M.A.M.A. atgarsiai: užsikrėtusiųjų COVID-19 padaugėjo, ilgėja sąrašas ir galimų pažeidėjų | Diena.lt

M.A.M.A. ATGARSIAI: UŽSIKRĖTUSIŲJŲ COVID-19 PADAUGĖJO, ILGĖJA SĄRAŠAS IR GALIMŲ PAŽEIDĖJŲ

Po nuvilnijusių muzikos apdovanojimų M.A.M.A. darbo netrūko ir policijai, ir epidemiologams. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša apie penktąjį apdovanojimuose dalyvavusį ir COVID-19 užsikrėtusį asmenį, o policija aiškinasi karantino reikalavimų pažeidimus. Galimų pažeidėjų ratas vis plečiasi.

Balandžio 6 dieną NVSC pranešė apie po apdovanojimų patvirtintus keturis COVID-19 atvejus. „Atlikus epidemiologinę diagnostiką, koronavirusinė infekcija nustatyta keturiems asmenims, kurie nurodo dalyvavę muzikos apdovanojimuose, vykusiuose Kaune“, – tąkart teigė NVSC visuomenės informavimo specialistė Justina Petravičienė.

Balandžio 13-ąją NVSC atstovė portalo žurnalistus informavo, kad užsikrėtusiųjų sąrašas pailgėjo. „Registruoti penki su filmavimu siejami COVID-19 ligos atvejai. Penktasis žmogus, kuriam patvirtinta koronavirusinė infekcija, susirgo būdamas izoliacijoje, todėl daugiau filmavimo dalyvių izoliuota nebuvo“, – teigė J. Petravičienė.

Feisbuko puslapio „M.A.M.A.“ nuotr.

Šiai dienai dėl galimų karantino reikalavimų pažeidimų pradėta ir vyksta 50 administracinio nusižengimo teisenų.

„Turėjome keturis, 7 dieną patvirtinome dar vieną atvejį. Tas žmogus dėl turėtų kontaktų buvo izoliuotas, tai daugiau tame renginyje ir nebuvo nustatyta didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų. Asmuo dalyvavo renginyje ir bendravo su tais asmenimis, kuriems jau anksčiau buvo patvirtinta COVID-19 liga“, – portalo žurnalistams teigė J. Petravičienė.

Policijai darbo netrūksta

Balandžio 2-ąją Kauno policija skelbė po Kaune vykusio muzikos apdovanojimų M.A.M.A. filmavimo Kauno „Žalgirio“ arenoje pradėjusi 42 administracines teisenas pavieniams asmenims.

Kaip balandžio 13-ąją portalo žurnalistus informavo Kauno policija, pažeidėjų sąrašas nuo mėnesio pradžios pailgėjo. „Dėl galimų karantino reikalavimų pažeidimų pradėta ir vyksta 50 administracinio nusižengimo teisenų. Devyniems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai su nurodymais. Kaip jau buvo skelbta ir anksčiau, ne visi asmenys noriai bendradarbiauja su pareigūnais“, – situaciją komentavo Kauno apskrities vyriausiojo  policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

M.A.M.A muzikos apdovanojimai

T.Biliūno/Fotobanko nuotr.

Policijos atstovės teigimu, gali būti, kad pateiktas nusižengusiųjų skaičius dar nėra galutinis. „Yra didžiulis duomenų kiekis, pareigūnai vertina, kiek maždaug laiko kas buvo be kaukių ar nesilaikė atstumų. Tiesiog natūraliai – kuo daugiau duomenų apdoroja, tas skaičius ir kinta. Net ir šiai minutei pasakyti, ar čia galutinis skaičius, tikrai negaliu“, – kalbėjo policijos atstovė.

Yra didžiulis duomenų kiekis, pareigūnai vertina, kiek maždaug laiko kas buvo be kaukių ar nesilaikė atstumų.

Pasak O. Vaitkevičienės, transliacijos organizatorių atžvilgiu administracinė teisena intensyviai tebevyksta. „Jie su pareigūnais bendradarbiauja, teikia visą informaciją, kurios prašoma“, – pridūrė Komunikacijos poskyrio vedėja.

„Tiek pavieniams asmenims, tiek ir organizatoriams gresia atsakomybė, kuri yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnyje. Šio straipsnio 1 dalyje nurodytos veikos, sukėlusios pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, padarytos karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai, užtraukia baudą asmenims nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų“, – įvardijo O. Vaitkevičienė.

Feisbuko puslapio „M.A.M.A.“ nuotr.

Kaip skelbta anksčiau, reaguodami į policijos pranešimą, renginio organizatoriai informavo tęsiantys bendradarbiavimą ir pažadėjo pagalbą renginio dalyviams. Savo ruožtu renginio organizatoriai pabrėžė, kad filmavimų metu laikytasi saugumo priemonių ir rekomendacijų. Organizatoriai teigė, kad filmavime nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

projektas

negi toks kauniečių finansuoto projekto tikslas - padidinti sergamumą kovidu?

kičas

O kur angelo Kauno mero Matijošaičio atsakomybė?

tik

bausti prasmirdusias lempas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS