Kauno apylinkės teismas turi naują vadą | Diena.lt

KAUNO APYLINKĖS TEISMAS TURI NAUJĄ VADĄ

Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda šiandien pasirašytu dekretu atleido Arūną Purvainį iš Kauno apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo pareigų.

Prezidento pasirašytame dekrete nurodoma, kad atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimą nuo balandžio 10 dienos A. Purvainį skiria Kauno apylinkės teismo pirmininku. 

Praėjusią savaitę vykusiame neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje buvo nuspręsta į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas Prezidentui siūlomas A. Purvainis.

Neeilinis tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu. Vaizdo konferencijos metu iš 19 balsavusių 15 pasisakė už, prieš – 4.

Naujosios Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigos A. Purvainiui nebus naujiena. Iki šio paskyrimo jis ir taip vykdė laikinojo vadovo darbą.

Vis dėlto pretendentų atranką į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas galima laikyti rekordine. Prireikė skelbti net tris atrankas, o ko ne metus vienas didžiausių šalyje teismų buvo paliktas be pastovaus vadovo.

A. Purvainio siekis užimti Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas taip pat sukėlė nemažai aistrų. Dalis Kauno apylinkės teismo teisėjų ir darbuotojų kritiškai vertino šį pretendentą.

Paskutinėje trečiojoje atrankoje į pirmininko pareigas vykdytoje anoniminėje apklausoje apylygiai pasiskirstė darbuotojų nuomonė. Vieni stojo prieš A. Purvainio kandidatūra, kiti, suprantama, – už.

Praėjusią vasarą vykusioje antrojoje atrankoje daugiau nei pusė teismo darbuotojų pasisakė, kad A. Purvainis netinkamas pirmininko pareigoms.

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas yra pasisakęs, kad „be gerų darbo rodiklių, profesinių žinių ir patirties, teismo pirmininkui privalu turėti ir savybių, būtinų norint vadovauti dideliam kolektyvui, taip pat ir kolektyvo pasitikėjimą, nes reikia administruoti teismo darbą, įkvėpti darbuotojus, būti autoritetu ir pavyzdžiu“.

Antrojoje atrankoje įvyko iki šiol teismų istorijoje negirdėtas dalykas. Paskutines kadencijos dienas skaičiuojanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Kauno apylinkės teismo pirmininko pareigas taip pat pasirinko atrankoje dalyvavusį A. Purvainį. Tačiau tąsyk Teisėjų taryba nepritarė jos pasirinkimui ir buvo paskelbta trečioji atranka.

Pastarąjį kartą Teisėjų taryba pakeitė nuomone. Pasipriešinę Prezidentės pasirinkimui, Prezidento pasirinkimui dėl to paties asmens nesipriešino. Nors 2019 metų pabaigoje dalis Kauno apylinkės teismo teisėjų kreipėsi į apylinkės teismą administruojantį Kauno apygardos teismą, Teisėjų tarybą, Prezidentą dėl nepriimtinų A. Purvainio vadovavimo metodų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

T ai

,, blondinas,, neuždarytas?.... aaa.. mat kaip... mmhh.

kiekvienas unikalus

jau geriau nors toks, nei sigė.

NA NA

kodėl prieš metus Kauno teisėjai priešinosi Grybauskaitės išrinktajam, o dabar nuleido sparnus ,prieš nuosava Grybauskaitės teisėją ,-----------Kaune reikia pertvarkos ,bet be Grybauskaitės nuosavų teisėjų ,,,,,,sėkmės ,padėkite sau ,kad padėtumėt kitiems ,saugokite save ,kad apsaugotumėt kitus ,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS