Kauno socialdemokratai byra: dalis renkasi S. Skvernelį | Diena.lt

KAUNO SOCIALDEMOKRATAI BYRA: DALIS RENKASI S. SKVERNELĮ

Retėja Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus gretos. Dalis aktyvių kauniečių žada jungtis prie naujai kuriamos Sauliaus Skvernelio partijos „Vardan Lietuvos“.

Išeina apie 60 narių

Socialdemokratų Kauno skyriaus Žaliakalnio grupė buvo viena ryškiausių ir aktyviausių. Tačiau daugiau nei pusšimtis šios grupės narių šią savaitę nusprendė pasitraukti iš socialdemokratų gretų.

„Susidėjo daug visokių priežasčių, dalis jų – ir asmeniniai skauduliai. Kiek tiksliai iš grupės išeina, negaliu pasakyti, nes kai kurie elektroniniu būdu prašymus parašo, bet, mano žiniomis, bus 50–60. Kol kas nediskutavome, ar visi jungsis prie naujai steigiamos partijos, bet, manau, tikrai bus norinčių, nes kuriama kairioji partija. Aš pati esu už prisijungimą prie naujos partijos“, – „Kauno dienai“ teigė LSDP Kauno skyriaus Žaliakalnio grupės vadovė Eglė Kanikovienė.

Pasak jos, Kauno socialdemokratų skyrius buvo tarsi apsnūdęs, ne toks matomas ir rinkėjų primirštas.

„Kiekvienas savaip galvoja, bet man atrodo, kad Kaunas neturėjo lyderio, kuris uždegtų, tad mes buvom nematomi. Man pačiai reikia veiklos, rankų sudėjus sėdėti nemoku“, – sakė socialdemokratus paliekanti kaunietė.

Politikė teigė, kad pati labiau orientuojasi į savivaldos rinkimus, tačiau kolegos turi ambicijų patekti ir į Seimą.

Pasigedo aktyvumo

Tarp nusprendusiųjų trauktis – ir buvęs LSDP Kauno skyriaus pirmininkas Giedrius Bielskus. Jis nusprendė politinę karjerą tęsti su S.Skvernelio kuriama partija.

„Dabar socialdemokratai visai išsisėmė. Matau totalų štilį, niekas nevyksta. Tikrai dalis tiesios, kad Kaune neliko lyderių. Kadangi kuriasi nauja partija, mane traukia kūrybos procesas, o ir pažiūros yra panašios. Su S.Skverneliu yra ne kartą tekę bendrauti, kai jis buvo premjeru. Tai buvo labai dalykiški pokalbiai, o ir naujos partijos idėjos ir ambicijos nuteikia, kad ateitis bus nebloga“, – teigė G.Bielskus.

Kaunas neturėjo lyderio, kuris uždegtų, tad mes buvom nematomi.

Natūrali kaita?

LSPD Kauno skyriaus pirmininkas Darius Razmislevičius „Kauno dienai“ patvirtino žinantis apie dalies Žaliakalnio grupės narių pasitraukimą iš partijos.

„Nežinau, kur Žaliakalnio grupė bėga, tokios informacijos neturiu. Žinau, tik tiek, kad jie ketina išstoti iš partijos. Kiekvienas asmuo gali laisvai rinktis, o prie partijos juk savanoriškais pagrindais visi jungiasi. Gal kažkieno vertybės nesutapo. Truputį keista, kad matomos grupės nariai pakeičia kryptį, bet kiekvienas juk turi tokią teisę“, – teigė Kauno socialdemokratų lyderis.

Jis tikino, kad partijoje visada vyksta tam tikra žmonių kaita.

„Dabar tikrai nemažai ateina naujų narių. Gal tam įtakos turi bendri socialdemokratų reitingai. Aišku, visada gaila, kai kas nors išeina, bet natūrali rotacija nuolat vyksta. Šiuo metu Kauno skyriuje yra daugiau nei 500 narių. Toks narių skaičius pastaruoju metu yra gan stabilus ir net šiek tiek auga. Nuolat ir pats gaunu jaunų žmonių laiškų, kad jie nori įstoti į partiją, nors anksčiau jokiai partijai nepriklausė“, – tikino LSPD Kauno skyriaus pirmininkas.

Tiesa, „Kauno dienos“ žiniomis, aktyvių narių Kauno socialdemokratai dar iki Žaliakalnio grupės pasitraukimo suskaičiuodavo kur kas mažiau – apie 300.

S.Skvernelio partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas vyks sausio 29 d. Palangoje. Tada paaiškės ir tikrasis prie partijos prisijungusių asmenų skaičius bei prasidės lyderių, galinčių užimti skyrių vadovų pareigas, paieškos.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Taigi

Dėl manęs gali ir visai subyrėti. Iš jų naudos jokios. Ar jie vadinsis socdemais, ar Skvernelio „varduvininkais“ – tas pats galas. Kaip sakydavo mano a.a.močiutė, - tas pats š…. tik kitame celofane.

ALGIS

POLITIKA , TAI YRA K E K Š Ė ir doram žmogui nederam su ja susidėti ..

skverneli,išimtinai r i n k tik BARAVYKUS ir ž i n o k ,

jog kgebisto OŽIO tvarto srutose v e i s i a s i tik MĖŠLAGRYBIAI !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS