Kaunas jau ruošiasi didžiausioms metų šventėms: suspindės dar nematytos dekoracijos | Diena.lt

KAUNAS JAU RUOŠIASI DIDŽIAUSIOMS METŲ ŠVENTĖMS: SUSPINDĖS DAR NEMATYTOS DEKORACIJOS

Kaune jau vyksta intensyvus pasiruošimas didžiausioms metų šventėms. Kol menininkai kuria pagrindinės miesto eglės žaisliukus, kiti jau puošia tiltus ir įvairias Kauno gatves. Šiais metais suspindės ir dar nematytų dekoracijų.

Nauji papuošimai

Šiais metais Kaune tikrai netrūks šviesos. Miesto atstovai atskleidė, kuriose Kauno vietose bus naujos kalėdinės dekoracijos, o kuriuos papuošimus miestiečiai jau bus regėję.

"Naujai puošiama bus Rotušės aikštė. Dalis dekoracijų yra visiškai naujos, dalis – pagamintos 2018 m. ir dabar yra restauruojamos pagal šių metų stilistika. Šiemet bus pakeistos Kauno pilies girliandos. Papuošimas vizualiai išliks toks pats, tik naujų girliandų lemputės galės keisti atspalvius – šilta balta arba šalta balta. Bus naujai papildomas ir Rotušės aikštės bei jos prieigų pastatų fasadų papuošimas, ant pastatų po stogo kraigų bus kabinama lietučio girlianda", – kalėdinių papuošimų naujienas vardijo Kultūros skyriaus vedėja Nomeda Prevelienė.

Kaune dominuos žiemiškos gamtos motyvai: apšerkšniję medžiai, krentantis krištolinis lietus.

Dar viena staigmena, kuri lauks kauniečių ir miesto svečių – papuoštas Jiesios tiltelis, vedantis link Napaleono kalno. Ši vieta šventiniu laikotarpiu dar nebuvo suspindėjusi.

Jau matytos spingsulės

N.Prevelienė informavo, jog miestas 2017–2018 m. įsigijo daug dekoracijų, tad šiais metais tiesiog papildo asortimentą. Štai prieš kelis metus nupirktos dekoracijos vėl nuguls ant Kaune miesto tiltų.

Specialistai vardijo, kad 2017-ais metais nupirktos dekoracijos puoš Laisvės alėją, Vilniaus gatvę, Santakos parką, taip pat vėl bus panaudotos fontanų dekoracijos, kurios spindės Laisvės al. bei Steigiamojo Seimo aikštėje.

Anksčiau įsigytomis dekoracijomis – lietučio girliandomis virš gatvių, dekoracijomis ant apšvietimo atramų, bus papuoštos tradicinės vietos: Nepriklaumybės aikštė, S.Daukanto, Parodos, Utenos, Muitinės, Kurpių, L.Sapiegos, Tunelio, M.Valančiaus, Daukšos, Zamenhofo, Naugardo gatvės. Taip pat šventiniai akcentai bus sudėlioti Vytauto, Baltų, A.Juozapavičiaus prospektuose, Smetonos alėjoje.

Pasidaryti kalėdinę asmenukę bus galima ir Santakos parke ar apšviestame Muzikinio teatro sodelyje.

Tradiciškai bus papuošti ir Kauno tiltai. Švieselės ir bumbulai bus ant P.Vileišio, M.K.Čiurlionio, Varnių, Panemunės, S.Daukanto tiltų.

"Senamiesčio draugijos iniciatyva tradiciškai puošiamas Istorinės Prezidentūros sodelis", – pridūrė N.Prevelienė.

Kosminės Kalėdos

Portalas kauno.diena.lt primena, kad šiemet pagrindinės miesto Kalėdų eglės tema – "Paslaptinga planeta", susijusi su "Mažojo princo" pasaka. Dėl to ir pagrindinės Kauno aikštės tematika išliks ta pati.

"Šiemet į Kauną atkeliauja kosminės Kalėdos, į Rotušės aikštę nusileis paslaptinga planeta, kurioje bus daug spalvų, šviesų, judesio, nuotaikos, džiaugsmo. Paslaptingoje planetoje pradėsime skaičiuoti kalėdinį Kauno laiką.

O miestas puošis gamtine tematika. Kaune dominuos žiemiškos gamtos motyvai: apšerkšniję medžiai, krentantis krištolinis lietus, varvekliai, daug girliandų, primenančių žiemos dangaus žvaigždes. Santakos parke, kaip ir ankstesniais metais, ganysis Kalėdų senelio elniai, nusileis norus pildančios žvaigždės, medžiuose supsis žiemos paukščiai, žibintus apjuos dekoracijos – lyg šaltos Nemuno bangos", – apie tai, kokia pasaka apgaubs Kauną, pasakojo Kauno mero patarėjas Simonas Kairys.

Šių metų naujų dekoracijų įsigijimui bus išleista apie 25 tūkst. eurų. Rotušės aikštės papuošimams skirta apie 61 tūkst., o pačiai eglutei – 60 tūkst. eurų. Į šią sumą įskaičiuota ir prekybinių namelių papuošimai, vartų, vedančių į rotušės aikštę, įrengimas ir dekoravimas. Kauno atstovai tikino, kad bus ir staigmenų, tad pasidžiaugti tikrai bus kuo.

Šiais metais pagrindinė Kauno eglė, o kartu ir viso miesto papuošimai, bus įžiebti lapkričio 30 d., 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Prie ko čia kažkoks pamėlęs elnias su ploščiumi nepridengtais ragais, geriau matytume raudoną krabą su jo galingomis žnyplėmis!

blizgučių

daugiau blizgučių, tik blizgučių, dar, dar dar.......tik kad jie širdies nešildo, nors ir nuo liepos mėnesio juos kabintumėt.

...

O kur raudonieji krabai? - kaip čia be jų! (ir dar reikia BBD ant eglutės!).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS