Kauno taryba rinkosi į neeilinį posėdį: svarbiausius klausimus sprendė iš namų | Diena.lt

KAUNO TARYBA RINKOSI Į NEEILINĮ POSĖDĮ: SVARBIAUSIUS KLAUSIMUS SPRENDĖ IŠ NAMŲ

Kauno miesto taryba rinkosi į neįprastą posėdį. Kas iš darbo kabineto, kas iš – namų antradienį prisijungė nuotoliniu būdu ir sprendė pagrindinius miesto klausimus.

Kol karantinas dar nesibaigė, miesto taryba taip pat persikėlė į internetinę erdvę. Klausimus specialistai pristatė prieš kameras, sėdėdami prie Kauno savivaldybės stendo. Kai kurie tarybos nariai leido žvilgtelėti į savo namus, mat jungėsi iš asmeninių kambarių. Kiti posėdžiui pasirinko įprastas darbo erdves. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis taip pat posėdžiavo iš savivaldybėje esančio darbo kabineto.

Naudojantis „Zoom“ programa, dėl kurios saugumo buvo suabejojęs Nacionalinis kibernetinio saugumo centras, miesto taryba galėjo vieni kitus matyti. Centras buvo nurodęs, kad minėta programa rekomenduojama naudotis tik vaizdo konferencijoms, o per ją nesiųsti svarbių dokumentų.

„Prašyčiau visus dalyvauti be linksmybių, nes ir laikas ne tas, kad linksmintumėmės. Siekiam, kad operatyviai viskas praeitų ir visi klausimai būtų išspręsti. Savo nuomonę pareikšim paspaudimais“, – trumpą įžangą prieš nuotolinį tarybos posėdį tarė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir priminė, kad posėdžio metu visiems tarybos nariams yra privaloma įsijungti kameras tam, kad vieni kitus matytų.

Visvaldas Matijošaitis

Kauno taryba „Zoom“ programa pasinaudojo būtent tam, kad galėtų vienas kitą matyti, o balsavimas vykdytas naudojantis kita sistema. Prieš tarybos posėdį kai kurie politikai nusišalino nuo tam tikrų klausimų. Balsavimo dėl nusišalinimo metu, tarybos nariai privalėjo atsijungti nuo balsavimo sistemos.

„Posėdis neeilinis, naudojamos informacinės sistemos. Noriu priminti pagrindines taisykles. Posėdžio metu naudosimės dviem programomis. „Zoom“ programoje pakelsime virtualią rankytę, jei norėsim pasisakyti, taip pat pakeliame ją, jei nesutinkame su bendru balsavimu. Balsavimui naudojam kitą programą. Stengsimės neskubėti, jei bus kokių nesusipratimų, tai aiškinsimės, kad tikrai galėtumėme priimti geriausius sprendimus“, – pažymėjo vicemerė Rasa Šnapštienė.

Prašyčiau visus dalyvauti be linksmybių, nes ir laikas ne tas, kad linksmintumėmės. Siekiam, kad operatyviai viskas praeitų ir visi klausimai būtų išspręsti.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad praėjęs misto tarybos posėdis vyko savivaldybės Didžiojoje salėje, nors jau ir buvo paskelbtas karantinas. Tąkart politikai privalėjo dėvėti kaukes ar respiratorius bei pirštines, tačiau pašaliniai žmonės į salę nebuvo įleisti.

Praėjusį tarybos posėdį politikai nuotoliniu būdu rinktis negalėjo, nes Vyriausybė dar nebuvo pakeitusi taisyklių, pagal kurias būtų leista tam tikrus klausimus, susijusius su mokesčiais, priimti internetu. Dabar taisyklės pakeistos, todėl į šį posėdį taryba galėjo rinktis nesukeldami sau ir kitiems pavojaus, kad užsikrės virusu.

GALERIJA

  • Visvaldas Matijošaitis
  • Vilius Šiliauskas
  • Andrius Palionis
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

O

o tai su Kauno r. prijungimu jau viskas? Issibezdejot ir pamirsot:)

Tai bent naujiena!

Mokyklos iš namų zoom`ina jau penktą savaitę.

Žilvinas Ručys

Šitie nors matosi dirba.Seime tik pinigus pasiema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS