Kauniečiai neatsisako kelionių į Graikiją | Diena.lt

KAUNIEČIAI NEATSISAKO KELIONIŲ Į GRAIKIJĄ

Graikija, visuomet buvusi dideliu turistų traukos centru, ir dabar nekeičia savo pozicijos. Krizė, ištikusi šią šalį, neramina būsimus keliautojus.

Graikija, visuomet buvusi dideliu turistų traukos centru, ir dabar nekeičia savo pozicijos. Krizė, ištikusi šią šalį, neramina būsimus keliautojus.

Kai kurie susirūpinę kauniečiai papildomais klausimais užvertė turizmo agentūras. Jų atstovai, ramindami savo klientus ir Graikiją pasiruošusius aplankyti turistus, tikina, kad į šalį važiuoti yra saugu.

"Kol kas euras yra tiek čia, tiek ten, tad pagrindinė problema gali būti pinigų išsigryninimas. Todėl prieš kelionę visuomet patariame pasiimti daugiau grynųjų", – teigė vienos kelionių agentūros darbuotoja Lina.

Žinomas keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius pastebi, kad graikai ir anksčiau nemėgdavo atsiskaitymų kortele, tad iš esmės niekas nepasikeitė.

Kalbintų kelionių agentūrų atstovai teigė, kad Graikijoje, o ypač populiariausiuose jos taškuose – Kretos, Koso ir Rodo salose, gyvenimas vyksta savu atostogų ritmu. "Turizmas – vienas svarbiausių pajamų šaltinių Graikijai. jis ten yra labai gerai išvystytas", – teigė R.Širvinskas.

Tiesa, vienos kelionių agentūros vadovės J.Guogienės teigimu, keletas grįžusiųjų savo atsiliepimuose užsiminė, kad graikų taupymo režimas juntamas, nes sumažėjo viešbučio siūlomo maisto asortimentas.

Paklaustas, ar kelionių kainos į Graikiją nepakito, R.Širvinskas džiaugėsi, nes viena pigių skrydžių bendrovė, skraidanti iš Kauno, paskelbė 30 proc. akciją lėktuvų bilietams. "Taip pat Graikijoje yra viešbučių, kurie anksčiau dažniausiai būdavo užimami tik vietinių, personalas ten kalbėdavo vien graikiškai, o dabar jie atveriami ir užsieniečiams", – atkreipė dėmesį Makalius.

Kitų kelionių agentūrų atstovai tikino, kad kainos beveik nepakito.

Vis dėlto specialistai pripažįsta, Graikijoje vykstantis chaosas baugina agentūrų klientus, todėl su jais tenka dažniau bendrauti ir aiškinti, kad tai jų atostogų planams neturės jokios įtakos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lietuvietis

Neprisigalvokit visokiu nesamoniu!Salose viskas kaip buve.Norit buti saugesni pasiimkite daugiau gynu.VISKAS….

na

Kaip atsisakysi, kai is anksto uzsakyta.Pinigai sumoketi nuplauktu.O zmones tikisi dar kad pigiau dabar Graikijoje...

JO

Vilniečiai - kaimiečiai, bijo net skulptūras nuo tilto nuimti. Inteleaktualai - mužikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS