Kitokia Vasario 16-oji Kaune: svarbiausia – ne masiniai renginiai, o plazdanti trispalvė širdyje | Diena.lt

KITOKIA VASARIO 16-OJI KAUNE: SVARBIAUSIA – NE MASINIAI RENGINIAI, O PLAZDANTI TRISPALVĖ ŠIRDYJE

Svarbiausia, anot kauniečių, ne masiniai renginiai, o širdyje plazdanti trispalvė, kurią šiandien turi kelti kiekvienas Lietuvos pilietis.

Iš aikščių, gatvių ir kiemų Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai šiemet persikėlė į virtualią erdvę. Joje – režisieriaus Gyčio Padegimo spektaklis „Alksniškės“ pagal jo paties parašytą pjesę, virtuali ekskursija ir pažintis su Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataru Jonu Vailokaičiu.

Šiemet daug kas persikėlė į virtualią erdvę. Kitaip ir būti negali. Bendrauti ir bendradarbiauti su išoriniu pasauliu juk reikia.

Kauno valstybinio muzikinio teatro dovana, dailės studijos „Vaivorykštė“ virtuali tapybos darbų paroda ir daugybė kitų šventinių renginių. Vakare – unikalus reginys prie Kauno pilies. Specialiai Lietuvos valstybės atkūrimo dienos progai skirta šviesos instaliacija aplink Vyčio skulptūrą. Apie tokią renginių gausą žinojo vos keli kalbinti miestiečiai. Likusieji gi tikino, kad svarbiausia šventę jausti širdyje. Šurmulys didžiausioje pėsčiųjų gatvėje ir būreliai Karo muziejaus sodelyje leido suprasti, kad nepaisant kitokio vasario 16-osios scenarijaus, kauniečiai švenčia.

Milda, dviejų vaikų mama

Vasario 16-osios šventė mūsų šeimai svarbi, tačiau masinių renginių su mažais vaikais stengiamės vengti. Šiandien, kaip ir ankstesniais metais, švenčiame. Dalyvaujame orientacinėse varžybose, kurių tikslas aplankyti tam tikrus objektus, esančius mieste. Jau buvome užsukę į Prezidentūros kiemelį. Liko dar penki taškai.

Vasario 16-oji Kaune

  • Ekspertai siūlo Vyriausybei leisti naudoti tik medicinines kaukes ir respiratorius.
  • Ekspertai siūlo Vyriausybei leisti naudoti tik medicinines kaukes ir respiratorius.
Laimučio Brundzos nuotr.

Augustinas, siuvėjas, sportininkas ir muzikantas

Ši diena yra ypatinga. Svarbesnė net už mano paties gimtadienį. Kasmet persirengiu ir vaikštau po miestą, žiūriu į tarpukario perlus. Pandemija tradicijos nepakeitė – šiemet aš vėl įsikūnijau į personažą. Tik aplinkinių žvilgsnių mažiau nei įprastai, bet juk ne jie svarbiausi. Lygiai tą patį galiu pasakyti apie masinius renginius. Be jų liūdna, tačiau tai nereiškia, kad šventės negalime surengti savo širdy. Šiandien, buvusio centrinio pašto pastato pašonėje kilnoju trispalvės spalvų svarmenis. Šaunu, kad dar ir taip galiu išreikšti savo meilę tėvynei. Darau tą ir per kitas valstybines šventes. Manau, visai šaunus būdas dar ir taip išreikšti savo jausmus Tėvynei.

Zita, kaunietė

Kaip dabartis pakeitė mano Vasario 16-ąją? Niekaip. Svarbiausia ne masė žmonių vienoje vietoje su trispalvėmis rankose, o jausmas, kuris yra širdyje.

Valstybės atkūrimo diena – ypatinga šventė ne tik man, bet ir visai šeimai, artimiems giminaičiams. Būdavo, susitinkame visi, kalbamės, vėliau einame pasivaikščioti ir džiaugiamės iškovota laisve. Šiandien viskas kiek kitaip. Atleiskite, susigraudinau.

Akvilė, moksleivė

Ši diena simbolizuoja modernios Lietuvos pradžią, todėl kasmet su artimaisiais džiaugiamės ir švenčiame kartu. Einame į Karo muziejaus sodelį, kitus renginius. Būna, kad tiesiog susėdame namuose. Šiemet daug kas persikėlė į virtualią erdvę. Kitaip ir būti negali. Bendrauti ir bendradarbiauti su išoriniu pasauliu juk reikia. Kaip dabartis pakeitė mano Vasario 16-ąją? Niekaip. Svarbiausia ne masė žmonių vienoje vietoje su trispalvėmis rankose, o jausmas, kuris yra širdyje. Su gimtadieniu, Lietuva!

Birutė, senjorė

Namuose kiekvienas šeimos narys turi po trispalvę. Šiandien pasiėmiau saviškę ir išėjau tradiciniam garbės ratui. Sustojau prie Nežinomo kareivio kapo, „Laisvės“ statulos. Dabar einu į Prezidentūros kiemelį. Gaila tik, kad negalėsiu susitikti su bendraminčiais išgerti kavos su kokiu nors saldėsiu Senamiesčio kavinėje. Anksčiau po visų oficialių renginių būtinai užsukdavome kur nors, nes tokią dieną reikia švęsti!

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Aninimui

kaip mums tavęs gaila, vargšeli. Neturi tu nei Tėvynės, nei Garbės, nei Meilės, nei Gyvenimo. Nes ko gi vertas padugnės gyvenimas... Ieškok pagalbos.

Anonimas

su vagimis valstybės tarnyboje

kaunietis

pati prasmingiausia šventė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS