Parduotuvėse stinga šovinių: lentynos – apytuštės, o kada jos bus papildytos – nežinia | Diena.lt

PARDUOTUVĖSE STINGA ŠOVINIŲ: LENTYNOS – APYTUŠTĖS, O KADA JOS BUS PAPILDYTOS – NEŽINIA

Ginklais Kaune prekiaujančiose parduotuvėse – intensyvios prekybos laikotarpis. Kai kurių prekių lentynos – apytuštės, o kada jos bus papildytos – nežinia.

Ypač padidėjo šovinių, skirtų savigynos ginklams ir medžiokliniams šautuvams, paklausa. Apie tai „Kauno dienai“ pasakojo Kaune ginklais prekiaujančių bendrovių vadovai.

Bendrovės „Marguva“ direktorius Ovidijus Karkauskas atkreipė dėmesį į medžioklinių šautuvų šovinių poreikį.

„Įprastai šiuo laikotarpiu prekyba medžiokliniais šautuvais ir šoviniais sustoja, nes medžioklės sezonas jau yra pasibaigęs. Tačiau dabar prekyba medžioklei skirtais ginklais ir šaudmenimis yra gerokai intensyvesnė. Manau, tai susiję su jaučiamu emociniu pakilimu ir žmonių įsivaizduojamais ateities scenarijais. Gerokai daugiau perka ir savigynai skirtų pistoletų, bet ne taip intensyviai, kaip medžioklinius šautuvus“, – dalijosi pastebėjimais „Marguvos“ vadovas O. Karkauskas.

Gerokai daugiau perka ir savigynai skirtų pistoletų, bet ne taip intensyviai, kaip medžioklinius šautuvus.

O.Karkausko spėjimu, gali būti, kad netrukus prekyba ginklais ir šoviniais sugrįš į įprastą lygį.

„Žmonės gausiai apsipirko, papildė atsargas, dabar tuos pirkėjus parduotuvėse pamatysime, kai tos atsargos pasibaigs. O kada tai bus, turbūt niekas nežino“, – sakė „Marguvos“ vadovas.

Jis pabrėžė, kad dažniausiai naudojamų 9 mm kalibro šovinių atsargos yra ribotos ir kol kas nematyti ženklų, kad situacija keistųsi.

„9 mm kalibro šovinių užsakymus ne visada spėjame vykdyti, bet taip yra ir dėl ekonominio pobūdžio priežasčių: visame pasaulyje trūksta žaliavų ir kapsulių“, – sakė O.Karkauskas.

Kaune kelias parduotuves turinčios bendrovės „Vilniaus ginklai“ vadovo Raimondo Taločkos pastebėjimu, šovinių paklausa padidėjo bent penketą kartų.

„Labai didelė prekyba vyko maždaug prieš savaitę. Dabar šiek tiek sumažėjo. Deja, papildomai užsisakyti šovinių beveik neįmanoma – jų tiekimas šiuo metu, galima pasakyti, yra sustojęs. Kai kurių markių pistoletų šovinių apskritai nebėra“, – teigė „Vilniaus ginklų“ vadovas R. Taločka.

Kalbėdamas apie ginklų ir šovinių paklausos augimo priežastis, jis atkreipė dėmesį į tai, kad jaučiamas žmonių nerimas. Be to, pašnekovo spėjimu, dalis gyventojų kaupia atsargas, prognozuodami, kad dėl karinių konfliktų atsiradęs ginklų poreikis greitai gali ištuštinti visas ginklų parduotuves.

Gairės: šoviniai, stinga šovinių, karas Ukrainoje, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS