Kauniečiai nori nudistų paplūdimio, bet miestas jo įrengti neketina | Diena.lt

KAUNIEČIAI NORI NUDISTŲ PAPLŪDIMIO, BET MIESTAS JO ĮRENGTI NEKETINA

Kauniečiai nori legalaus nudistų paplūdimio, tačiau savivaldybės atstovai kol kas tokios vietos nėra numatę įrengti. Kaip tik įspėjama, kad, viešoje vietoje išsirengus, galima sulaukti nemažų baudų.

Nori degintis nuogi

Iniciatyvūs kauniečiai kreipėsi į miesto vadovus, įvairių skyrių savivaldybės specialistus su prašymu Kaune įrengti nudistų paplūdimį.

„Labai prašome Kaune įrengti vietą, kur būtų galima pasideginti ir išsimaudyti nuogiems. Kaune tokią vietą būtų galima įrengti prie Lampėdžių ežero, Nemuno upės ar Kauno marių“, – siūlė Ieva Stankevičienė.

Moteris atkreipė dėmesį, kad kituose šalies miestuose yra numatytos tokios maudyklos, o Kaune – ne.

„Vilniuje, Klaipėdoje, Ignalinoje, Neringoje, Palangoje yra įrengtos nudistų maudymosi vietos. Kaunas tuoj liks vienintelis iš Lietuvoje didesnių miestų, kur tokios vietos nėra, nes net ir Panevėžys jau paskelbė, kad 2024 m. vasarą įrengs nudistų maudymosi vietą“, – dėstė kaunietė.

Infrastruktūra: jei būtų įrengti oficialūs nudistų paplūdimiai, juose turėtų budėti gelbėtojai, būti suoliukai. (Eitvydo Kinaičio/BNS nuotr.)

„Vertinkite pilietines iniciatyvas dėl bendro gėrio ir tvarios aplinkos kūrimo“, – imtis veiksmų paragino moteris.

Kaune veikia oficialūs paplūdimiai ties mariomis, Panemunėje ties Nemunu ir Lampėdžių karjere. Čia visur įrengti bendrieji paplūdimiai, budi gelbėtojai, yra persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės. Tačiau čia maudytis nuogiems negalima.

Neoficialiai nuogaliai rinkdavosi prie Nemuno, važiuojant nuo Marvelės sankryžos Kačerginės link. Čia, tarp krūmynų, žmonės buvo atradę laukinį paplūdimį, kuriame nevengdavo pliuškentis ir degintis be maudymosi kostiumėlių. Tačiau tokioje neoficialioje vietoje nėra jokios normaliam paplūdimiui reikalingos infrastruktūros, nebudi ir gelbėtojai, todėl poilsiautojai negali jaustis saugūs.

Nudistų nelaukia?

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis neturėjo gerų žinių nudistams, nes tokio paplūdimio įrengimo klausimas kol kas nesvarstomas.

Nesilaikantiems taisyklių taikoma bauda iki 300 eurų.

„Kauno miesto savivaldybės teritorijoje kol kas neplanuojama įrengti nudistų paplūdimių. Diskusijų ar pasiūlymų dėl jų įkūrimo Kauno mieste nebuvo“, – nurodė A. Pakalniškis.

Jis aiškino, kad Kauno miesto savivaldybėje esantys paplūdimiai yra bendri, todėl būti juose nuogiems (nedėvintiems maudymosi kostiumų ar dėvintiems tik jų dalį) draudžiama pagal Kauno miesto savivaldybės tarybos priimtą sprendimą Dėl saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo.

Nors į miesto atstovus jau kreipėsi kauniečiai su prašymu įrengti tokį paplūdimį, A. Pakalniškis laikėsi savo, sakydamas, kad dėl nudistų maudynių ir deginimosi vietų jokių diskusijų nevyksta.

„Atsižvelgiant į tai, kad kol kas neplanuojama įrengti nudistų paplūdimių, gyventojų ar turistų apklausos nėra vykdomos“, – dar kartą pabrėžė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Nuogalių laukia baudos

Kol nėra oficialios vietos, kur Kaune būtų galima maudytis nuogiems, žmonės gali sulaukti baudų, jeigu jie visgi nuspręs viešoje vietoje nusiimti kelnaites ar liemenėlę.

„Pagal jau minėtą Kauno miesto savivaldybės sprendimą, asmenys bendruose paplūdimiuose negali būti nuogi, nedėvintys maudymosi kostiumėlių ar dėvi tik jų dalį. Nesilaikant taisyklių, numatyta administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 491 straipsnio 4 dalį ir taikoma bauda iki 300 eurų“, – kiek nuogumas Kaune, viešojoje vietoje, gali kainuoti, įvardijo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

8 coliu

Butinas nudistu plezas,galima butu idegti tolygiai , savo grozybe galetum parodyti.

ALGIRDAS.

Gal ir gera mintis padarei , užtvėrei tvora , kaip'' Berlyno siena'' , ir lai ten iškrypėliai daro ką nori -ruošia eitynes ar kitokius pistbalius .

ALGIRDAS.

Iškrypėliai ir toliau lipa kauniečiams ant galvų , gal ir kosmodromo užsimanysit .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS