Maršrutas Kaunas–Nida pakibo ore | Diena.lt

MARŠRUTAS KAUNAS–NIDA PAKIBO ORE

Jurbarkiškių norui iš Kauno į Nidą ir atgal Nemunu plukdyti kauniečius koją kiša laivo savininko neapsisprendimas.

Prieš metus į Nidą kateriu ėmę plukdyti kraštiečius, sutuoktiniai iš Jurbarko reguliarią keleivinę laivybą pasišovė grąžinti ir į Kauną. Tiesa, ne laiveliu, kurio vandentalpa neviršija 400 t, o kartą jau patikrintu "Raketos" tipo laivu "Aistė", talpinančiu apie 60 žmonių, o 240 km atstumą tirpdančiu per kelias valandas.

"Turėdami idėją vykdyti keliones į Nidą, ieškojome laivo, kuris būtų pakankamai greitas, tiktų ir Nemunui, ir Kuršių marioms – sprendimą rinktis ilgokai nenaudotą "Aistę" motyvavo idėjos sumanytoja Vaida Vaitonė. – Laivas buvo iškeltas, konservuotas. Jo techninė būklė nebloga, todėl eksploatuoti nebūtų keblu."

"Polesės" tipo "Kristė" ir jau minėtoji "Aistė", prieš aštuonerius metus keleivius plukdžiusios į Nidą, tebepriklauso verslininkui Alfredui Eitučiui. Išgirdęs moters pasiūlymą vienam iš laivų suteikti antrą šansą, šeimininkas esą sutiko.

"Turime tikslą atgaivinti "Raketos" maršrutą Kaunas–Nida–Kaunas Nemunu. Kiek girdėjome, savivaldybė taip pat džiaugiasi šia iniciatyva", – rankomis trynė V.Vaitonė.

Deja, džiugtis nauju maršrutu dar per anksti. Likus kelioms dienoms iki susitikimo su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, A.Eitutis apsigalvojo.

"Paprasčiausiai jis pakeitė savo poziciją", – anot V.Vaitonės, verslininkas užsiprašė daugiau pinigų, tačiau kokios tiksliais sumos nori – neįvardijo. Šiuo metu A.Eitutis telefonu nepasiekiamas.

"Daugiau nei dvi savaites laukę priėmimo pas Kauno merą, galiausiai neturėjome ką pasakyti. Laivų juk nėra", – rankomis skėstelėjusi entuziastė negalėjo atsakyti ar jų nenuleis.

Plačiau komentuoti susitikimo su V.Vaitone negalėjo ir Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

"Idėja graži, tačiau pokalbis nevaisingas. Yra entuziastai ir savininkas, kuris nebenori išnuomoti laivų, todėl šį kartą žmonės tik pasiguodė", – vicemeras vylėsi sėkmingos istorijos atomazgos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Arunas

Apie ką jie galvoja ??? Nemune pakankamai vandens nėra jau keleri metai. Vandens kelias nuo Kauno iki Jurbarko yra apleistas. Mažiausiai trejose vietose gylis siekia 40-50 cm. Apie kokias raketas svaigalai rašo !!!! Pats plaukioju šeštus metus į Nidą, tai paskutiniai 2018 m vasara pati blogiusia. Grimzlė mano 80cm- Suvariau sraigtus ir dugną. Farvateris toje atkarpoje apgailėtinas.

Jis

Prasome padarykit si reisa! Laukia visi Kaunieciai!

leonardas

to Leonardai nu tai as ne is to viarlyninko siulaiau nupirkt ka ar gi nera kur
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS