Kauniečiai stebisi: skaitiklių tikrintojai veržiasi ir per karantiną | Diena.lt

KAUNIEČIAI STEBISI: SKAITIKLIŲ TIKRINTOJAI VERŽIASI IR PER KARANTINĄ

Karantino ribojimai vis dar galioja, todėl kauniečiai nustebo sulaukę "Kauno vandenų" darbuotojų skambučio, kad jie ateis į namus ir tikrins vandens skaitiklių rodmenis.

Gyventojai svarsto, ar jau karantinas taip atlaisvintas, kad galima į namus priimti nepažįstamus asmenis?

"Paskambino ir paklausė, kada galėtų ateiti. Atsiliepė vyras ir susitarė dėl laiko. Aš būčiau jiems durų neatvėrusi, nes dar karantinas. Su vaikais nesusitinkame, o čia nepažįstami eina į namus. Juk jie per dieną nežinia kiek žmonių aplanko, kiek kontaktų turi. Kodėl negalima palaukti, kol baigsis karantinas? Nejaugi čia toks gyvybės ir mirties klausimas?" – svarstė kaunietė Elvyra.

Moteris tikino, kad karantino metu tokie patikrinimai turėtų būti atidėti, nes visuomenė vis dar kovoja su virusu. "Vienus uždarė namuose, kitiems leidžia tuos žmones lankyti. Nėra logikos", – pridūrė kaunietė. – Jei į kavines įleidžia su Galimybių pasu,  gal ir gyventojai turėtų tikrinti, ar tie darbuotojai tokį pasą turi ir yra pasiskiepiję arba atlikę testus. Kaip kitaip man žinoti, kad jis neatneš viruso?"

Kaip kitaip man žinoti, kad jis neatneš viruso?

Kaunietė tikino, kad tiek žiniasklaidoje, tiek iš kaimynų girdėjo, kad karantino metu ypač suaktyvėjo sukčiai, kurie bet kokiomis priemonėmis taikosi apgauti žmones.

"Kaip žinoti, ką į namus įsileidi? O jei ten kokie sukčiai? Mes juk nežinome, ar darbo pažymėjimai tikri, ar tie žmonės tikrai ten dirba. Net nežinia, kiek laiko jie tuos skaitiklius tikrina", – dar daugiau abejonių dėl "Kauno vandenų" darbuotojų vizito išsakė Kauno gyventoja.

Bendrovės "Kauno vandenys" Abonentų skyriaus viršininkė Elena Švažienė teigė, kad skaitikliai tikrinami tik pas tuos gyventojus, kurie sutinka įsileisti į namus. Pasak jos, kitais atvejais ieškoma būdų, kaip būtų galima užfiksuoti skaitiklių rodmenis.

"Pusę metų netikrinome, daugiau laukti negalime. Tačiau per prievartą tikrai niekas į namus nesiveržia. Jei gyventojai nesutinka atverti durų, prašome, kad jie nufotografuotų skaitiklius ir mums atsiųstų elektroniniu paštu", – teigė E.Švažienė.

Ji nurodė, kad skaitiklių tikrinimo metu tikimybė užsikrėsti virusu yra ypač maža, nes dauguma darbuotojų yra paskiepyti, o ir pats kontaktas su gyventojais būna trumpesnis nei 10 min. "Kauno vandenų" atstovė taip pat pridūrė, kad visi darbuotojai gyventojams pateikia darbo pažymėjimus, tad žmonės gali įsitikinti, jog į namus įsileidžia būtent bendrovės specialistus, ne kokius pašalinius asmenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

pastebejimas

net paskiepyti gali užsikrėsti, bei kitus užkirsti, o kas liečia vandens skaitiklių, tikrintojus, tai tikrai vieni aferistai vaikšto ir žiūri kaip tą žmogų apgauti, skaitikliai geri,kam juos taip dažnai keisti o be to juk yra naujas įstatymas kas 6-metus pakeist skaitiklių, ir išvis kam juos keist jeigu jie gerai sukasi, laužo tuos vamzdžius ir stengiasi kuo daugiau nuobaudų išrašyti, parodyti, kad jie gerai dirba! vagys prakeikti! neisileisiu daugiau pro duris jų,vieną karta pareiškė kad vamzdžiai blogi, nesilaikys skaičiukai, leido savo draugams užsidirbti pinigų, sekantį kartą stiklas pasirodė per tamsus nufotkino, o nuotraukoje matosi tik juodas stiklas, uždėjo baudą nežinia už ką,parazitas kūnas visas istatuiruotas,baltos vietos nesimato,baisu tokį ir į vidų įsileisti dar ir aferistas, galima galvoti, kad ten visi tokie dirba! nes neteko skaityti apie juos nei vien gero komentaro, baikit su tais patikrinmais, ar dar mažai žmonės moka už vandenį? apgavikai

Viber fiber foto moto Jokių problemų.

Skaitiklius pakeitė nors po namo renovacijos buvo nauji,uždėjo senus kurių vieno kaičiai prasikeičia,tai čia tikriausiai patikra?

yoyo

nespėjau 50 kubinių metrų vandens sunaudoti, o skaitiklį jau pakeitė... mat terminas keitimo atėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS