Muziejus ir dienraštis suvienijo jėgas: kultūrai atsivers dar daugiau galimybių | Diena.lt

MUZIEJUS IR DIENRAŠTIS SUVIENIJO JĖGAS: KULTŪRAI ATSIVERS DAR DAUGIAU GALIMYBIŲ

Dienraščiui „Kauno diena“ ir Kauno miesto muziejui suvienijus jėgas, kultūrai atsivers dar daugiau galimybių.

Antradienį Kauno miesto muziejus ir bendrovė „Diena Media News“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartį pasirašė Kauno miesto muziejaus vadovas Gabrielius Sužiedėlis ir „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas. Įstaigų atstovų teigimu, ši bendradarbiavimo sutartis skirta patvirtinti ir plėtoti jau anksčiau užsimezgusią partnerystę rengiant stiprų, plačiajai visuomenei skirtą žurnalistinį turinį.

Partnerystė su vienu iš miesto simbolių – Kauno miesto muziejumi – labai svarbi pristatant kultūrinį miesto veidą.

Sutartimi bus siekiama skatinti tarpusavio bendradarbiavimą kultūros ir profesinio tobulėjimo srityse: muziejus teiks ekspertines įžvalgas, leis naudotis eksponatais ar jų kopijomis, o „Diena Media News“ pagal galimybes viešins muziejaus parengtus tekstus, skleis informaciją apie įgyvendinamas veiklas.

Kauno miesto muziejaus vadovas G.Sužiedėlis džiaugėsi, kad įmonė, kuri leidžia skaitomiausią miesto dienraštį „Kauno diena“ ir valdo naujienų portalus kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt ir diena.lt, sieks šviesti visuomenę Kauno istorijos, kultūros bei miesto iškiliausių asmenybių temomis ir tai sutampa su muziejaus vizija.

„Muziejui visada buvo ir yra svarbu ne tik kaupti ir saugoti eksponatus, bet ir pasakoti su jais susijusias istorijas. Komunikacija, informacijos visuomenei teikimas ir švietimas yra viena svarbiausių muziejaus veiklų, tad ši partnerystė įgalins daryti dar didesnį poveikį“, – partneryste džiaugėsi Kauno miesto muziejaus vadovas G.Sužiedėlis.

Tadas Širvinskas (kairėje) ir Gabrielius Sužiedėlis (dešinėje)/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įstaigų atstovai taip pat neslėpė noro kurti glaudesnį bendradarbiavimą dalijantis archyvuose saugomais dokumentais ar jų kopijomis žurnalistinio turinio ar švietimo, mokslo, kultūros leidinių, ekspozicijų, parodų ir virtualiųjų produktų rengimui.

„Partnerystė su vienu iš miesto simbolių – Kauno miesto muziejumi – labai svarbi pristatant kultūrinį miesto veidą. Bendradarbiavimas su muziejumi leis skaitytojams pristatyti dar įdomesnį ir unikalesnį turinį, tad belieka laukti rezultatų“, – kalbėjo bendrovės „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas.

Gabrielius Sužiedėlis (kairėje) ir Tadas Širvinskas (dešinėje)/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Diena Media News“ ir jos valdoma bendrovė „Klaipėdos dienraštis“ leidžia dienraščius „Kauno diena“ ir „Klaipėda“, savaitraštį „Klaipėda“ rusų kalba, žurnalus „Sveikata“, 370, „Agro“, valdo naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt.

GALERIJA

  • Muziejus ir dienraštis suvienijo jėgas: kultūrai atsivers dar daugiau galimybių
  • Muziejus ir dienraštis suvienijo jėgas: kultūrai atsivers dar daugiau galimybių
  • Muziejus ir dienraštis suvienijo jėgas: kultūrai atsivers dar daugiau galimybių
  • Muziejus ir dienraštis suvienijo jėgas: kultūrai atsivers dar daugiau galimybių
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dziaugemes

Sekmes bendradarbiauti

prielaida , kad

už tos kasytės tampys kai ''partneriaus'' ..................

Klausimas

Kokia čia kaliausė su akiniais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS