Minint Medicinos darbuotojų dieną – dėmesys Kauno medikams: mums ši staigmena sušildė širdis | Diena.lt

MININT MEDICINOS DARBUOTOJŲ DIENĄ – DĖMESYS KAUNO MEDIKAMS: MUMS ŠI STAIGMENA SUŠILDĖ ŠIRDIS

Balandžio 27-oji gydytojams – ypatinga diena. Šią dieną jie mini Medicinos darbuotojų dieną. Tiesa, darbo specifika ir situacija šalyje tokia, kad sustoti atsikvėpti ir pasidžiaugti savimi bei kolegomis šiuo metu gali retas medikas. Tačiau Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) darbuotojai buvo priversti bent trumpam atitrūkti nuo darbų ir pažvelgti pro langus – lauke orkestras jiems dovanojo muzikinį sveikinimą.

„Dėkojame Kauno savivaldybei už staigmeną, o Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrui „Ąžuolynas“ už atliktus nuostabius kūrinius Medicinos darbuotojų dieną! Ačiū“, – už parodytą dėmesį dėkingumo neslėpė medikai.

Tikrai nesitikėjome, buvo labai malonu.

Kauno GMPS direktoriaus pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo, kad staigmena buvo labai netikėtina ir maloni.

„Atvažiavo pas mus į kiemą ir pagrojo. Taip pasveikino su Medicinos darbuotojų diena. Tikrai nesitikėjome, buvo labai malonu. Aišku, gal oras ne pats tinkamiausias jiems, bet mums labai sušildė širdis“, – džiugių emocijų neslėpė pašnekovė.

Deja, staigmena galėjo džiaugtis ne visi GMP brigadų darbuotojai. „Žinote, čia yra greitosios medicinos pagalbos stotis. Didžioji dalis medicinos darbuotojų buvo išvykę į iškvietimus“, – pridūrė I. Kajokaitė.

Medicinos darbuotojų diena yra kiekvieną dieną. Ne šventės, o darbo prasme.

Paklausta, ar minint Medicinos darbuotojų dieną kolektyve juntama šventinė nuotaika, o gal atvirkščiai – emocijas temdo visoje šalyje įtempta COVID-19 situacija, pašnekovė teigė, kad net ir tokią dieną medikai nusiteikę darbingai.

„Dėl koronaviruso situacijos... Ji ne vakar atsirado, išskirtinumo šiandien nėra. Ar šiandien nuotaika pakilesnė? Labai sunku pasakyti. Kad nuotaika būtų pakilesnė, reikalingas kažkoks veiksmas. Taip, yra ir pasveikinimas iš administracijos, papuošta fojė ir visa kita. Bet realiai – Medicinos darbuotojų diena yra kiekvieną dieną. Ne šventės, o darbo prasme. Taip, visiems sunku dėl koronaviruso, bet šiandien nei lengviau, nei sunkiau negu buvo vakar“, – apie medikų kasdienybę pasakojo direktoriaus pavaduotoja medicinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

S

Didziausia pagarba visam Kauno miesto medicinos personalui,ko nepasakysi apie Marijampoles sundaktarius.

jei

cia butu prf Vaitkus tai konkreciai pasakytu kam daugiausia skir t pagarbos neziurint i uzimamas A pareigas ir tai be kalbu butu slaugytojos o apie kitus mes jau zinome is jo ankstesniu you t irasu;;;;;;

Edgijius

O valytojos čia kaip suprast
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS