Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai | Diena.lt

KAUNIEČIUS DŽIUGINA NE VISI MIESTO FONTANAI

Kauniečiai Steigiamojo Seimo aikštėje pasigedo vandens purslų. Paaiškėjo, kad fontano mechanizmai yra sugedę ir šį sezoną vandens net nebus. Savivaldybės atstovai dar nežino, kada bus tvarkomas šis fontanas.

Buvo itin populiarus

Dar pavasario viduryje buvo įjungti visi miesto fontanai, tačiau kauniečiai vieno pasigedo. Steigiamojo Seimo aikštėje fontanas taip ir nebuvo įjungtas.

"Man fontanai labai patinka, galima prie jų stabtelėti ir pailsėti, galima šiaip pasigrožėti. Su vaiku nuolat einame prie fontanų. Mėgdavome užsukti ir į Steigiamojo Seimo aikštę, bet šiemet čia fontanas neveikia. Liūdnai atrodo tas tuščias vandens baseinas. Nejaugi ir ši vieta taps apleista, kur vietoj fontano veši žolės?" – retoriškai klausė kaunietė Inga.

Steigiamojo Seimo aikštėje fontanas šiemet nebuvo įjungtas. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

"Šis fontanas labai man patikdavo, kai spūstyse stovėdavau, nes jis gerai nuo gatvės matosi. Tada pro langelį žiūri, kaip čiurlena. Tikiuosi, kad greitai jį vėl paleis", – apie Steigiamojo Seimo aikštės fontaną antrino Laura.

Pirmiausia turime įvertinti paties fontano būklę. Labai tikimės, kad jau kitąmet fontanas vėl galės funkcionuoti.

Nežinia, kada tvarkys

Miesto fontanais rūpinasi bendrovė "Kauno vandenys", tačiau jos atstovai "Kauno dienai" nurodė, kad minėtas objektas perduotas savivaldybei. Kol kas miesto tvarkdariai negalėjo atsakyti, kada vandens purslai vėl džiugins praeivius.

"Fontanas perduotas Kauno miesto savivaldybės administracijai kapitaliniam remontui, nes dėl netinkamos būklės eksploatuoti ir nusidėvėjimo šiemet jo nepaleidome", – informavo "Kauno vandenų" atstovas Andrius Nenėnas.

Kauno miesto savivaldybė šiuo metu tik dėliojasi fontano tvarkymo akcentus. Tačiau aišku, kad šiais metais aikštėje vandens čiurkšlių nebus.

"Kol kas nepradėta jokių oficialių procedūrų dėl fontano atnaujinimo, vyksta konsultacijos su specialistais. Pirmiausia turime įvertinti paties fontano būklę. Labai tikimės, kad jau kitąmet fontanas vėl galės funkcionuoti", – abstrakčiai pakomentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Fontano įrenginiai jau nusidėvėję, juos būtina remontuoti. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Fontanai visame mieste

Kol Steigiamojo Seimo aikštės fontaną tik planuojama tvarkyti, kauniečiai ir miesto svečiai gali pasigrožėti kitais Kaune veikiančiais fontanais. Jų yra visame mieste.

Centrinėje Kauno dalyje įjungti fontanai Rotušės aikštėje, du Laisvės alėjoje, Karo muziejaus sodelyje ir dar du Vienybės aikštėje. Žaliakalnyje kviečia atnaujinti Kauko laiptų fontanai. Vienas jų yra laiptų viršuje, kitas – papėdėje.

Fontanai čiurlena ir miesto poilsio zonose. Vandens purslais pasigrožėti galima Kalniečių, Draugystės ir Dainavos parkuose. Dar vienas vandens akcentas įrengtas Čečėnijos aikštėje.

GALERIJA

  • Neveikia: Steigiamojo Seimo aikštėje fontanas šiemet nebuvo įjungtas.
  • Būklė: fontano įrenginiai jau nusidėvėję, juos būtina remontuoti.
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
  • Kauniečius džiugina ne visi miesto fontanai
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonistas

Sovietmečiu buvo geras,ledai labai skanu,bielorusas buvo brolis o sexo ir narkotikų nebuvo,buvo-rojus o dabar-pragaras su geitso čipais ir nekaniais ledais.

Anonimas

Tarybiniais laikais dabartinėje Čečenijos aikštėje buvo padarytas toks modernus tais metais su švisomis ir muzika fontanas ,su mediniais suoliukais ,buvo malonu vakarais pasedėti . Atėjo nepriklausomybė ir prasidėjo griovimai ,sunaikino buvusi fontaną ir padarė naujoviška baisuokli ,pornografija, kazkoks pavaizduotas surūdijęs griūnantis kaminas ,gelzbetoniniai suolai ,narint pasedėti reikia neštis kartono gabalą ,nes gali įsigyti radikulytą ir tapo mazai lankoma vieta.Dabar visi traukia į parką kitoje kelio pusėje ,nes ten malonu pavaikščio .pasedėti ar pasivoliuo pievoje ,pasigrozieti tikru fontanu.

Jo \\\\\.../////

prie neįgaliojo kupčio viskas buvo "GERIAU",laisviau galėjai vogti,meluoti ir nieko neveikti,kaip ir pats "meras".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS