Kaune nusileido dar vienas lėktuvas su apsaugos priemonėmis medikams | Diena.lt

KAUNE NUSILEIDO DAR VIENAS LĖKTUVAS SU APSAUGOS PRIEMONĖMIS MEDIKAMS

Kauno oro uoste trečiadienį nusileido dar vienas lėktuvas su apsaugos priemonėmis medikams, lėktuve – tūkstančiai chirurginių, vienkartinių kaukių, respiratorių bei kitų priemonių.

„Trečią savaitės dieną – jau trečiasis lėktuvas su apsaugos priemonėmis. Šįkart – tiesiai iš Kinijos, iš Zhengzhou (Džengdžou – BNS) oro uosto“, – feisbuke apie nusileidusį lėktuvą pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Orlaivių nuomos ir užsakomųjų paslaugų bendrovės „GetJet Airlines“ lėktuvas Karmėlavoje nutūpė 09.21 val. ryto, BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius.

Ministro pirmininko teigimu, lėktuvas atskraidino 430 tūkst. chirurginių kaukių, 390 tūkst. vienkartinių kepuraičių, daugiau nei 50 tūkst. vienetų vienkartinės aprangos, 8,5 tūkst. apsauginių skafandrų.

Iš Kinijos taip pat atskraidinta Taip pat – 100 tūkst. tamponėlių mėginių ėmimui, 860 tūkst. vienkartinių kaukių, vienkartinės medicininės pirštinės ir dar respiratoriai.

Krovinio svoris – daugiau nei 31 tona, teigė S. Skvernelis.

„Visa tai keliaus į Santaros klinikas, Kauno klinikinę ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikines Panevėžio ir Šiaulių ligonines, priemones gaus penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojai, taip pat medikai, dirbantys savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose“, – rašė premjeras.

Jis taip pat pridūrė besitikintis, kad gydymo įstaigos baigs taupyti apsaugos priemones ir kaupti rezervą.

Tikiuosi, kad gydymo įstaigose pagaliau baigsis taupymai ar rezervo kaupimai. Apsaugos priemonėmis privalo būti aprūpinti visi medikai.

„Kiekiai – kalbant apie šį ir ankstesnius skrydžius – tikrai nemaži. Todėl tikiuosi, kad gydymo įstaigose pagaliau baigsis taupymai ar rezervo kaupimai. Apsaugos priemonėmis privalo būti aprūpinti visi medikai. Ne tik tie, kurie betarpiškai gydo sergančius koronavirusu, bet ir visi kiti, kurie kontaktuoja su bet kokiais kitais pacientais“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Grikis

Kas is toooo, kas is toooooo.... gyventojai nenusipirks . Galimai viskas nuteka log. sandeliuose , vaistinese , ligoninese , poliklinikose .....- I intern. parduotuves . Ka veikia FNTT , galimai uzsidejo kaukes iki pakausio . O ziniasklaida ka , ar negali atlikti tyrimu susij. su sia veika ?

Kęstas

ĮTARIU,KAD VĖL IŠVOGS IR PARDAVINĖS KOSMINĖMIS KAINOMIS.

tam skvernelio tvartelio radijas

Lisk tėvuk, atgal į Kremliaus liliputo sortyrą,labai jau dvokia tavo rašliava....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS