Kaune bus pagerbti daugiau nei 80 laisvės gynėjų | Diena.lt

KAUNE BUS PAGERBTI DAUGIAU NEI 80 LAISVĖS GYNĖJŲ

Kaune, Lietuvos karininkų ramovėje, penktadienį per iškilmingą ceremoniją bus pagerbti daugiau nei 80 Lietuvos valstybės laisvės gynėjų.

„Prisiminsime ir pagerbsime tuos žmones, kurie 1990–1991 metais nepabūgo pavojų ir nedvejodami davė priesaiką Tėvynei ir darė tai, ką liepė sąžinė ir širdis. Ir tai buvo ir yra tie žmonės, kurie dalyvavo įtvirtinant Lietuvos valstybingumo pamatus. Ir buvo tie, kurie drąsiai pasitiko iššūkius, savo darbu sustiprino šiandienos valstybę“, – sakė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) generalinis direktorius Arūnas Bubnys.

Laisvės gynėjo teisinio statuso pažymėjimai ir Laisvės gynėjo ženklai bus įteikti Valstybės dienos proga, praneša LGGRTC.

Seimas 2021 metais priėmė Laisvės gynėjo teisinio statuso įstatymą ir numatė, kad jis suteikiamas Lietuvos piliečiams, kurie nuo 1990 metų kovo 11 dienos iki 1991 metų rugpjūčio 21 dienos, tai yra nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo iki pučo Maskvoje, Sovietų Sąjungos karinės agresijos metu dalyvavo atkuriant Lietuvos valstybingumą ar šalinant grėsmę jos valstybingumui bei vientisumui.

Laisvės gynėjo teisinio statuso pažymėjimais ir Laisvės gynėjo ženklais jau pagerbti 654 žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

Bliamba kovotojai,per visas sovietines sventes nese komunistu lozungus plakatus,reikejo bandyto smetonos plakata nesti butum kovotojas..Dirbai uz grasius sovetams ,kovotojas su malunais.Dar buvo negimes o jau kovotojas.Pinigu kaulitojai,eik prie baznicios ir kaulik.

Rūtenis

Kodėl teisti patriotai LT nešioja uniformas ..atimt visas lengvatas.

keista

O ką ten veikia juodmarškiniai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS