Ką daryti: iš kaimynės buto – smarvė ir vanduo, moteris nieko neįsileidžia | Diena.lt

KĄ DARYTI: IŠ KAIMYNĖS BUTO – SMARVĖ IR VANDUO, MOTERIS NIEKO NEĮSILEIDŽIA

Vakar rašėme apie S. Žukausko g. daugiabutyje niekaip nesibaigiančių problemų dėl neadekvačiai besielgiančios kaimynės virtinę. Gyventojams teko spręsti galvosūkį, ką daryti, nes dėl sugedusio vandentiekio šios moters bute, namas ėmė skęsti, o savininkė nieko neįsileidžia į butą. 

Sulaukėme vieno gyventojų platesnio jų kasdienybės aprašymo ir pagalbos šauksmo.

Ne pirmas kartas

„Esu šios kaimynės kaimynas, gyvenu toje pačioje laiptinėje ir norėjau pridėti prie jūsų publikuoto straipsnio dar informacijos papildyti. Kaimynė galimai turinti sveikatos problemų, elgiasi neadekvačiai, nakties metu garsiai triukšmauja, keikiasi necenzūriniais žodžiais. Tai girdi mažamečiai vaikai, gyventojai turi eiti į darbus tinkamai nepailsėję“, – pradėjo pasakoti gyventojas.

Jis guodėsi, kad jau kelintas kartas, kai dėl netvarkingų vamzdynų užliejamas gyventojų turtas, prireikia remontų, brangsta būsto draudimo išlaidos.

„Gyventoja neturi savo nuosavų lėšų susitvarkyti vamzdynus savarankiškai, netgi atsisako ir nesutinka dėl nemokamų paslaugų, t.y. vamzdynų ir santechnikos tvarkymo, už kuriuos sutinkame apmokėti iš bendrijos sąskaitoje sukauptų namo lėšų, iš kurių bus apmokėtos išlaidos visų gyventojų sutikimu, kaip buvo aptarta per susirinkimą“,  – dėstė kaunietis.

Kaimynė galimai turinti sveikatos problemų, elgiasi neadekvačiai, nakties metu garsiai triukšmauja, keikiasi necenzūriniais žodžiais.

Antisanitarinės sąlygos

Pirmadienį, jau minėtą lapkričio 6-ąją, vėl pradėjo lietis vanduo iš kaimynės buto.

„Dėl netvarkingo vamzdyno buvo net kviesta policija. Buvo užlietas gyventojų būstas, namo laiptinė, vandens užpylimas tęsiasi iki bendros elektros skydinės. Policija iškvietė ugniagesius bei GMP pagalbą, kad padėtų patekti į patalpas ir suteikti med. pagalbą esant būtinam reikalingumui“, – pasakojo kaimynas.

Nepavykus prisibelsti gražiuoju, buvo priimtas sprendimas priverstinai patekti į gyvenamąsias patalpas. „Gyventoja elgėsi neadekvačiai, jos buto visose patalpose buvo daug prikaupta šiukšlių, kaip ir jos nuosavo rūsio patalpose. Šios šiukšlės skleidžia nemalonų kvapą, patalpos yra antisanitarinių sąlygų lygmenyje. Kvapai juntami tiek laiptinėje, tiek pro atvirus langus“, – guodėsi žmogus.

Jis tęsė, kad toliau iki galo neišsprendus visų šių problemų, vanduo toliau semia gyventojų nekilnojamąjį turtą ir bendro naudojimo laiptinę ir vis labiau artėja prie elektros skydinės, tenka kentėti nemalonų kvapą.

„Namo teritoriją prižiūrintys asmenys turi dirbti su baime būti neaplietiems srutomis. Pro būsto langus pilamos srutos, maitinami karveliai, kurie dergia ant namo gyventojų langų bei palangių. Ateityje bijome didesnių neadekvačių veiksnių dėl šios kaimynės tolimesnių veiksmų“, – teigė vyras.

Asociatyvi E. Ovčarenko, T. Urbelionio/BNS nuotr.

Sudėtingas atvejis

Eigulių seniūnas Egidijus Pečiulionis „Kauno dienai“ teigė, kad kaimynams daug optimizmo suteikti negali, tačiau yra žingsnių, kuriuos galima žengti ir tikėtis kažkokio poveikio.

„Atvejis – sudėtingas“, – neslėpė E. Pečiulionis. Jis minėjo, kad seniūnija tiesiogiai nusiskundimo šia situacija nėra gavusi. „Perkalbėjau su Kauno miesto socialinių paslaugų centru. Ten darbuotojai šį atvejį žino, bet kaip teigia, nė karto nepavyko patekti pas šią moterį į namus ir su ja pabendrauti. Ne kartą bandyta su ja susisiekti, išsiaiškinti poreikius, kad būtų galima suteikti jai pagalbą, jei tokios reikia. Socialinės darbuotojos bendravusios ir su kaimynais.

Seniūnas situaciją aptarė su namo bendrijos pirmininku. Anksčiau, kol buvo dar gyva kartu su ja gyvenusi kaimynės mama, padėtis buvo geresnė. Dabar moteris su niekuo nesileidžia į kalbas ir į kontaktą.

Pirmas patarimas daugiabučių gyventojams – apdrausti savo būstą. Dėl viešosios tvarkos pažeidimų, tarp kurių būtų srutų pylimas ir pan., vertėtų susisiekti su Kauno miesto Viešosios tvarkos tarnyba.

„Įeiti į butą, jeigu neįsileidžia savininkė ar savininkas, galima tik su teismo leidimu. Ir su pirmininku kalbėjome. Šiuo atveju, į teismą galėtų kreiptis namo bendrija, nes ji atsako už bendrąsias pastato inžinerines sistemas, vandentiekį ir kitas komunikacijas. Tik su teismo leidimu bus galima atlikti reikalingus remonto darbus šiame bute. Durų atidarymo ir t.t. procesą režisuoja jau antstolis“, – sakė seniūnas.  

Anot jo, užsukti vandenį, kad nebūtų semiami butai, pirmininkas gali, bet tuomet visa laiptinė neribojam laikui lieka be vandens.

„Teisinis procesas eina lėtai. Kiek žinau, dėl šio buto kitoje vietoje jau buvo priimti kiti techniniai sprendimai kišant plonesnį vamzdį per butą, kad į jį nereikėtų patekti, bet šiuo atveju toks sprendimas nebegelbsti“, – teigė E. Pečiulionis, pridūręs, kad seniūnija bandys komunikuoti su visomis tarnybomis, įstaigomis, kad šią situaciją bendromis jėgomis būtų galima išspręsti kuo greičiau ir kad pagalbos sulauktų tiek kaimynai, tiek buto savininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Profesorius

Prie Kupchinsko nebuvo tokiu kliauziu! Meras dviraciu vazinejo ne ferariu uz puse milijono.

Socialinė darbuotoja

Jei mikliai, operatyviai neišsprendžiami tokie dalykai, kurie nekainuoja milijonų ir nereikia kyšių stiklainiuose-----mieste nėra valdžios . Mieste nėra liaudies valdžios .O Mafijošaika moka mokesčius toje .....valstybėje.

As

Iskvieskit lendzbergy ,nes jis irgi smyrda.gal susitars...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS