Kauniečiai nori spalvų: kada šventiškai bus papuoštos miesto erdvės? | Diena.lt

KAUNIEČIAI NORI SPALVŲ: KADA ŠVENTIŠKAI BUS PAPUOŠTOS MIESTO ERDVĖS?

Nupuošus kalėdines dekoracijas, miestiečiai jau nori, jog viešosiose Kauno erdvėse atsirastų daugiau spalvų. Miesto atstovai žada, jog greitu metu į Laisvės alėją sugrįš trispalvės.

„Aišku, dabar Laisvės alėjoje dar vakarais uždegamos geltonos lemputės, bet norisi daugiau spalvų. Kol dar gėlės nesužydėjo, gerai būtų kokių nors ryškių akcentų. Kiek pamenu, prieš valstybines šventes centrinė miesto dalis būdavo papuošiama trispalvėmis, tad įdomu, ar ir šiais metais Vasario 16-ąją minėsime tarp vėliavų upės“, – klausė skaitytoja Darija.

Portalas kauno.diena.lt pasiteiravo, ar šiemet vėl bus pakabintos trispalvės bei kaip ilgai jos džiugins miestiečius bei Kauno svečius.

„Tradiciškai trispalvėmis dekoracijomis ant apšvietimo atramų planuojama papuošti: Laisvės alėją, K. Donelaičio ir S. Daukanto gatves ir M. K. Čiurlionio, Panemunės, P. Vileišio, Varnių, S. Daukanto tiltus. Dekoracijos kabos iki Kovo 11-osios minėjimo ir bus nupuoštos po jo“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, pridūrusi, kad jau greitu metu vėliavos bus pradėtos kabinti ir iki šventinių minėjimų tikrai atsiras trispalvių akcentų.

Primename, kad centrinėje miesto dalyje vis dar apšvietimo stulpus puošia „Kaunas 2022“ logotipas. Kol kas miesto atstovai dar neturi vizijos, ar ilgai šios dekoracijos puoš Kauną.

„Dekoracijos su „K“ raidėmis vis dar puoš miestą. Kiek laiko jos kabės, dar nėra nuspręsta“, – apie tai, jog dar neskubama atsisveikinti su „Kaunas – Europos kultūros sostinės“ atributika, minėjo A. Augonė

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

:)))

o lgbt veliavu nukvake beretnykai nenori?

Manau

Viskas bus savo laiku..

Steigėjas

Ir Ukrainos vėliavėlių reikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS