Nesulaukia naujojo Kauno tarybos nario | Diena.lt

NESULAUKIA NAUJOJO KAUNO TARYBOS NARIO

Praėjusiais metais netekome dirigento Petro Bingelio. Jis taip pat buvo ir Kauno tarybos narys, priklausęs Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai. Tačiau iki šiol jo vieta neužimta, tad opozicija turi vienu balsu mažiau.

Šioje kadencijoje Kauno opozicijos atstovų miesto taryboje yra vos aštuoni, tad jų balsas ir taip mažiau girdimas. Pernai gruodį mirus maestro P.Bingeliui, TS-LKD frakcijos balsas dar labiau sumenko, mat iki šiol neprisiekęs naujas tarybos narys.

Vyriausioji rinkimų komisija nurodo, kad P.Bingelį Kauno taryboje turėtų pakeisti po vadinamojo brūkšnio likęs Jonas Banys. Tačiau, "Kauno dienos" žiniomis, jis šiuo metu yra užsienyje, todėl negali gyvai duoti priesaikos, o nuotoliniu būdu prisiekti nėra galimybės, nes to nenumato įstatymai.

"Jis dirba užsienyje ir dėl darbo bei karantino negali atvykti. Esame su juo kalbėję, kada jis galėtų grįžti į Lietuvą ir kuo skubiau duoti priesaiką, bet dabar yra susiklosčiusi tokia situacija. Aš už jį negaliu atsakyti, ar jam pavyks suderinti darbus užsienyje ir miesto taryboje, bet jis minėjo, kad bus tarybos nariu. Kol kas žinių neturiu, kad artimiausiame tarybos posėdyje jis galėtų prisiekti. Visgi norime, kad viskas išsispręstų kuo greičiau, nes mūsų tikslas, jog frakcija dirbtų visu pajėgumu. Kadangi jis išrinktas, turi būti atsakomybė ir prieš rinkėjus", – komentavo TS-LKD frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė.

Aš už jį negaliu atsakyti, ar jam pavyks suderinti darbus užsienyje ir miesto taryboje.

Ji nurodė, kad kiekvienas frakcijos narys taryboje yra pasiskirstę darbais ir atstovauja rinkėjams įvairiuose komitetuose. Tačiau, kai prisieks J.Banys, gali būti, kad bus rotacijų tarp komisijų ir komitetų, mat bus ieškoma, kas geriausiai gali išmanyti vieną ar kitą sritį.

"Profesorius P.Bingelis dirbo Švietimo ir kultūros komitete, tai po J.Banio priesaikos spręsime, ar jis turi kompetencijos darbui šiame komitete. Tarsimės su frakcijos nariais, galbūt bus ir permainų", – nurodė E.Gudišauskienė.

Kitas Kauno tarybos posėdis vyks kovo 23 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Tik Lietuvoje

Taip gali būti: taryboje sėdi tevas ir du jo sūnūs. Pasaulis pagal garpą...

koks

...skirtumas ar užsienyje sėdi, ar vietoj, juk dauguma vis tiek kauniečiams taip ir lieka nepažįstama, nes nė balso neparodo, nei nuomonės viešai pareiškia?

juk konservatorių OPOZICIJA v e l t ė d ž i a u j a t e, ir

GYVENTOJAMS nedirbate , tad reikėtų jų skaičių -- dar labiau s u m a ž i n t i, --tai mažiau trukdytų valdantiesiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS