Laimėjimais ir pasiekimais pakaunės mokytojai pasidžiaugė kartu | Diena.lt

LAIMĖJIMAIS IR PASIEKIMAIS PAKAUNĖS MOKYTOJAI PASIDŽIAUGĖ KARTU

Metuose yra kelios dienos, kai mokytojai sulaukia glėbio gėlių ir gausybės šiltų žodžių. Viena jų – Tarptautinė mokytojų diena. Šiemet pakaunės pedagogai spalio 5-ąją kartu pasidžiaugti laimėjimais ir pasiekimais pakviesti į Kauno valstybinį muzikinį teatrą.

Profesinę šventę Kauno rajone šventė išties didelis būrys: 50 savivaldybės ir vienuolikoje privačių mokyklų dirba beveik 1,2 tūkst. mokytojų: 32 – mokytojai ekspertai, 397 mokytojai metodininkai, 418 vyresniųjų mokytojų ir 332 mokytojai.

Džiugu, kad jie pasirinko sunkią ir kilnią profesiją, kad savo laimėjimais ir pasiekimais garsina Kauno rajoną. „Būti mokytoju – tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas. Tam reikia ne tik profesinių įgūdžių, bet ir tam tikrų asmenybės savybių: kantrybės, pasiaukojimo, atsakomybės“, – sveikindamas susirinkusiuosius į Kauno valstybinį muzikinį teatrą, sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jam ši šventė yra ypatinga – meras pagal išsilavinimą taip pat yra pedagogas.

Būti mokytoju – tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas.

Pelnė M.Lukšienės premiją

Dar prieš šventę Kauno rajoną pasiekė puiki žinia: Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytojas Ąžuolas Jašinskas šiemet tapo Meilės Lukšienės premijos laureatu. Jo nuomone, gauti M.Lukšienės premiją labai svarbu. „Tai didžiausias mokytojo darbo įvertinimas“, – įsitikinęs Ą.Jašinskas.

 

Nuo 2018 m. Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokykloje mokytoju dirbantis šiųmetės premijos laureatas pamokas paįvairina šiuolaikinėmis technologijomis, taiko motyvacinę programą ClassDojo, kitus motyvacinius metodus, ugdančius mokinių gebėjimą mokytis, vertinti asmeninius pasiekimus, atsakingai planuoti. Ą.Jašinsko mokiniai pelno lietuvių kalbos, matematikos, IT konkursų apdovanojimus, dalyvauja olimpiadose, edukacinėse pamokose.

Ką dar lydėjo sėkmė?

Raudondvario gimnazija nuskambėjo tarptautiniame kontekste: šios ugdymo įstaigos abiturientė Meda Surdokaitė pripažinta geriausia ES jaunųjų mokslininkų konkurse. Prie jaunosios mokslininkės sėkmės prisidėjo mokytojos Laura Baltaduonė ir Lina Ragelienė, sugebėjusios merginą sudominti chemijos mokslu.

Nuotaika: šarmo šventei suteikė mimai. / E. Mališausko, J. Kinderytės nuotr.

Rasos Kazakevičienės, Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ pradinio ugdymo mokytojos, parengti kolektyvai tapo konkurso „Dainų dainelė 2022“ laureatais. Šį titulą pelnė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnazijos mišrus kvintetas DREVI ir Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ vokalinis ansamblis „Drevinukas“.

Penki pakaunės mokiniai tapo Lietuvos mokinių olimpiadų laimėtojais, juos parengė mokytojai Daiva Bradauskienė, Vilius Marma, Laima Gužienė, Sonata Žilinskienė, Irena Skališienė, Ilona Mackevičiūtė. Loretos Laušinienės, Ievos Valutkevičienės, S.Žilinskienės, Eglės Poderienės, D.Bradauskienės, V.Marmos, Kamilės Jurelevičiūtės ruošti moksleiviai skynė laurus šalies konkursuose.

Lituanisčių Jūratės Petrikaitės (Garliavos Juozo Lukšos gimnazija) ir Janinos Kriščiūnienės (VDU Ugnės Karvelis gimnazija) mokytų keturių moksleivių lietuvių kalbos ir literatūros žinios valstybiniame brandos egzamine įvertintos 100 balų.

Titulas: Metų mokytoja šiemet tapo J.Kriščiūnienė iš VDU Ugnės Karvelis gimnazijos. E. Mališausko nuotr.

Būtent pastaroji pedagogė šiemet Kauno rajone pripažinta Metų mokytoja. VDU Ugnės Karvelis gimnazijoje J.Kriščiūnienė dirba nuo 1984 m., jai suteikta mokytojos metodininkės kvalifikacinė kategorija. Metų mokytoja pripažinta pedagogė vadovauja neformaliojo švietimo būreliui „Gyvosios literatūros pamokos“, jos mokiniai kasmet laimi prizines vietas rajono ir šalies rašinio, meninio skaitymo, kūrybiniuose konkursuose, abiturientai taip pat įvertinami aukštais balais.

Pasipuošė garbės ženklais

Penki pedagogai profesinės šventės proga apdovanoti Kauno rajono ženklais. Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus pavaduotojai Dovilei Mikuckienei apdovanojimas skirtas už vasaros stovyklų organizavimą Ukrainos vaikams ir bendruomenės telkimą.

Įvertinimas: penki pedagogai profesinės šventės proga apdovanoti Kauno rajono ženklais. / E. Mališausko nuotr.

Neveronių gimnazijos anglų kalbos mokytoja Jūratė Pilsudskienė įvertinta už puikius ugdomosios ir metodinės veiklos rezultatus, o Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ direktorė Sonia Makaveckienė – už edukacinių erdvių kūrimo tradicijos puoselėjimą ugdant sveiką ir aktyvią asmenybę.

Ant garbės pakylos kopė ir jau minėta R.Kazakevičienė. Už aukštą profesinį meistriškumą ir aktyvią bendruomeninę veiklą taip pat įvertintas Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos fizinio ugdymo mokytojas Jonas Mykolaitis.

Dar 29 pasižymėjusiems mokytojams įteiktos padėkos.

Minorinių natų neliko

Kitos, ne tik mokytojams svarbios, – Rugsėjo 1-osios šventės metu nuskambėjusių minorinių natų šiandien jau nebeliko. Tuomet kalbėta, kad Kauno rajone dar trūksta kai kurių dalykų mokytojų, ypač logopedų ir matematikų. Šiuo metu problemos išspręstos esamiems mokytojams padidinus darbo krūvį.

Savivaldybė deda daug pastangų pritraukdama ir skatindama mokytojus likti pakaunėje. Šiemet jiems skirtas 100 eurų krepšelis kanceliarinėms priemonėms įsigyti. Pedagogų, kurie įsidarbina rajono ikimokyklinėse įstaigose, vaikai į jas priimami pirmumo teise.

Savivaldybė materialiai skatina rinktis rajonui trūkstamų dalykų studijas, biudžeto lėšomis finansuoja persikvalifikavimą. 2021–2022 m.m. finansuojamos trylikos mokytojų studijos. Dešimčiai būsimų rajono mokytojų skirtos 200 eurų stipendijos kas mėnesį, o nuo šių mokslo metų dar 25 mokytojams – finansavimas studijoms.

Kuria patrauklią aplinką

Ne paslaptis – ir mokiniams, ir mokytojams labai svarbios erdvės, kuriose vyksta ugdymo procesas. Savivaldybės deklaracija, kad švietimas yra prioritetinė sritis, nėra tuščias žodžių žaismas. Tai liudija ir investicijos į švietimo infrastruktūros kūrimą, ir naujų galimybių paieškos. Tokios bendrystės rezultatas – nauja Mastaičių mokykla-daugiafunkcis centras su vaikų darželiu, Kačerginės mokykla-daugiafunkcis centras, iki metų pabaigos žadama užbaigti ir Zapyškio pagrindinės mokyklos modernizavimą.

Savivaldybės biudžeto lėšomis atnaujinamos Vilkijos ir Vandžiogalos gimnazijos, Jonučių progimnazija ir Ilgakiemio pradinė mokykla, Netrukus prasidės Domeikavos pradinės mokyklos statybos, priimti sprendimai statyti Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos priestatą, rekonstruoti ir modernizuoti Raudondvario ir Neveronių gimnazijas.

Neseniai iškilmingai atidarytas renovuotas Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadionas, dar modernesnis kitąmet bus pastatytas šalia Raudondvario gimnazijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS