Kada pajudės Žaliakalnio funikulierius? | Diena.lt

KADA PAJUDĖS ŽALIAKALNIO FUNIKULIERIUS?

Po vasaros pradžioje įvykusios nelaimės, Žaliakalnio funikulierius vis dar neveikia. Tai sukelia nepatogumų vietos gyventojams, o turistai nusivilia, kad negali aplankyti vieno iš nedaugelio Europoje technikos šedevrų.

Nuo vasaros pradžios, kai Žaliakalnio funikulierius su jame važiavusiais vaikais nudardėjo žemyn, ši transporto priemonė vis dar neveikia. "Kauko laiptai rekonstruojami, Žaliakalnio funikulierius neveikia, Dzūkų gatvės gale esantys laiptai po vasaros liūčių išplauti, akmens luitai išstumdyti", – susisiekimo su miesto centru kliūtis dėstė Žaliakalnio gyventojas Arvydas.

"Netrukus žada pradėti Žemaičių gatvės įkalnės rekonstrukciją. Tikėtina, kad visa gatvė bus uždaryta. Atrodo, kad patogiai pasiekti centrą arba grįžti bus vis sudėtingiau", – tęsė kaunietis. Negana to, Arvydas pastebėjo ir turistų nusivylimą. Esą miesto svečiai apeina rekomenduojamą turistams aplankyti objektą ir truktelėję pečiais ieško kaip nusileisti laiptais.

Žaliakalnio funikulierių valdančios bendrovės "Kauno liftai" generalinis direktorius Juozas Guzavičius kol kas negali nudžiuginti nei turistų, nei gyventojų. "Negreitai, bet dar šiais metais galės naudotis", – pabūti kantriems ragino J.Guzavičius.

Pasak "Kauno liftų" vadovo, nors per avariją funikulierius beveik nenukentėjo, šiuo metu keičiami pabėgiai ir vykdomi kasmetinio planinio remonto darbai. J.Guzavičius pabrėžė, kad detalių funikulieriui parduotuvėje nenusipirksi. Daugiau nei 80 m. skaičiuojančiai transporto priemonei reikalingos dalys restauruojamos arba gaminamos specialiai.

Kol kas laisvas ir vienas iš dviejų Žaliakalnio funikulieriaus mašinistų etatų, nes išgėręs nelaimės kaltininkas atleistas už darbo drausmės pažeidimus.

"Pirminės išvados yra. Funikulierius važiuodamas įstrigo, nes buvo per didelis greitis. Greitis funikulieriuje valdomas mechaniškai. Suki ratuką ir didėja. Vienas vagonas buvo su vaikais, o kitas tuščias. Kai vagonas užstrigo, mašinistas užuot evakavęs keleivius, nuėjo į kitą vagoną, atidarė liuką, ėmė remontuoti stabdžius, šiek tiek per daug atleido ir vagonas ėmė riedėti", – mašinisto klaidą minėjo "Kauno liftų" vadovas.

"Kauno diena" rašė, kad Žaliakalnio funikulierius, kuriuo leidosi moksleiviai iš Šiaulių, nukrito birželio 8 d. pavakarį. Nelaimės metu, atsikabinus transporto priemonės lynams, nesunkiai nukentėjo aštuoni 12–14 m. vaikai. Jiems buvo nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai. Viena mergaitė Kauno klinikose praleido kelias dienas, tačiau J.Guzavičius tikino, kad mergaitė buvo labiau stebima, nei gydoma.

Tądien Žaliakalnio funikulieriaus mašinistui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Vyras neslėpė netoli esančiame bare išgėręs bokalą alaus.

Nukritęs Žaliakalnio funikulierius

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

reikalingas

kaip suniui 5 koja...

...

Ech: "Kauko laiptai rekonstruojami, Žaliakalnio funikulierius neveikia, Dzūkų gatvės gale esantys laiptai po vasaros liūčių išplauti, akmens luitai išstumdyti ...Netrukus žada pradėti Žemaičių gatvės įkalnės rekonstrukciją" - prie Krabo NIEKAS netvarkoma (AKIVAIZDŽIAUSIAS pavyzdys - tie NIOKOJAMI Kauko laiptai - dar ne visas granito pakopas pavyko išvežt, dar ne visi PASIRINKTI medžiai iškirsti), viskas TIK griaunama. Va tik piarščikai loja it (nors čia to 'it' išties nereikia!) pasamdyti... negi Krabas jiems iš savų moka?

manyčiau

...įmonei, kuri savo pinigais nupirko iš EBSW neveikusį funikulierių, atrestauravo ir pradėjo eksploatuoti, patirdama nemažai nuostolių, tikrai galėtų padėti pinigais savivaldybė, kaip padeda privačiam krepšinio klubui ar arenai. Kaip pagaliau, padėjo Aleksoto funikulieriui, kuris irgi YRA TARPUKARIO PAVELDO OBJEKTAS. Tada galėtų ir daugiau reikalauti, o tai trupina kauniečių pinigus tai kokiam papaišymui ant asfalto, tai iš vielos susuktam "laiveliui", kurį nelabai kas ir mato Laisvės alėjoj, nes žmonės nevaikšto galvų į dangų užvertę, kad neužkliūtų už senų šaligatvio plytų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS