Pakaunė Lietuvos krepšinio 100-metį mini įvairiais renginiais | Diena.lt

PAKAUNĖ LIETUVOS KREPŠINIO 100-METĮ MINI ĮVAIRIAIS RENGINIAIS

Pakaunėje įpusėjo 3x3 krepšinio čempionatas. Šis renginys skirtas ne tik Lietuvos krepšinio 100-mečiui paminėti ir nėra vienintelis jubiliejui įprasminti.

„Dar vienas čempionato tikslas – populiarinti 3x3 krepšinį, nes jis tapo olimpine sporto šaka. Be to, siekiame skatinti bendruomeniškumą, stengiamės pritraukti kuo daugiau dalyvių ir žiūrovų iš tų vietovių, kuriose vyksta čempionato etapas“, – pasakojo Dainius Čiuprinskas, „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas. Ši viešoji įstaiga čempionatą rengia kartu su Kauno rajono savivaldybe ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Ieško naujų talentų

Kartu šis čempionatas yra ir naujų talentų paieška. „Rungtyniaujant 3 prieš 3, labiau nei 5 prieš 5, išryškėja žaidėjų individualios savybės. Etapų rungtynėse dalyvauja tose vietovėse dirbantys krepšinio treneriai, jei pastebėsime talentingesnį vaiką, būtinai jį pakviesime rimčiau užsiimti krepšiniu“, – patikino krepšinio mokyklos direktorius.

Džiaugsmas: jau yra komandų, patekusių į finalą. / KRS nuotr.

Pakaunėje gimė, mokėsi ar dabar gyvena garsūs krepšininkai Jonas Mačiulis, Tadas Klimavičius, Adas Juškevičius, Darius Sirtautas. „Tikimės, kad papildysime šią plejadą“, – šypsojosi pašnekovas.

Stengiamės, kad renginys taptų maža sporto švente. Kviečiame ir džiaugiamės, kai atvykta šeimos nariai, dalyvauja metimo į krepšį ar kitoje rungtyje, o vaikai – žaidimuose.

Mažos sporto šventės

Šiuo metu jau yra įvykę Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionato etapai Garliavoje, Ringauduose ir Šlienavoje.

„Vidutiniškai etape dalyvauja apie 30 komandų: 12–15 vyrų (nuo 18 iki 40 metų) komandų, o likusios pasiskirsto į penkias vaikų amžiaus grupes. Čempionatu susidomėjo netgi kitų rajonų – Prienų, Alytaus – gyventojai. Tai mus išties džiugina. Visus, o ypač vyrus, masina pagrindinis prizas – kelionė su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine į pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Viena komanda dalyvavo visuose trijuose jau įvykusiuose etapuose. Gaila, bet jiems nepavyko pakliūti į finalinį“, – sakė krepšinio mokyklos direktorius.

Siekiant padidinti renginių patrauklumą vaikams organizuojamos papildomos rungtys, pramogos, žaidimai ir kitos atrakcijos. „Stengiamės, kad renginys taptų maža sporto švente. Kviečiame ir džiaugiamės, kai atvykta šeimos nariai, dalyvauja metimo į krepšį ar kitoje rungtyje, o vaikai – žaidimuose. Ringauduose patiems mažiausiems vyko netgi putų šou. Čempionato patrauklumą didina tai, kad dalyvauja žinomi krepšininkai: Garliavoje – Paulius Jankūnas, jis netgi žaidė su sūnumi ir pateko į finalinį etapą, Šlienavoje – Rimas Kurtinaitis, T.Klimavičius ir kiti“, – pasakojo D.Čiuprinskas.

Džiaugiantis Lietuvos religija tapusio žaidimo 100-mečiu, nepamirštama ir kaimynų tragedija. „Mes globojame aštuonis vaikus iš Ukrainos ir jų artimuosius. Vaikai dalyvavo varžybose, kurių stebėti atvyko jų draugai, gyvenantys Vilniuje“, – sakė „Tornado“ krepšinio mokyklos vadovas.

Krepšinio mėgėjų laukia dar du turai: Neveronyse ir Raudondvaryje bei finalinis Garliavoje. „Jis planuojamas rugsėjo 10–11 d., vykstant Europos krepšinio čempionatui. Tuo pat metu Garliavoje suplanuota kita, su kulinarija susijusi, šventė. Tai bus tarsi švenčių ansamblis“, – patikino pašnekovas.

Organizavo daugiau renginių

Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionatas nėra vienintelis renginys pakaunėje, skirtas Lietuvos krepšinio 100-mečiui paminėti.

„Tornado“ Kauno rajono vaikų darželiuose organizavo nemokamas mokomąsias krepšinio treniruotes, supažindino mažylius su pagrindiniais šio žaidimo elementais. Šį projektą vainikavo Garliavos sporto ir kultūros centre surengta šventė, kurios metu mažieji jos dalyviai susirikiavo taip, kad sudarytų skaičių 100. „Kiekviename renginyje siekiame išskirtinai pažymėti garbingą Lietuvos krepšinio jubiliejų“, – tvirtino D.Čiuprinskas.

Partneriai: Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionatą „Tornado“ krepšinio mokykla rengia kartu su Kauno rajono savivaldybe ir Lietuvos krepšinio federacija. / KRS nuotr.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir Kauno rajono moksleivių piešinių konkursas „Lietuva – krepšinio šalis“. Neseniai Šlienavoje buvo pagerbti šio konkurso nugalėtojai, jiems įteikti LKF atminimo medaliai ir rėmėjų dovanėlės – sporto prekių parduotuvių tinklo „Hummel“ čekiai.

Taip pat krepšinio šventėje Šlienavoje Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, LKF prezidentas Vydas Gedvilas, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius D.Čiuprinskas ir krepšinio klubo „Omega“ direktorius Remigijus Kasperavičius pasirašė jungtinę sutartį ir įsteigė krepšinio centrą „Tauras“. Ši sutartis leis koordinuoti veiksmus, kryptingai organizuoti darbus siekiant bendro tikslo, kad krepšinio treniruotės būtų prieinamos kuo platesniam gyventojų ratui, kad atokesnių pakaunės vietovių vaikai turėtų galimybes sportuoti ir į treniruotes nereikėtų važiuoti didelių atstumų.

Taip pat nuo kitų metų sezono Regionų krepšinio lygoje atsiras nauja komanda, kurioje žais perspektyviausi „Tornado“ krepšinio mokyklos ir Kauno rajone gyvenantys krepšininkai.

GALERIJA

  • Džiaugsmas: jau yra komandų, patekusių į finalą.
  • Partneriai: Kauno rajono 3x3 krepšinio čempionatą „Tornado“ krepšinio mokykla rengia kartu su Kauno rajono savivaldybe ir Lietuvos krepšinio federacija.
KRS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS