„Kaunas IN“ vadovė tiki savo miestu | Diena.lt

„KAUNAS IN“ VADOVĖ TIKI SAVO MIESTU

Pagaliau paaiškėjo, kas vadovaus agentūrai "Kaunas IN". Jos vadovė Ugnė Urniežiūtė savo gimtąjam miestui piešia gražią ateitį ir nesutinka, kad Kaunas – tik sostinės šešėlis.

Komunikacijos ir ryšių su investuotojais ekspertė bendrovėje "Inter Rao Lietuva" Vilniuje, prekės ženklo ir marketinginės strategijos kūrimo konsultantė Marijampolės laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovėje "Baltic FEZ", rinkodaros ir pardavimų direktorė Kauno LEZ – jau netrukus savo gyvenimo aprašymą kaunietė Ugnė Urniežiūtė papildys dar vienomis svarbiomis pareigomis.

Sausio 4-ąją moteris sėda prie naujojo darinio, kuris bus atsakingas už tarptautinę rinkodarą, užsienio investicijų pritraukimą ir turizmo skatinimą Kauno mieste, vairo.

– "Kaunas IN" – naujas organizmas, apie kurį žmonės kol kas mažai žino. Papasakokite plačiau.

– Bus sujungta dviejų įmonių veikla: Kauno turizmo informacijos centro bei mokslo ir technologijų parko "Technopolis". Ši agentūra bus atsakinga už turizmo skatinimą, investicijų pritraukimą ir tarptautinę rinkodarą. Ji rūpinsis turizmo terpe ir investicinės aplinkos gerinimu Kauno mieste: naujų investicijų pritraukimu ir jau esamų išlaikymu. Realiai "Kaunas IN" turėtų tapti tarpininku tarp savivaldybės ir verslo.

– Turėti dvi atskiras įstaigas buvo netikslinga? Manote, kad tikslinga buvo jas sujungti?

– Sujungus šias dvi įstaigas atsiras investicijų pritraukimo ir palaikymo funkcija. Ar tai tikslinga? Turizmo skatinimas yra ypač svarbi veikla, nes atvykstantys turistai daro teigiamą poveikį miesto ekonomikai.

Kol nepradėjau tiesiogiai eiti vadovės pareigų, man sunku plačiau komentuoti abiejų įstaigų darbą ir situaciją. Tačiau kaip miestietė galiu išsakyti savo poziciją. Manau, Kaunas šiuo metu kyla: informacijos sklaida, miesto įvaizdžio gerinimas ir jo pristatymas. Viskas tiesiog puiku.

Kaunas – geras miestas su puikiu potencialu. Reikia tik šiek tiek padėti, kad kiti apie tai sužinotų.

– Iki šiol nebuvo aišku, kokių konkrečiai investicijų reikia miestui. Nebuvo žinoma, ir į ką reikėtų pritraukti investicijas? Gal jūs turite atsakymą?

– Viena pirmųjų ir svarbiausių užduočių, kurias keliu sau – išgryninti potencialą ir suprasti, ko reikia investuotojui ir ką mes galime jam pasiūlyti? "Greenfield", "Brownfield" investicijas, biurus?

– Kaunas patrauklus pasauliui?

– Kaunas – geras miestas su puikiu potencialu. Reikia tik šiek tiek padėti, kad kiti apie tai sužinotų.

– Vis dar pasigirsta replikų, esą Kaunas – Vilniaus, o retsykiais net ir Klaipėdos šešėlyje. Ką manote?

– Nebūčiau linkusi rikiuoti miestų eilės tvarka. Kiekvienas miestas turi savo stipriąją pusę ar konkurencinių pranašumų, kurie jį daro geresnį už kitus. Kaunas, tvirtai galiu teigti, turi savo veidą. Kai dar dirbau Kauno LEZ, jaučiau investicijų pulsą į miestą. Buvo ne vienas projektas, kuris galėjo pas mus ateiti, tarkime, tame pačiame paslaugų sektoriuje. Deja, tuo metu nebuvo kur eiti – nei biurų, nei kitų patalpų pasiūlyti negalėjome. Dabar visa tai yra ar visai greitai bus. Manau, kad ateityje Kauno laukia didelis proveržis.

– Pakalbėkime apie turizmą. Kažkada britai Kaunui siūlė prisistatyti kaip velnių miestui. O dabar mes labiau žinomi kaip krepšinio sostinė. Kaip dar galima pasauliui pristatyti Kauną, kad šis taptų patrauklesnis?

– Manau, Kaunas turi potencialą tarpukario architektūros prasme – kaip art deco miestas. Be to, dažnai pamirštamas laikinosios  sostinės faktas. Kryptingai formuojant viešinimą, yra labai daug sričių, kurias pasauliui galima parodyti kaip Kauno pranašumą.

– Kokias užduotis keliate sau, kaip vadovei?

– Noriu, kad "Kaunas IN" taptų langeliu, kuriame kiekvienas į miestą ateinantis investuotojas gautų visą reikalingą informaciją ir pagalbą. Aš manau, kad "Kaunas IN" galėtų tapti tuo patarėju, kuris padėtų suburti ateinančias investicijas ar turizmo paslaugų sektoriaus verslą. Tikiu, kad "Kaunas IN" gali suvienyti verslą ir  viešąjį sektorių siekti bendrų tikslų – ne atskirai, ne po vieną, o kartu.

– Kartu su naujais vadovais ateina permainos. Ar nežadate keisti savo komandos?

– Iš patirties galiu pasakyti, kad nereikia griauti to, kas jau yra. Esu įsitikinusi kad visi tie žmonės yra sukaupę užtektinai žinių, kurios ateityje galėtų būti naudingos. Todėl jei man, kaip vadovei, pavyks įnešti tų naujų vėjų ir pasinaudoti senųjų darbuotojų patirtimi, manau, pasieksime puikių rezultatų.

– Kas paskatino pretenduoti į "Kaunas IN" vadovo pareigas?

– Mano darbinė karjera klostėsi sėkmingai, todėl neplanavau, ką nors keisti. Pamačiusi skelbimą feisbuke supratau, kad negaliu nesiųsti savo CV. Kodėl? Panaši idėja mano galvoje buvo gimusi maždaug prieš šešerius metus. – Inicijavome projektą regiono mastu. Deja, tąsyk su savivaldybių merais nepavyko rasti bendros kalbos. Matyt, ne visiems tai buvo aktualu. Todėl dabar nesitveriu džiaugsmu, kad visa tai, apie ką svajojau, vyksta Kaune.

– Kaip manote, kuo buvote pranašesnė už kitus kandidatus, siekiančius "Kaunas IN" vadovo posto?

– Manau, kad mano pranašumas buvo tikėjimas idėja ir įstaigos svarba Kaunui. Žinoma, ne paskutinėje vietoje ir profesinė patirtis Kauno LEZ. Žinau, ko trūksta į Kauną atėjusiam investuotojui, ir neabejoju, kad visas spragas bus galima užpildyti bendradarbiaujant su verslo subjektais ir miesto savivaldybe.

– Viščiukus skaičiuojame besibaigiant metams, o kada galėsime vertinti "Kaunas IN" darbą?

–Tikėtina, kad pirmajame pusmetyje gali būti mažai matomų darbų: komandos formavimas, rimtų tikslų nustatymas. Manau, kad kitų metų pabaigoje jau bus apie ką kalbėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

klausimas

o,kas tas žodis"in"?nesupratau

Pranas MO

Rašo man:,,naujoji vadovė dirbS ne policijoj ar STT :))". na taip, bet ji pirmiausia turi išsiaiškinti (preieš svajodama apie investuotojus) kokios sąlygos yra mieste ir 5m už rajono ribos...o jos tiek skiriasi mokesčiais, kad Kauno miestas pralaimi rajonui 2 kartus su virš

Elvinas

IN*
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS