Maltiečiai kauniečius pakvietė dubenėliui karštos sriubos | Diena.lt

MALTIEČIAI KAUNIEČIUS PAKVIETĖ DUBENĖLIUI KARŠTOS SRIUBOS

Šeštadienį „Maltos ordinas“ Rotušės aikštėje pakvietė kauniečius ir miesto svečius pasivaišinti dubenėliu karštos sriubos, o kartu ir prisidėti prie organizacijos veiklos, kad kuo daugiau senelių galėtų iš savanorių galėtų gauti dėmesio ir taip laukiamos sriubos.

Toli sklindantis aromatas

Rotušės aikštėje įsikūrusioje šventinėje maltiečių palapinėje šeštadienį garavo sriuba, kurios aromatas dvelkė per visą aikštę, persipynė su Kalėdų eglės ir šalia verdamos kavos kvapais.

Jau aštuonioliktą kartą gyventojai buvo kviečiami ne tik pabendrauti, sužinoti apie veiklą, bet kartu ir paskanauti maltietiškos sriubos bei prisidėti prie gražių darbų kūrimo istorijos.

„Tuo pačiu pagalvokime apie vienišus, pasiligojusius kauniečius, maltiečių sriubos laukiančius ir ateinančiais 2024-aisiais“, – kviesdami paragauti sriubos, apie svarbius darbus priminė maltiečiai.

Kviečiame ne tik patiems ateiti ir pasivaišinti tikrai skania sriuba, bet ir atsivesti kolegas, draugus, šeimos narius.

„Šį kartą išvirėme daržovių sriubą su plėšyta jautiena. Mus jau antrus metus remia „Mamma Pizza“,  kurie išvirė  150 litrų sriubos. Tikimės, kad kauniečiai ją visą išragaus ir mielai paaukos. Šiaip kviečiame ne tik patiems ateiti ir pasivaišinti tikrai skania sriuba, bet ir atsivesti kolegas, draugus, šeimos narius“, – nepraeiti pro šalį kvietė Maltiečių Kauno grupės vadovė Jurgita Dovalcovienė.

Įvertino sriubą

Kauniečiai įvertino maltiečių sriubą ir tikino, kad toks aukojimo būdas turėtų kiekvienam būti labai patrauklus, nes šaltoką dieną gali sušilti nuo karštos sriubos, o kartu ir prisidėti prie kilnios misijos.

„Iki tol niekada nedalyvavau tokioje akcijoje, bet visai smagu. Jei galim suteikti kiek nors gėrio žmonėms, kodėl gi to nepadarius. Tikrai verta prisidėti. Kiekvienas pasirenka, kaip žmonėms padėti, o sriuba gaunasi kaip tam tikras priedas“, – kalbėjo tik sriubos dubenėlį iš maltiečių rankų pasiėmusi ir kelis eurus paaukojusi Sofija.

Kaunietis Donatas taip pat prisidėjo prie akcijos, o sriubą ragavo visa šeima. Vyras tikino, kad visiems šalta, tad maltiečių sriuba gali sušildyti. „Sriuba labai skani, verta dėmesio“, – tikino Rotušės aikštėje sutiktas miestietis.

Maltiečių sriuba kainos neturi, kiekvienas už dubenėlį šio patiekalo aukojo tiek, kiek gali ir nori, tad į aukų dėžutę krito ir metalinės monetos, ir stambesnės kupiūros.

Rūpestis silpnesniais

„Maltiečių sriubos“ akcijos tikslas – surinkti lėšų senelių pagalbai. Ši tema vis nepraranda aktualumo: maltietiško rūpesčio ir visų mūsų atjautos kasdien reikia tūkstančiams senelių.

Šiuo metu maltiečiai globoja 2320 senelių 44 šalies miestuose ir miesteliuose, iš jų daugiau nei 100 vien Kaune.

„Patiems silpniausiems, kurie sunkiai apsitarnauja patys, vežama karšta sriuba termosuose, maisto produktų lauknešėliai yra vežami stipresniems, galintiems pasigaminti. Parama senoliams vien maistu neapsiriboja. Savanoriai lankydami padeda jiems apsitarnauti (keičia patalynę, skalbia, valo, tvarko), atneša būtiniausių higienos priemonių, ligai ar negaliai užklupus aprūpina kompensacine technika, vežioja. Senatvės problemas, nepriteklių dažnai lydi ir giliai įsišaknijusi nematoma vienatvė. Maltiečių savanorių apsilankymai seniems žmonėms yra daugiau nei dubenėlis sriubos ar nupjauta žolė, tai – pagarbos jiems ir padėkos išraiška“, – apie tai, kad susitikimas su kiekvienu senoliu yra ypatingas, kalbėjo maltiečiai.

Pagrindinė aukojimo akcija

Kaip tikino maltiečių generalinis sekretorius Edvinas Regelskis tikino, kad akcija jau tapo pilnamete, o sriubos akcija yra pagrindinė metuose aukojimo akcija, per kurią pritraukiama daugiausiai lėšų.

„Šeštadienį akcija vyksta dar keturiose Lietuvos vietose, tačiau „Maltiečių sriubos“ karavanas po įvairius miestus jau važinėja nuo lapkričio pabaigos. Paprastai per šias akcijas nubrėžiame tikslą surinkti 500 tūkst. eurų, tačiau tikiuosi, kad pavyks surinkti daugiau, nes tada visus metus galime rūpintis senjorais“, – kokią pinigų sumą tikimasi surinkti akcijos metu įvardijo E. Regelskis.

Jis tikino, kad prasidėjus karui Ukrainoje, dalis aukotojų savo pinigus nukreipia būtent ten, tačiau viliamasi, jog gerumo krislas pasieks kiekvieno širdį ir žmonės prisidės ir prie maltiečių veiklos. „Matome, kad visuomenėje yra daug sutelktumo. Žmonės supranta, kad reikia ne tik kitoms šalims apdėti, bet ir išlaikyti pagalbą mūsų visuomenėje esantiems pažeidžiamiems asmenims“, – pridūrė maltiečių generalinis sekretorius.

Maltiečiams galima aukoti ir trumpaisiais telefono numeriais: 1485 auka 5 eurai, 1410 auka 10 eurų. Taip pat galima tapti nuolatiniais rėmėjais ir ištisus metus remti maltiečių savanorių lankomus senjorus.

GALERIJA

  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
  • Maltiiečių sriuba Rotušės aikštėje
Simono Baltušio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Bitė

Ar ne per daug tų paramos rinkėjų?Priviso tiek ,kad jei varkstančius paremtų ,jų nebūtų.Tik ,mano manymu,ta parama nusėda rinkėjų kišenėse,o tam varganam,kuris daugumoje ir pats aukoja,galvodamas kad yra sunkiau gyvenančių,nepasiekia.Juokas ima su ta sriubos lėkšte lakstydami.Ko jau ko bet sriubos lėkštę kiekvienas iš savo,kad ir varganos pensijos išsiversti.

Brone

Baikit žeminti senelius su tuo dubeneliu pliurzos

apeinantis balandą pilstančius šalašus

Nuvažiavome pasveikint sesers su gimtadieniu ir įteikėme voką jai su 200jaurų.Ne,ne vargšė ji,bet ir mes žinome,kad tie pinigai yra jai ir jos reikalas kaip juos naudoti be procentų atskaičiavimo visokiems rėmėjams ,akcijos vedėjams,pirmininkams ,sandėlininkams ir kitiems,tunkantiems nuo aukojamų dovanų.Po visko tokių ,,labdarų iniciatorių''piniginės pampsta,pajūry iškyla vilos,perkami bmw ,naujos žmonos ir ..kuriamos valdžiukei pauodegį laižančios televizijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS