Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą | Diena.lt

ĮŽŪLU: REKONSTRUOJAMOJE VILNIAUS GATVĖJE ĮSIRENGĖ NELEGALŲ PARKINGĄ

Nors Vilniaus gatvėje vis dar šeimininkauja kelininkai, kai kurie vairuotojai nusprendė pabūti padėties šeimininkais ir pradėjo ant žvyro dangos statyti savo automobilius. Taip siekiama išvengti mokesčio už parkavimą, tačiau gali tekti už tai susimokėti baudą.

Nori išvengti mokesčio

Kauniečiai fiksuoja, kaip vakarais įžūlūs vairuotojai ne vietoje palieka savo automobilius. Ne vieną vakarą vietos gyventojai Zitai teko matyti, kaip ties Vilniaus gatvės ir Laisvės alėjos sankirta vairuotojai palieka savo transporto priemones ir eina į šalia esančias kavines.

„Kadangi visas centras yra apmokestintas, matyt, čia statydami automobilius tie vairuotojai nori išvengti vietinės rinkliavos mokesčio. Tačiau mačiau čia stovint ir prabangius automobilius. Tai jei žmogus turi už ką nusipirkti mašiną, turėtų turėti ir kelis eurus parkavimui“, – nuomonę išsakė ponia Zita.

Skaitytojos nuotr.

Moteris teigė, kad automobilius minėtoje vietoje vairuotojai pradeda statyti maždaug nuo 18 val. Centrinėje Kauno dalyje mokestis už automobilio statymą renkamas iki 20 val., tad vietinė gyventoja spėja, kad įžūliai savo automobilius paliekantys vairuotojai viliasi, kad tokiu metu niekas jų nenubaus, o ir už kelių valandų stovėjimą esą nereikės mokėti.

Už tokį nusižengimą gali grėsti administracinė atsakomybė ir bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Nepritaikyta zona

Vilniaus gatvė vis dar rekonstruojama, tad naudotis gatve automobiliais dar nėra saugu. Be to, net ir prieš darbus šioje Senamiesčio vietoje nebuvo parkavimo vietų, todėl vairuotojai čia automobilius stato neteisėtai.

„Mačiau, kad kai kurie iki Vilniaus gatvės atvažiuoja pro Laisvės alėjos šaligatvius. Kiti važiuoja tiesiai pro šalia esančią pėsčiųjų perėją. Pastato automobilius ir išeina. Kol vyksta rekonstrukcija, ir taip pėstiesiems nėra patogu vaikščioti, bet kai pristato ne vietoje automobilių, praeiti tampa iš vis sudėtinga“, – toliau dėstė kaunietė.

Moteris pasakojo, kad Vilniaus gatvės pabaigoje automobilius palieka ir lietuviai, ir užsieniečiai. Tikėtina, kad pastarieji seka parodytu blogu pavyzdžiu – tikėdamiesi, kad čia yra parkavimo aikštelė.

Skaitytojos nuotr.

Gali sulaukti baudų

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis „Kauno dienai“ patvirtino, kad minėtoje Vilniaus gatvės vietoje automobilių stovėjimo aikštelės nėra, todėl nedrausmingi vairuotojai gali sulaukti baudų.

„Ši teritorija nėra skirta transporto priemonių eismui ar stovėjimui, todėl nesilaikant taisyklių už tokį nusižengimą gali grėsti administracinė atsakomybė ir bauda nuo 30 iki 90 eurų“, – pažymėjo specialistas.

G.Gatulis nurodė, jog Viešosios tvarkos skyrius bendradarbiauja su policija ir padeda darbo dienomis bei valandomis atlikti minėtų draudimų kontrolę. Kitu paros metu gyventojai dėl nusižengimų kreipiasi tiesiai į policiją.

„Iki šiol nurodytu adresu pranešimų dėl nusižengimų nesulaukėme. Tačiau nustačius KET pažeidusius transporto priemonių vairuotojus, jų atžvilgiu bus pradėtos administracinės teisenos procedūros“, – pridūrė pašnekovas.

GALERIJA

  • Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą
  • Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą
  • Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą
  • Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą
  • Įžūlu: rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje įsirengė nelegalų parkingą
Skaitytojos nuotr.
Gairės: Vilniaus gatvė, rekonstrukcija, nelegalus parkingas, negalima statyti automobilių, gresia bauda, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

kauniečiai

Kauniečiams iškyla svarbus klausimas: kodėl Ąžuolyne vis gi nėra aiškiai atskirta dviračių takai ir pėsčiųjų takai ? Kauniečiai tuo pasipiktinę. Pasižiūrėkime, kaip kitose valstybėse tai daroma, kur parkuose esantys takai atskiri dviratininkams ir atskiri pėstiesiems. O pas mus lyg kokioje atsilikusioje sovietinėje visuomenėje takai pėstiesiems ir dviratininkams padaryti bendri. Tai nėra suagu ir nėra patogu.

Klausimas

O tie kas cia praso daugiau parkingu nemokamu, taip pat ir mokescius valstybei labai noriai moka, ar tik nori "nachaliavai" visko?

Valdžiuke, neapsimeskite idijotais!

Tai padarykite parkingų tiek, kad nereikėtų nelegalių!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS