Krentantis žydų ligoninės tentas nusitaikė į praeivius | Diena.lt

KRENTANTIS ŽYDŲ LIGONINĖS TENTAS NUSITAIKĖ Į PRAEIVIUS

Turėjęs apsaugoti praeivius nuo krentančių tinko gabalų, žydų ligoninės tentas kelia grėsmę – kybo vos ant kelių varžtų, kuriuos gali išplėšti stipriau pūstelėjęs vėjas.

Senamiestyje savo istoriją rašanti žydų ligoninė ilgus metus miestiečiams ir turistams nebuvo itin svetinga – spjaudėsi stiklo šukėmis, mėtėsi tinko gabalais, šiurpino savo kiaurymėmis.

Antrą šimtą metų skaičiuojančio pastato savininkams, bendrovei „Tarptautinė skubios medicinos akademija“ paveldosaugininkai už tai surašė šūsnį baudų ir įpareigojo taisyti padėtį – sutvarkyti pastatą taip, kad šis nekeltų pavojaus aplinkiniams. Praėjusių metų rugpjūtį, likus maždaug mėnesiui iki popiežiaus Pranciškaus viešnagės Kaune, žydų ligoninė buvo aptraukta tentu.

Savininkai nusprendė, kad slėpti yra geriau tai tvarkyti. Vieniems miestiečiams idėja patiko, kiti iškart abejojo naujojo rūbo patvarumu. Nors susisiekti su Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinio padalinio vedėju Svaigedu Stoškumi „Kauno dienos“ žurnalistams šeštadienį nepavyko, jis jau anksčiau buvo išsakęs savo nuomonę apie tokią apsaugą.

„Jei pastatą žada ilgai marinuoti, tai tentas – išeitis, bet geriausia būtų, kad pastatą savininkai tvarkytų patys, parduotų arba išnuomotų“, – kalbėdamas apie pastatų vaiduoklių situaciją mieste, S.Stoškus tikino, kad tentai – tik laikinas sprendimas. 

Paprašytas pakomentuoti susiklosčiusią situaciją, „Tarptautinės skubios medicinos akademijos“ vadovas Nedas Jasinskas labai nustebo. Apie pakibusį tentą, kurį kiek stipresnis vėjas gali nuplėšti ir sužaloti praeivius, jis esą sužinojo tik iš „Kauno dienos“.

„Ačiū, kad paskambinote. Ieškosime sprendimo“, – į tolimesnes kalbas apie konkrečią situaciją ir pastato ateitį nesileidęs N.Jasinskas palinkėjo gero savaitgalio ir padėjo telefono ragelį.

GALERIJA

  • Krentantis žydų ligoninės tentas nusitaikė į praeivius
  • Krentantis žydų ligoninės tentas nusitaikė į praeivius
  • Krentantis žydų ligoninės tentas nusitaikė į praeivius
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

juras

klausimėlis-kam priklauso šis pastatas?

Suvare

Buvo labai grazus pastatas, viska suvare

Šio pastato savininkai daro didelę gėdą Kaunui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS