Iš pareigų atleidžiamas Lietuvos zoologijos sodo direktorius | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ ATLEIDŽIAMAS LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODO DIREKTORIUS

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika atleidžia iš pareigų Lietuvos zoologijos sodo Kaune direktorių Aurimą Didžioką.

Apie tai trečiadienį BNS informavo aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos atstovas Justas Jaskonis.

„Direktorius atleidžiamas kaip praradęs ministro pasitikėjimą, dėl vėluojančių sodo renovacijos darbų, neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų, nepatenkinamų sąlygų gyvūnų gerovei užtikrinti“, – sakė ministro atstovas.

Pasak J. Jaskonio, zoologijos sodo direktorius eis pareigas dar keletą mėnesių, tada ketinama paskelbti konkursą į atsilaisvinusią vadovo vietą.

Pats A. Didžiokas sako, kad jo atleidimo siekta jau ne vienerius metus, o jo darbu nepatenkinta ministerija pati nesiėmė reikiamų veiksmų.

„Nesuprantu, kodėl nebuvo noro įsiklausyti į zoologijos sodo problematiką, kodėl buvo neskiriama lėšų, o reikalaujama sutvarkyti zoologijos sodą? Kodėl mano alga mažėjo metai iš metų, kodėl į komandiruotes nebuvau leidžiamas? Tai buvo daroma tendencingai“, – BNS sakė atleidžiamas vadovas.

Spaudimą jis sakė jautęs tiek iš buvusio, tiek iš dabartinio ministro. A. Didžiokas mano, kad pašalinti jį siekiama, nes pernelyg gerai žino zoologijos sodo rekonstrukcijos projekto detales.

Mano alga mažėjo metai iš metų, kodėl į komandiruotes nebuvau leidžiamas? Tai buvo daroma tendencingai.

„Aš žinau nemažai. Tie žmonės, kurie dirbo komisijose, kurie buvo ministrai, atėjo, išėjo – jų jau nebeliko. Daugiausiai žinau informacijos aš. Viskas pasikeitę ir neatsimena to projekto pradžios. Labai aktualu pašalinti žmogų, kuris daug žino, nes daug buvo pridaryta klaidų ir pačioje ministerijoje“, – kalbėjo A. Didžiokas.

Jis sakė nesąs apsisprendęs, ar sprendimą atleisti skųs teismui.

„Aš dėl teisybės pakovočiau, bet kas iš to bus zoologijos sodui? Ta trintis būtų, net jeigu aš ir likčiau dirbti“, – svarstė atleidžiamas vadovas.

A. Didžiokas zoologijos sodui vadovavo nuo 2013 metų kovo.

Aplinkos ministerija pernai gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso.

Nerimaujama, jog pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti iki 2023 metų baigti projektą, dėl ko gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Viešųjų pirkimų tarnyba bei teismas buvo nurodęs rekonstrukcijos darbų pirkimą skaidyti į mažesnes dalis.

Šiuo metu dalis darbų jau yra nupirkti, o liepą pradėta statyti veterinarijos gydykla.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Pamatysim, kaip greit dabar "suksis" naujojo ministro padejeja Minajava su savo super duper desine ranka Janulaitiene, - dvi uzminuotojos, kad zoosodo neliktu ir butu nusisavinti europiniai pinigeliai naujiems Zaliuju rinkimeliams...Graudu, kad nuo to nukentes ne tik zverys, bet ir zmones...Benuk, sekmes toliau sudukus nuo siknyciu liezuviuku valyt!

šiaip

beliko tik paluketi, kaip nubaigsis tas populistas , vad. ministru , Mazeika. Brudnas tipas, manau. Matysim. Jis žiaurus ir TBS klientas.

Pletkai

Is kokiu pletku zinote kad statosi savo nama? Tai yra smeiztas. Nesakykite ko negalite patvirtinti faktais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS