Kur atostogaus Kauno meras ir vicemerai? | Diena.lt

KUR ATOSTOGAUS KAUNO MERAS IR VICEMERAI?

Vasarą pakvimpa atostogomis, tad miesto savivaldybėje jau rikiuojasi eilės, kas ir kada eis poilsiauti. Miesto vadovai ir administracija su „Kauno diena“ pasidalijo atostogų planais.

Jau atsipūtė

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis patikino, kad šiemet jau pakeliavo po užsienį, tad dabar nusiteikęs dirbti, o jei reikės atokvėpio, nulėks į pajūrį.

„Šiemet jau buvau nuvykęs pailsėti į Mauricijų, trumpam svečiavomės Barselonoje. Daugiau rimtesnių atostogų nesu suplanavęs, užteks trumpų išvykų prie jūros Lietuvoje“, – dienraščiui sakė miesto vadovas.

Pasak jo, ši vasara – kupina veiksmo, todėl netrūks darbinių susitikimų, miestui svarbių akcentų pristatymų, švenčių ir pan.

„Jau praėjusį savaitgalį jubiliejinės Dainų šventės 100-mečio koncertu atidarėme naujai atgijusį Dainų slėnį, po savaitės laukia renginiai Vilniuje. Artėja atgimusios rotušės atidarymas, Aleksandro Jogailaičio skulptūros atidengimas, vyksta „Mokslo salos“ muziejaus įkurtuvės.

Dar reikia sužiūrėti daug prasidėjusio ir artėjančio veiksmo visame mieste. Tegul komanda geriau pailsi, o pats pasiruošiu artėjančiam rudeniui, kad po atostogų grįžtume su didele energija ir nusiteikę dar stipriau padirbėti Kaunui“, – vasaros darbus vardijo V. Matijošaitis.

Pažadas: T. Jarusevičius per atostogas tikisi pagaliau grįžti prie reguliaraus bėgimo treniruočių ritmo. Regimanto Zakšensko nuotr.

Dėmesys šeimai

Kauno mero pavaduotojas Tomas Jarusevičius „Kauno dienai“ atviravo, kad per darbus sunku pamatyti, kaip auga trys jo sūnūs, todėl per atostogas didžiausią dėmesį skirs būtent jiems.

„Pastaruosius kelerius metus šiltuoju sezonu dirbdavau beveik septynias dienas per savaitę ir kiekvieną vasarą vis galvodavau, kada pagaliau rasiu laiko atitrūkti nuo visų veiklų. Jaučiu, kad vis mažiau pastebiu, kaip greitai, tiesiog akyse, auga trys sūnūs. Šiemet iš anksto susidėliojau grafikus, kad turėčiau ilgesnę pauzę tarp renginių, į kuriuos vis dar esu kviečiamas savaitgaliais padirbėti prie mikrofono“, – kalbėjo mero pavaduotojas.

Šį pavasarį per vaikų Velykų atostogas jis su šeima keliavo po Islandiją, o ir vasarą laukia smagių dalykų.

„Liepos viduryje apie savaitę praleisime Lietuvos pajūryje. Planas labai paprastas: truputis maudynių, šiek tiek lengvo patinginiavimo, daugiau žygių pėsčiomis ir didelis noras pagaliau grįžti prie reguliaraus bėgimo treniruočių ritmo“, – atostogų planą dėstė T. Jarusevičius.

„Tikiuosi, kad šis viešas pasižadėjimas taps papildoma motyvacija dažniau pajudėti ristele. Likusią atostogų dalį paskirsiu magistro studijų reikalams, kad rugsėjį Vytauto Didžiojo universitete pasitikčiau su ramia sąžine“, – apie tai, kad laukia ne tik saulėtos dienos pajūryje, bet ir proto mankšta, pridūrė pašnekovas.

Kitas vicemeras Mantas Jurgutis taip pat patvirtino, kad šią vasarą dėmesio skirs šeimai, kuri dar turi pasiruošti ir naujo nario atėjimui.

„Esame kalbėję su meru, kad planuočiau atostogauti rugpjūčio antroje pusėje. Kai taip juda miestas ir tiek visko reikia padaryti, dirbant mero komandoje sumažėja laiko šeimai. Su žmona esame sutarę, kad kai atostogausiu, visas dėmesys ir laikas bus skirtas šeimai, vaikams. Kadangi laukiame naujos kaunietės atėjimo į mūsų šeimą, reikės pasirūpinti, kad būtume pasiruošę. Aplankysime tėvus, padirbėsiu sode ir, jeigu spėsiu, pažvejosiu šapalų Dubysoje. Šios atostogos bus poilsis nuo krūvio ir pasiruošimas rudeniui“, – tikino M. Jurgutis.

Šeima: M. Jurgutis laiką skirs vaikams. Regimanto Zakšensko nuotr.

Tęsia tradicijas

Kitas vicemeras Andrius Palionis tęsia tradicijas ir atostogas leis ant plieninio žirgo. Ne pirmus metus laisvu nuo darbų metu mero pavaduotojas leidžia kelionėse motociklu, tad ir šią vasarą bandys tokiu būdu atrasti naujų patirčių ir nematytų vietų.

„Nuo birželio 21 d. esu numatęs pusantros savaitės atostogas. Po jų greičiausiai grįšiu fiziškai pavargęs, nes planuoju visas dienas skirti kelionei motociklu. Žadu pakeliauti Karpatų kalnais Rumunijos teritorijoje“, – planais pasidalijo A. Palionis.

Tegul komanda pailsi, o pats pasiruošiu artėjančiam rudeniui, kad po atostogų grįžtume su didele energija dar stipriau padirbėti Kaunui.

Prioritetas – pajūris

Savivaldybės administracijos vadovai „Kauno dieną“ tikino, kad šiemet per atostogas prioritetą teiks lietuviškam pajūriui, vėjui ir saulei. Vis dėlto yra vilčių pamatyti ir užsienio šalių.

„Savaitę po Joninių ketinu atostogauti Lietuvos pajūryje. Dar atostogausiu ir keletą savaičių liepos mėnesį, tačiau tikslių planų neturiu. Norėčiau tradiciškai pakeliauti motociklu po Europą“, – kalbėjo administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Jo pavaduotoja Eglė Andriuškienė antrino sakydama, kad liepos viduryje laiką leisti ji planuoja prie jūros. „Planuoju liepos pabaigoje atostogauti dvi savaites. Savaitę ketinu pabūti prie jūros Lietuvoje“, – sakė kitas administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Dar vienas direktoriaus pavaduotojas Gedeminas Barčauskas dienraščiui nurodė, kad atsikvėpti nuo darbų jis planuoja rugpjūčio pabaigoje, tačiau dar neturi konkrečių planų, ką tuo metu veiks.

Tradicija: kaip ir pernai, A. Palionis ketina keliauti motociklu. Asmeninio archyvo nuotr.

Ilsisi kelias savaites

Būtent vasarą atostogauja daugiausia savivaldybės specialistų, tad personalo komanda šiuo laiku ir sulaukia daugiausia prašymų eiti poilsiauti. Statistiškai darbuotojai linkę poilsiu mėgautis kelias savaites.

„Daugiausia atostogauti darbuotojai eina vasaros laikotarpiu: birželio pabaigoje, liepą ir rugpjūtį, kai jau tikrai atšyla orai, ateina lietuviška vasara. Statistiškai atostogų laikotarpis dažniausiai būna dvi trys savaitės“, – nurodė Personalo skyriaus vedėja Jurgita Kvedaravičienė.

Kauno miesto tarybos nariai taip pat laukia atostogų. Paskutinis šio pusmečio tarybos posėdis vyks liepos 9 d., o paskui posėdžiauti politikai sugrįš tik rugsėjį.

GALERIJA

  • Kur atostogaus Kauno meras ir vicemerai?
  • Kur atostogaus Kauno meras ir vicemerai?
  • Kur atostogaus Kauno meras ir vicemerai?
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

????

O kur atostogauja perkami žiūrknalistai?

LAISVĖ

Linkime visiems "veikėjams" išvykti amžinų atostogų.

Paslikas

Ar per atostogą skaičiuos stiklainėlius su banknotais ? Vykdys jų ''auditą '' ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS