjui

Iš viso Kačerginėje, J. Janonio gatvėje, statomi keturi būstai: po du – viename name. Vieno būsto plotas – 147,5 kv. m. Su kaimynu yra bendra tik viena siena – virtuvės ir svetainės. Informaciją apie kainas galite rasti puslapyje www.liepuparkonamai.lt.

„Kiekvienam dvibučiui priskirta po 8 a žemės, vadinasi, kiekvienai šeimai – po 4 a. Bus įrengtos vietos automobiliams, erdvi terasa“, – pasakoja NT agentūros atstovas.

Kokiam pirkėjui šis objektas turėtų atrodyti patrauklus? „Vyresnio amžiaus šeimoms, jau užauginusioms ir į gyvenimą išleidusioms vaikus, ieškančioms ramybės, kokybės. Vidurinės klasės šeimoms, dar tik auginančioms vaikus“, – svarsto S. Šarauskas.

OBER-HAUS nuotr.

Dvibučių namų statybų pabaigtuvės numatytos rugsėjo 1-ąją. Tačiau nauji būstai gražuoliai jau dabar laukia šeimininkų.

Profesionali pagalba

„Kadangi šio projekto namų pardavimu ir rinkodara rūpinasi bendrovė „OBER-HAUS nekilnojamasis turtas“, klientas gauna papildomų naudų: padedame su savo partneriais komerciniais bankais gauti finansavimą būstui įsigyti išskirtinėmis sąlygomis, dažniausiai mūsų klientams nereikia mokėti kredito sutarties mokesčio ir gaunamos geresnės palūkanos“, – priduria pašnekovas.

Agentūros turto vertintojai greitai parengs turto vertinimo ataskaitą bankui, tinkamą visoms Lietuvos finansų institucijoms. Beje, statytojas gali pasiūlyti namo baigtumą iki 100 proc., kartu gaunant vienoje vietoje kitų partnerių prekių asortimentą, reikalingą namui įsirengti, ir asmeninę profesionalių konsultantų pagalbą.

Pasak S. Šarausko, pastaraisiais metais išgyvenant vis didėjusią infliaciją ir krintant pinigų vertei, šis projektas galėtų būti puiki investicija į kokybiškai pastatytą būstą kurortinėje vietoje, visai šalia Kauno.

„Galbūt kaip tik šiuo metu jau turite svajonę pakeisti savo turimą gyvenamąją vietą į esančią Kačerginėje, bet nežinote, kaip susidėlioti visą procesą? Mes su savo komanda galime jums surengti nemokamą konsultaciją, kaip svajones paversti realybe“, – užbaigdamas pokalbį tikina NT ekspertas.


Kačerginė

OBER-HAUS duomenimis, per pastaruosius dvejus metus namų sandorių Kačerginėje iš viso buvo sudaryta dvylika. Visi jie buvo senos statybos gyvenamieji namai. Butų pardavimo pagyvėjimas šiame miestelyje užfiksuotas 2018–2020 m. Tada buvo įgyvendinti dviejų daugiabučių projektai Prieplaukos ir J. Biliūno gatvėse.

GALERIJA

  • Ieškantiems išskirtinio būsto –  naujas projektas Kačerginėje
  • Ieškantiems išskirtinio būsto –  naujas projektas Kačerginėje
  • Ieškantiems išskirtinio būsto –  naujas projektas Kačerginėje
  • Ieškantiems išskirtinio būsto –  naujas projektas Kačerginėje
OBER-HAUS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

H

Dvi pusys ir keli namai asfalte

Dalia

Kačerginė jau nebe Kačerginė. Nucementavo nuasfaltavo, žemuogynai šuniukų nusiusioti... Kaip toje poemoje -Kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę! Kas jūsų grožei senobinei tiki? Kur toj puikybė jūsų pasidėjo?

Jo jo patikejom

O poto stt vmi vsd tave tardis kaip matijosaiti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS