Nustebino sovietinė žvaigždė ir ginklo formos butelis: už 9,99 euro parduoda tikrąją tėvynę? | Diena.lt

NUSTEBINO SOVIETINĖ ŽVAIGŽDĖ IR GINKLO FORMOS BUTELIS: UŽ 9,99 EURO PARDUODA TIKRĄJĄ TĖVYNĘ?

Sovietinės simbolikos demonstravimą draudžia įstatymai. Be to, dabar kaip tik kviečiama iš viešų erdvių iškelti sovietus garbinantį paveldą, tad skaitytojai pirštu beda ir į parduotuvių lentynas.

Štai „Vynotekoje“ parduodama degtinė, supilstyta į sovietinio tipo šautuvo formos butelį, paženklintą dar ir penkiakampe žvaigžde.

„Kauno dienos“ skaitytojas Raimondas pasidalijo netikėtos prekės nuotraukomis. „Pasirodo „Vynotekoje“ galima ne tik nusipirkti sovietinį simbolį – pistoletą PM su jau uždrausta sovietine penkiakampe žvaigžde, bet ir jo turinį išgerti“, – stebėjosi Raimondas.

Pasak vyro, ant šautuvo formos butelio įpakavimo rusiškai užrašyta „Už nuopelnus Tėvynei“. Šiandieniame karo Ukrainoje kontekste toks užrašas skamba itin dviprasmiškai. Be to, sovietiniais laikais tokio tipo pistoletas buvo labai populiarus, jį naudojo ir sovietinė armija.

„Už nuopelnus tėvynei. Kažkodėl įtariu, kad tikrai ne Lietuvai. Už 9,99 euro parduoda tikrąją tėvynę“, – replikavo „Kauno dienos“ skaitytojas.

Neliks: dviprasmiškų asociacijų keliančią prekę „Vynotekos“ atstovai pažadėjo išimti iš prekybos. (Skaitytojo nuotr.)

Vyro padarytose nuotraukose matyti, kad ant pistoleto rankenos yra ir dar vienas sovietinis simbolis – penkiakampė žvaigždė. Tokiomis žvaigždėmis pažymėta nemažai paminklų, kuriuose minimas sovietinių karių atminimas, šlovinama Sovietų sąjunga.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnyje įvardijamas draudimas platinti ar demonstruoti nacistinių ir komunistinių simbolius.

„Kauno diena“ pasiteiravo, ar šiuo atveju ant pistoleto formos butelio pavaizduotos penkiakampės žvaigždės gali būti traktuojamos kaip įstatymo pažeidimas. „Šiuo atveju pažeidimo neįžvelgiame“, – nurodė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovai.

Pasirodo „Vynotekoje“ galima ne tik nusipirkti sovietinį simbolį – pistoletą PM su jau uždrausta sovietine penkiakampe žvaigžde, bet ir jo turinį išgerti.

Dėl minėtos degtinės redakcija kreipėsi ir į alkoholinių gėrimų parduotuvės „Vynoteka“ atstovus. Paprašėme įvertinti skaitytojo išsakytas pastabas.

Parduotuvės atstovai nebuvo linkę aiškintis, ar tokia degtinė atitinka moralines normas, tačiau pranešė, kad minėtas alkoholinis gėrimas nebebus „Vynotekos“ asortimento dalimi.

„Dėkojame už laišką ir informuojame, kad prekė bus išimta iš prekybos“, – į užduotus klausimus vienu sakiniu atsakė „Vynotekos“ atstovai.

GALERIJA

  • Nustebino sovietinė žvaigždė ir ginklo formos butelis: už 9,99 euro parduoda tikrąją tėvynę?
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Vynoteka, sovietinė žvaigždė, ginklo formos butelis, Sovietinė simbolika, skaitytojo naujiena, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

pastebejimas

Kazkada esu gaves sita komplekta dovanu,ant dezutes nurodyta kad tai pagaminta Ukrainoje.Sizofrenikai patriotai neperlenkit lazdos.

>Anonimas

O tada ištraukus jau jį gersi, tada tau bus gerai? Sakyčiau keistas tavo skonis, toks turbūt liberaliai madingas, atsiduoda madinga partija...

Anonimas

Sukišt ta buteli tam kas ji parduoda subinėn
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS