Kelininkai pradėjo atnaujinti gatves | Diena.lt

KELININKAI PRADĖJO ATNAUJINTI GATVES

  • 0

Dviejuose objektuose – Zapyškyje Vytauto ir Vilkijoje Čekiškės gatvėse – prasidėjo kapitalinis remontas, o Kauno gatvėje Vilkijoje atnaujinti darbai.

Pagrindinė Zapyškio arterija yra valstybinio kelio Kaunas–Šakiai dalis, todėl Vytauto gatvės tvarkymo projektą savivaldybė įgyvendina kartu „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija). Kartu su šia įmone vykdomas ir Čekiškės gatvės Vilkijoje atnaujinimo projektas.

Kauno gatvę rekonstruoti pradėta pernai. Ji patenka į Kultūros vertybių registre registruotos regioninio reikšmingumo kultūros paveldo vietovės teritorijas, todėl reikėjo atlikti archeologinius tyrimus. Tai neleido projekto baigti, tad kelininkai šią savaitę grįžo į objektą ir tęsia darbus.

Vytauto gatvės remontas susideda iš kelių projektų. Kauno rajono savivaldybė planuoja vietoj oro linijų nutiesti požeminius elektros tinklus, įrengti naują apšvietimą, autobusų stotelę su keleivių laukimo stogine, tualetu.

„Via Lietuva“ yra atsakinga už važiuojamosios kelio dalies atnaujinimą, pėsčiųjų takų remontą, lietaus surinkimo tinklų įrengimą. Vytauto gatvėje neliks senųjų atitvarų, bus sukurtos naujos eismo saugumo salelės, o vairuotojus drausmins įrengtas vidutinio greičio matuoklis.

Atnaujinant Čekiškės gatvę, kapitaliai bus suremontuota važiuojamoji dalis, perėjose įrengtos pėsčiųjų perėjimo per kelią organizavimo priemonės su kryptiniu apšvietimu, abiejose pusėse – dviračių ir pėsčiųjų takai, jie sujungti su esama pėsčiųjų infrastruktūra. „Via Lietuva“ remontuos ir autobusų stotelės aikštelę, įrengs paviršinę vandens nuotekų sistemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS