Kauno mero patarėją T. Grigalevičių keičia T. Jarusevičius | Diena.lt

KAUNO MERO PATARĖJĄ T. GRIGALEVIČIŲ KEIČIA T. JARUSEVIČIUS

Visai neseniai skelbta, jog iš Kauno mero patarėjo pareigų išėjo iki tol Visvaldą Matojošaitį lydėjęs Tomas Grigalevičius. Pirmadienį paaiškėjo, kad nuo šiol pagrindiniu mero patarėju tapo Tomas Jarusevičius, iki tol dirbęs Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriuje.

Jaučiasi įvertintas

T.Jarusevičius portalui kauno.diena.lt tikino, jog labai vertina jam suteiktą mero pasitikėjimą patarti svarbiausiais miesto klausimais. Naujasis Kauno mero patarėjas neslėpė, kad naujus iššūkius padės įveikti turima stipri komanda.

„Manau, kad šiuos du žmones sieja ne tik vienodi vardai, bet ir jų turimos kompetencijos. Tomas Jarusevičius – nebe naujokas savivaldybėje. Komandoje jis dirba kelerius metus, todėl jau susipažinęs su aktualiausiais šių dienų klausimais. Veiklos čia tikrai netrūksta, todėl gerai, kad pokyčiai įvyko greitai ir galime tęsti darbus toliau. Esu dėkingas ligšioliniam patarėjui už jo nuveiktus darbus ir linkiu sėkmės tolesnėje karjeroje“, – sakė Kauno meras V. Matijošaitis.

„Vertinu mero pasitikėjimą ir esu nusiteikęs tai pateisinti. Laukia naujos atsakomybės ir ambicingi iššūkiai. Mano pirmtakas Tomas Grigalevičius, galima drąsiai sakyti, miesto komunikacijos lygį kilstelėjo į solidžias aukštumas, tuo pačiu jis mums suteikė vertingų pamokų ir naudingos patirties tiek man, tiek kolegoms, tad visa tai tikrai pravers ateityje. Jaučiuosi užtikrintas, nes dirbsiu išvien su kūrybinga, patyrusia ir savo darbui atsidavusia komanda“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo naujasis miesto mero patarėjas T.Jarusevičius.

Tomas Grigalevičius ir Visvaldas Matijošaitis

Jis teigė, kad kartu su kolegomis palaikys aukštą komunikacijos lygį tam, jog miestiečiai galėtų toliau didžiuotis Kaunu.

„Aš pats esu gimęs ir augęs Kaune, auginu tris mažamečius sūnus. Pasakysiu, kaip tėvas. Mano noras yra toks, jog mano vaikai, augdami Kaune, galėtų didžiuotis šiuo miestu ir galėtų jį branginti taip, kaip aš. Todėl stengsiuosi dėti visas pastangas, jog tai būtų įgyvendinta“, – pridūrė T.Jarusevičius.

Patarimai merui

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar jau buvo pirmasis patarimas, išsakytas Kauno merui V.Matijošaičiui, tačiau T.Jarusevičius kol kas vieno patarimo išskirti negalėjo, tačiau pažymėjo, kad jau teko dalyvauti įvairių aktualijų aptarimo grupėse.

„Jau dalyvavau ne viename rytiniame pasitarime. Štai šiandien mes kalbėjomės apie padidėjusį oro užterštumą. Meras atkreipė dėmesį, jog turime susirūpinti ir stengtis, kad kauniečiai operatyviau ir tiksliau žinotų apie tai, kokiu oro kvėpuoja. Taip pat atkreipėme dėmesį į Alytaus situaciją, kad verta žmogiškai pasidomėti, ar nereikalinga pagalba. Nesakyčiau, kad tai mano patarimai, tai šių dienų aktualijos. Dabar pirmąsias dienas stengiuosi išnaudoti analizuodamas didelį kiekį informacijos, apibendrindamas ir atitinkamai dėliodamas su tuo susijusią komunikacijos strategiją. Iš to gims ir mano patarimai merui“, – kalbėjo T.Jarusevičius.

Mano noras yra toks, jog mano vaikai, augdami Kaune, galėtų didžiuotis šiuo miestu ir galėtų jį branginti taip, kaip aš. Todėl stengsiuosi dėti visas pastangas, jog tai būtų įgyvendinta.

Perteiks mero poziciją

Kauno mero patarėjas neslėpė, jog jam teks prieš kameras perteikti mero poziciją, nes ne visada V.Matijošaitis tam turi laiko. Tačiau šio darbo momento jis sakę nebijantis, mat ne vienerius metus yra tekę dirbti žurnalistu bei komunikacijos specialistu, todėl nėra scenos baimės.

„Meras per daug užimtas žmogus, kad pats spėtų visada atsakyti. Dabar dalyvaudamas rytiniuose pasitarimuose, kuriuose dalyvauja ir administracijos vadovai, matau, kaip merui nuoširdžiai rūpi kiekvienas klausimas ir jis į juos gilinasi, tad natūralu, kad kartais ir fiziškai nelieka laiko kiekvieną dalyką komentuoti. Aš manau, kad turiu pakankamai daug patirties, tiek iš žurnalistinio darbo, kurį dirbau 15 metų, tiek kaip ryšių su visuomene specialisto darbo ir man užteks įgūdžių tam, kad galėčiau žmonėms paaiškinti ir perteikti mero poziciją. Tad kiek reikės, tiek šioje pozicijoje talkinsiu merui“, – teigė T.Jarusevičius.

Tomas Jarusevičius

Pašnekovas prasitarė, jog kiti viešųjų ryšių skyriaus komandos nariai labai pozityviai priėmė naujieną, jog jis užėmė T.Grigalevičiaus poziciją. Anot naujojo mero patarėjo, viešųjų ryšių specialistai jį palaiko ir dabar šiek tiek gelbėja su darbais, mat perėjus dirbti į mero patarėjų gretas, liko keletas neužbaigtų darbų viešųjų ryšių skyriuje, tad čia pagalbos ranką noriai tiesia kolegos.

Buvęs atstovas T. Grigalevičius feisbuke pirmadienį pranešė, kad nuo šiol vadovaus reklamos paslaugų bei verslo informacijos srityje veikiančiai įmonei „FCR Media Lietuva“.

Vilniaus universitete žurnalistikos studijas baigęs T. Jarusevičius įgijo komunikacijos ir informacijos bakalauro laipsnį. 15 metų įvairiose žiniasklaidos priemonėse dirbęs kaunietis dar paauglystėje karjerą pradėjo nuo „Pūko“ radijo ir televizijos, toliau tęsė dienraštyje „Kauno diena“ ir TV3 televizijos žiniose, rengė laidas bei reportažus įvairioms šalies radijo stotims.

Šiuo metu Kauno mero patarėjų komendoje dirba T.Jarusevičius, atsakingas už ryšius su visuomene, Tomas Garasimavičius, patariantis energetikos klausimais, Simonas Kairys atsakingas už kultūros, turizmo tarptautinio bendradarbiavimo klausimus, Živilė Širvienė, aptarinėjanti įmonių valdymo bei jaunimo reikalų klausimais bei olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, merui patarianti sporto, sveikos gyvensenos klausimais.

GALERIJA

  • Kauno mero patarėją T. Grigalevičių keičia T. Jarusevičius
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Gerai jaigu jau senis nesugeba vienas valdyti kauno o kaunas tvarkosi o kokiam rajonui priskirti rokai kat cia tokia netvarka baisu eiti saligatveis o jis dar nori daugiau rajonu prisijunkti tegu tik situos susitvarko grobikas tegul tik neapsisika

Merui

patarėjai reikalingi atrodo ne dėl to, kad meras "neturi kartais laiko", o tikriausiai todėl kad mero kalbiniai įgūdžiai yra žemo lygio, rimtesnių klausimų ar problemų nesugeba paprastai paaiškinti. Tik turėtų už tai dalį savo algos skirti už jį kalbančiam :). Ir gal naujasis patarėjas bus efektyvesnis, nereikės pusės milijono, skirto žiniasklaidai apmokėti.

Šlykštu, viskas tik Krabo piarui

eitų geriau gatvių šluoti, darmajedai.. Visas miestas apšnerkštas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS