Kaip Kaunas rengiasi Eurolygos finalo ketvertui? | Diena.lt

KAIP KAUNAS RENGIASI EUROLYGOS FINALO KETVERTUI?

Gegužės 19–21 d. „Žalgirio“ arenoje vyks Eurolygos finalo ketverto varžybos. Komandos kovos dėl prestižinės taurės. Kaunas rengia sirgaliams ir specialių zonų, ir įvairių pramogų.

Dvi aistruolių zonos

Eurolygos finalo ketverto varžybos Kaune neabejotinai pritrauks užsienio krepšinio sirgalių armiją, atvyksiančią palaikyti mylimos komandos ir padėti jai laimėti išsvajotą taurę. Todėl ruošiamos net kelios aisruolių zonos, kuriose varžybas galės stebėti tie, kurie netilps „Žalgirio“ arenoje.

„Vienybės aikštėje veiks didžioji Eurolygos aistruolių zona. Tai oficiali Eurolygos vieta renginiams. Zona dirbs kiekvieną dieną nuo 10 iki maždaug 23 val. Šioje erdvėje vyks daugybė pramogų, konkursų, kauniečiai ir miesto svečiai galės susipažinti su Eurolygos legendomis.

Gegužės 19 d. aistruolių zonoje bus transliuojamos abi pusfinalio rungtynės, o gegužės 21 d. – finalai. Gegužės 20 d. numatomas nemokamas koncertas“, – „Kauno dienai“ pasakojo savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas.

Antroji erdvė su pramoginiais renginiais numatyta Karaliaus Mindaugo prospekte, priešais „Žalgirio“ areną, – tai „BasketNews“ aistruolių zona.

„Aistruolių zonoje bus įrengta scena, visų matmenų krepšinio aikštelė, 3x3 krepšinio aikštelė ir įvairių paviljonų. Visi šie įrenginiai yra laikini ir po finalinio ketverto bus išmontuoti“, – pridūrė T. Vasiliauskas.

Finalas: Kaune paaiškės, kuri komanda – geriausia Eurolygoje. (Evaldo Šemioto nuotr.)

Kvies pažinti miestą

Sirgalių zonose tikrai netrūks emocijų ir kalbų apie krepšinį, tačiau svečiai bus kviečiami ir pažinti Kauną.

„Kauno turizmo informacijos centras organizuos ekskursijų pėsčiomis, numatytas turistinio autobuso maršrutas, kuriuo bus galima pasiekti žymiausiais Kauno miesto vietas. Maitinimo įstaigos pasiruošusios stiprinti pajėgas maistui gaminti ir aptarnauti. Didelis dėmesys bus skiriamas informaciniams pranešimams ir meniu užsienio kalbomis“, – apie tai, ką sirgaliai galės veikti laisvu nuo krepšinio varžybų metu, pasakojo „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Kauno turizmo informacijos centras organizuos ekskursijų pėsčiomis,  numatytas turistinio autobuso maršrutas, kuriuo bus galima pasiekti žymiausiais Kauno miesto vietas.

Nuo gegužės 8 d. miestas puošiamas įvairia Eurolygos finalo ketverto „Kaunas 2023“ atributika. Viena didžiausių instaliacijų jau kviečia nusifotografuoti Nepriklausomybės aikštėje.

Kambariai užsakyti

Norintys apsistoti Kaune gegužės 19–21 d. turės gerokai paieškoti laisvos lovos, nes tiek viešbučiuose, tiek privačiame sektoriuje beveik visi kambariai rezervuoti.

„Laisvų kambarių yra tik netinkliniuose viešbučiuose, bet gali atsirasti paskutinės minutės pasiūlymų dėl krepšinio klubų pasikeitusių planų. Pasirinkimas labai siauras – kainos pasiekusios aukštumas“, – pastebėjo T. Stankevičius.

„Privačiame sektoriuje dar yra keletas vietų, bet kainos eiliniams sirgaliams nebus įkandamos“, – pridūrė „Kaunas IN“ vadovas.

Eismo ribojimai

Kadangi Eurolygos finalinės varžybos pritrauks į Kauną didelius srautus svečių, kai kur teks riboti automobilių eismą ir gatves užleisti pėstiesiems.

Kauno miesto savivaldybės atstovai pažymėjo, kad nuo gegužės 15 d. bus ribojamas patekimas į „Žalgirio“ arenos teritoriją automobiliais, tačiau pėstiesiems ribojimai nebus taikomi.

Nuo gegužės 19 d. iki 21 d. (maždaug nuo 9.30 val. iki 23 val.) bus ribojamas eismas K. Donelaičio gatvės atkarpoje nuo Maironio gatvės iki A. Mickevičiaus gatvės.

„Šioje atkarpoje bus ribojamas tik automobilių eismas, viešasis transportas važiuos įprastai“, – apie tai, kad į šventę geriau vykti viešuoju transportu, o ne nuosavais automobiliais, patarė T. Vasiliauskas.

Jis informavo, kad gegužės 19 ir 21 d. bus organizuotas papildomas maršrutas „F4 Train / Bus Stations – „Žalgiris“ arena“. Šio maršruto išvykimo laikai suderinti su traukinių tvarkaraščiu, viešojo transporto maršrutų, kurių trasos driekiasi pro miesto centrą. Autobusai ir troleibusai važiuos iki 23.30 val.

„Šis maršrutas organizuojamas papildomai, kadangi AB „Lietuvos geležinkeliai“ yra numatę papildomų traukinių maršrutų iš Vilniaus į Kauną, atsižvelgiant, kad didelė dalis sirgalių atvyks iš Vilniaus“, – teigė Sporto skyriaus vedėjas.

Pasiruošimas: Kaune jau yra Eurolygos finalo ketvertui skirtų akcentų. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Stiprinamas ir saugumas

Dėl tūkstantinės krepšinio aistruolių minios stiprinamos ir saugumo pajėgos. Bus stengiamasi, kad tiek pralaimėjimo kartėlio, tiek pergalės euforijos užvaldyti sirgaliai nenusiaubtų miesto ir nepadarytų žalos sau ir kitiems.

„Eurolygos metu didelis dėmesys skiriamas saugumui, todėl glaudžiai bendradarbiaujama su visos Lietuvos, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais ir kitomis tarnybomis. Numatytos papildomos policijos pareigūnų, privačios apsaugos ir kitų viešąją tvarką užtikrinančių pareigūnų pajėgos“, – nurodė T. Vasiliauskas.


Komentaras

Visvaldas Matijošaitis

Kauno miesto meras

Eurolygos finalo ketvertas Kaunui yra garbė ir dar vienas solidus pripažinimas, o krepšinio aistruoliams – išsipildęs troškimas. Norėjosi finaluose matyti ir „Žalgirį“, bet ne viskas iš karto. Tegul ši žaliai balta svajonė lieka ateičiai.

Mūsų miestas auga ir stipriai keičiasi – dabar jis tikrai vertas priimti aukščiausio lygio tarptautinius renginius. Pernai buvome Europos kultūros sostinė, o šiemet pasitinkame prestižinį krepšinio turnyrą ir jo kulminacines kovas. Tai įrodymas, kad judame teisinga kryptimi.

GALERIJA

  • Kaip Kaunas rengiasi Eurolygos finalo ketvertui?
Evaldo Šemioto, Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Sirgalius

Buvau FIBA Euro Basket 2022 Berlyne. Jokios pompos , jokių sustiprinto saugumo pajėgu. MIeste ramus ir įprastas gyvenimas. Maitinimas , paslaugos įprastomis kainomis. Priešais areną, sūnus laimejo daugybę prizų, baudų, tritaškių metimo atrakcionuose. Jokiu uždarų zonų, eik kur nori. O čia - pasaulio bamba.

rokis

Autorius su vedamąją foto nori parodyti kokiai tautos daliai patinka krepšinis. Juokingai skamba, kad eiliniam sirgaliui kainos neįkandamos. Tai kur eilinis sirgalius turi apsistoti- po tiltu? Ir ko jie tikisi atvažiuojant - vien prezidentų ir ministrų? Nejuokinkit. Šiaip jau mieliau žiūrėt namuose per tv su alaus buteliuku, nei lysti į tą riksmų maišalynę. Nei privažiuot, nei prieit, nei išeit... Sėdėsi apsisiusiojęs...

Žalgiris

Jo, nepaėjo su sirgaliais. Per plauką nepateko Partizan, ir Maccabi. Kelių metimų pritrūko. Būtų buvusi jūra fanų iš Izraelio, Serbijos, būtų krepšinio fiesta buvusi, dabar nebent graikų daugiau atvyks, o jei ir tie nepateks į finalą, tai finale bus tyku kaip per pandemiją
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS