Oficialu: nuo šiol Kauno taryboje – dvi opozicinės frakcijos | Diena.lt

OFICIALU: NUO ŠIOL KAUNO TARYBOJE – DVI OPOZICINĖS FRAKCIJOS

Pirmame šių metų Kauno tarybos posėdyje patvirtintos naujos frakcijos ir jų sudėtys. Dabar opozicines frakcijas sudarys dviejų narių netekusi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) bei nauja demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

Patvirtinta nauja frakcija

Antradienį įregistruot nauja frakcija bei formaliai pakeistos likusios dvi. Naujos frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė bus Edita Gudišauskienė, jos pavaduotoja – Rasa Šnapštienė. Trečiasis šios frakcijos narys – Vygantas Gudėnas.

Primename, kad šeštadienį Saulius Skvernelis įsteigė naują partiją „Vardan Lietuvos“, į kurią iš Kauno konservatorių perbėgo du nariai. Antradienį tokiu pat pavadinimu įregistruota ir frakcija Kauno taryboje.

E.Gudišauskienė ir V.Gudėnas/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Mes atstovausime savo rinkėjus, paskelbsime savo veiklos kryptis ir dirbsime konstruktyvioje opozicijoje. Bendradarbiausime su visomis frakcijomis. Kadangi TS-LKD taip pat yra opozicijoje, tai bus klausimų, kuriais turėsime rasti bendrą sprendimą, tačiau mes ir nuo savo frakcijos teiksime pasiūlymus ir atstovausime savo veiklos kryptis“, – kalbėjo E.Gudišauskienė.

„Pabrėžiame, kad būsime konstruktyvia opozicija. Palaikysime argumentais grįstus, teisėtus ir teisingus sprendimus, orientuotus į visuomenės poreikių tenkinimą, Kauno miesto klestėjimą. Remsime demokratinį Kauno miesto savivaldybės sprendimų priėmimo procesą, grįstą nuomonių įvairove, tolerancija ir pagarba žmogui. Būsime atvira frakcija, priimanti kitų skirtingas nuomones ir į jas įsiklausanti. Griežtai vertinsime, viešai pasisakysime prieš sprendimus, galimai sudarančius korupcijos pasireiškimo, viešojo intereso nepaisymo prielaidas Kauno miesto savivaldybėje“, – kalbėjo frakcijos seniūnė.

Palaikysime argumentais grįstus, teisėtus ir teisingus sprendimus, orientuotus į visuomenės poreikių tenkinimą, Kauno miesto klestėjimą.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip trys į tarybą išrinkti politikai, todėl naujos frakcijos minimalią sudėtį užpildė iš „Vieningo Kauno“ frakcijos išėjusi R.Šnapštienė.

„Džiaugiuosi, kad turiu laisvę pasirinkti“, – dieną prieš posėdį „Kauno dienai“ teigė R.Šnapštienė.

Pokyčiai ir kitose frakcijose

Kadangi E.Gudišauskienė iki tol buvo TS-LKD frakcijos seniūnė, po jos išėjimo Kauno konservatoriams taip pat reikėjo išrinkti naują lyderį. TS-LKD frakcijos seniūnu nuo šiol bus Paulius Lukševičius, o Jurgita Kupčinskienė – jo pavaduotoja.

„TS-LKD partija Kaune yra didelė, joje yra apie 1400 narių, taip pat prie bendruomenės jungiasi ir nauji žmonės. Manau, ir toliau sieksime atsinaujinimo Kaune, kurio dėka praėjusiuose Seimo rinkimuose Kaune surinkome didžiausią balsų skaičių per daugiau nei 20 metų“, – praėjusią savaitę BNS pabrėžė P.Lukševičius.

Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijai priklauso šeši nariai: P.Lukševičius, J.Kupčinskienė, Rytas Kupčinskas, Andrijana Filinaitė, Jonas Koryzna, Vitas Lendraitis.

TS-LKD ir „Vardan Lietuvos“ frakcijos dirbs opozicijoje. Valdančioji frakcija išlieka „Vieningas Kaunas“, tik nuo šiol taryboje veiks su mažiau narių. Šios frakcijos seniūnas Mantas Jurgutis, pavaduotojas – Simas Sirtautas. Valdantieji tikino, kad kolegės posūkiai į kitą frakciją jų nenustebino.

„Toks sprendimas nenustebino. Panašu, ieškoma naujų galimybių politikoje. Mūsų žiniomis, Rasa pastaruoju metu užima politinio pasitikėjimo pareigas Birštone. Dabar priėmė sprendimą jungtis prie naujos politinės partijos“, – kalbėjo frakcijos seniūnas M.Jurgutis.

Viso „Vieningo Kauno“ frakcijai dabar priklauso 32 tarybos nariai.

Atsisakė vicemerės pareigų

„Kauno diena“ primena, kad R.Šnapštienė ne pirmą kadenciją į Kauno tarybą buvo patekusi su „Vieningo Kauno“ visuomeniniu komitetu. Politikė užėmė ir mero pavaduotojos postą, tačiau 2020 metų pabaigoje pasitraukė iš vicemerės pareigų.

Rasa Šnapštienė/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tuomet politikė savo pasitraukimą motyvavo asmeniniu apsisprendimu ir liko dirbti Kauno miesto taryboje. Nuo vasaros R.Šnapštienė darbuojasi ir Birštono savivaldybėje. Čia ji užima mero patarėjos pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

abejojantis manau

Rasa ar tik ne į 3 būrelį peršoko ?

idomu ar Edita

jau nustojo šildytis namus atidirbtu tepalu ,ar tik papuolus seiman ta nustos daryti,kai pinigeliu padauges kišeneje ???

HM

Įdomu, o kodėl opozicinė o ne koalicinė? Kažkas pasikeitė vidaus politikoje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS