Nemuno saloje raizgomas naujas takų tinklas | Diena.lt

NEMUNO SALOJE RAIZGOMAS NAUJAS TAKŲ TINKLAS

Nemuno saloje į viršų ne tik kyla didieji objektai, bet ir tiesiamas naujas pėsčiųjų ir dviračių takų tinklas. Dalis jų bus betoniniai ir jais bus galima pasiekti  „Mokslo salą“ ir naująjį sporto kompleksą.

„Kauno dienos“ skaitytojai  atkreipė dėmesį ne tik į statomus objektus Nemuno saloje, bet ir tiesiamus naujus takus.

„Ėjau pasigrožėti pražydusiomis sakuromis ir mačiau, kad dabar saloje tiesiama daug naujų takų. Dalis jų – senųjų takų vietoje, bet yra ir naujų. Man patikdavo Nemuno saloje pavaikštinėti, ten buvo daug žalumos, bet dabar takų tinklas užima vis daugiau vietos, tad nežinau, kiek čia tos žalumos beliks. Gal reikėjo keletą ir natūralios skaldos takų palikti arba visai su jais nieko nedaryti“, – savo nuomonę išsakė Paulina.

Miestiečiai apžiūrėjo tiesiamus takus ir už akių užkliuvo dar viena detalė. Kai kur matyti, kad naujieji takai bus šviesaus betono. Tokių pėsčiųjų ir dviračių takų Kaune nėra labai daug.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dienraščiui patvirtino, kad Nemuno saloje iš tiesų bus daugiau takų.

„Saloje naujai tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, kurių bendras ilgis sieks apie 6 km. Taip pat aptarnaujančiajam transportui prie naujų objektų formuojamas privažiavimo kelias. Šios susisiekimo arterijos taps jungtimi su tiltais į salą“, – komentavo specialistas.

Danga: kai kur takeliai bus betoniniai, kitur grįsti skelto bazalto trinkelėmis. / Vilmanto Raupelio nuotr. 

A.Pakalniškis nurodė, kad šiemet kaip atskiras projektas oficialiai baigtas naujasis pėsčiųjų tiltas nuo Karaliaus Mindaugo prospekto, pratęsiantis Nemuno gatvę ties Kauno miesto gaisrine. Nauji takai pasieks ir šį tiltą.

„Tiesiami betono dangos pagrindiniai takai, kurie susikerta su siauresniais, kas 100 m išdėstytais skelto bazalto trinkelių pėsčiųjų takais. Tokie buvo numatyti projekte“, – apie takų dangą paaiškino A.Pakalniškis.

Saloje tiesiami nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, kurių bendras ilgis sieks apie 6 km.

Be sporto komplekso ir „Mokslo salos“ statybų, Nemuno saloje vykdomi ir smulkesni darbai, dėliojama poilsio infrastruktūra.

„Greta baseino ryškėja aktyvaus poilsio zonos kontūrai – ruošiamos krepšinio, paplūdimio tinklinio aikštelės, lauko teniso kortai. Šalia numatyta vieta ir velotrasai. Joje savo įgūdžius šlifuos ir demonstruos ekstremalai dviračių entuziastai“, – teigė Miesto tvarkymo skyrius vedėjas.

Jis įsitikinęs, kad, sutvarkius aplinką, Nemuno sala taps tikra laisvalaikio oaze. „Natūraliai susiformavusioje dauboje prie pagrindinio mokslo ir inovacijų centro fasado suprojektuotas 200 vietų lauko amfiteatras su scena. Taip pat ruošiamasi įrengti šiuolaikiškas vaikų žaidimų aikšteles“, – pridūrė A.Pakalniškis.

Pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo ir kitus infrastruktūros kūrimo darbus planuojama baigti rudenį.

GALERIJA

  • Danga: kai kur takeliai bus betoniniai, kitur grįsti skelto bazalto trinkelėmis.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kol

nesutvarjysite kanalo,kad vanduo galėtų laisvai tekėti, o ne maurai augti, tol visi jųsų pasigyrimai nieko verti.

Buvau, mačiau

Iki pabaigos dar taip toli, kad visi keturi Apokalipsės raiteliai suspės pasidarbuoti. O tada jau niekam nieko nereikės.

Saudo arabija

gal baikit smaukytis ir išbetonuokit, trinkelizuokit visą salą taip kaip padarėt Vienybės aikšteje - Dubajų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS