Nuotoliniai posėdžiai neleidžia simuliuoti? | Diena.lt

NUOTOLINIAI POSĖDŽIAI NELEIDŽIA SIMULIUOTI?

Nuo vasaros Kauno miesto taryba posėdžiauja nuotoliniu būdu. Politikai prisijungia prie posėdžių ir balsuoja per specialias programas, tad visuomenė ne visada gali matyti, kiek tarybos narių juose dalyvauja.

Tokią informaciją gali pasakyti tik pirmininkaujantis asmuo, tačiau, jei klausimai priimi bendru sutarimu, lieka neaišku, kiek narių tuo metu realiai dalyvavo. Tad "Kauno diena" pasidomėjo, ar, per karantiną dirbant nuotoliniu būdu, tarybos nariai nesimuliuoja ir dalyvauja posėdžiuose. Savivaldybės atstovai patikino, kad dirbant nuotoliniu būdu dalyvauja panašus tarybos narių skaičius, kaip būdavo ir įprastuose posėdžiuose.

"Nuotolinio darbo ir posėdžių organizavimo praktika tarybos narių lankomumo nepakeitė, jis išliko toks pats", – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

E.Andriuškienė patikino, kad karantinas nesujaukė savivaldybės darbo. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Ji aiškino, kad karantinas nesujaukė ir kitų savivaldybės darbuotojų darbo. Dalis jų dirba iš namų, kiti stengiasi kabinetuose su kolegomis nesusitikti.

"Šiuo metu nuotoliniu būdu dirba 198 Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojai, t.y. beveik trečdalis. Kiekvienas darbuotojas raginamas dirbti iš namų ir tik tuo atveju, jei neįmanoma tiesioginių užduočių vykdyti per atstumą, atvykti į darbą fiziškai", – pasakojo E.Andriuškienė.

198 – tiek savivaldybės administracijos darbuotojų šiuo metu dirba nuotoliniu būdu.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojos, nors dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, tačiau paslaugų kokybė esą nenukentėjo ir gyventojai aptarnaujami nenutrūkstamai.

"Asmenų, kurie kreipiasi elektroniniu būdu ar telefonu, prašymai ir problemos sprendžiamos nuotoliniu būdu, o tie, kurie neturi tokios galimybės, savo klausimus siunčia Lietuvos paštu ar išimtiniais atvejais atvyksta į vietą fiziškai ir pagal visus Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus saugumo reikalavimus aptarnaujami darbo vietoje. Taip pat sudaryta galimybė atneštus dokumentus palikti korespondencijos dėžutėje, pakabintoje lauke ant savivaldybės pastato sienos. Per visą sudėtingą karantino laikotarpį negavome skundų dėl aptarnavimo kokybės", – dabartinio savivaldybės darbo peripetijas vardijo E.Andriuškienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vadas

O kur vichiunu vyru vyras?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS